blog
5 wandelvakanties dichtbij huis

5 wandelvakanties dichtbij huis

Leestijd 2 Minuten

Covid-19 is dusdanig onderdeel van ons dagelijkse leven geworden dat je helemaal niet meer ver wilt reizen. Hoe mooi Thailand of Afrika ook zijn, je wilt er niet een aantal maanden onvrijwillig vast komen te zitten. Vanwege de reisadviezen zoeken steeds meer mensen naar uitstapjes dichterbij huis. Als je dan ook nog een beetje sociale afstand wilt, dan ga je op wandelvakantie. Een frisse neus, alleen in de natuur en goed voor je conditie. Wij trokken voor jou de wandelschoenen aan en bewandelden de mooiste lange afstandswandelroutes op nog geen halve dag reizen. 

Eifelsteig

Als je bij Maastricht over de grens gaat kom je uiteindelijk in Aken (Aachen) terecht. Net buiten deze stad begint de Eifelsteig. Een 313 kilometer lang wandelpad dat in 15 etappes kan opgebroken worden. Omdat je binnen een halve dag al bij een van de steden en dorpen op de Eifelsteig bent, kun je er makkelijk een lang weekend of een korte wandelvakantie van maken. Als je de Eifel in al zijn pracht en praat wilt beleven, hoef je slechts enkele etappes te lopen. Vooral de laatste etappen zijn populair. Wist je dat Trier, de oudste stad van Duitsland, het einddoel van de Eifelsteig is? Meepakken dus.

Trekvogelpad

Het Trekvogelpad, Langeafstandswandelpad 2, is een 380 km lange oost-west-wandelroute van de Noordzee tot aan de Duitse grens. Het traject van het Waterland en de Zaanstreek voert je dwars door de weilanden, langs sloten en grachten – niets brengt je dichter bij de beleving van het iconische Nederlandse landschap. Omdat deze route door veel vogelnestgebieden loopt, is ze in het voorjaar en de vroege zomer slechts gedeeltelijk toegankelijk; omwegen worden, indien van toepassing, met borden aangegeven. Je hoeft Nederland niet te verlaten voor een avontuurlijke wandelvakntie. Je kunt meteen in je achtertuin beginnen.

West Highland Way

Iets verder van huis, maar goed te bereizen, temeer vanwege de nieuwe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen, is de West Highland Highway. Veel dichterbij het leven van Braveheart kun je niet komen. De West Highland Way, oftewel W.H.W (Schots-Gaelisch: Slighe na Gàidhealtachd an Iar) is een 152 km lange afstandswandeling van Milngavie (buiten Glasgow) naar Fort William in de Highlands van Schotland. Het is een van de vier officieel erkende “Long Distance Routes” in Schotland.

Rheinsteig

In Duitsland, maar niet minder bijzonder is de Rheinsteig. De Rheinsteig laat je kennis maken met de rijke historie en schoonheid van het Middelrijn gebied. Wandel langs de oevers van de bekendste rivier van Europa, dompel je onder in de rijke geschiedenis en cultuur en proef na de wandeling een van de mooie wijnen die je in deze regio kunt krijgen. De Rheinsteig voldoet eigenlijk aan alles waar de wandelaar naar op zoek is. 

Pieterpad

Ook dichtbij huis is ons eigen Pieterpad. Je hoeft echt niet ver te reizen voor een compleet wandelavontuur. Het Pieterpad loopt vanaf Pieterburen in het hoge noorden naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Een kleine 500 kilometer, twee delen en onderveeld in maar liefst 26 etappes. Pieterpadters, zoals wandelaars op het Pieterpad genoemd worden, doen vaak een in een (lang) weekend twee of drie etappes en komen dan later terug om weer een aantal etappes te doen. Op die manier doen sommige Pieterpadters er gerust een aantal jaar over om het hele Pieterpad te bewandelen. Het is de bekendste LAW van Nederland en langs het pad zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten. B&Bs, campings, hotels. Wat je maar wilt.

0

Geef een antwoord

Goedkoperondreis.com