Rondreis Martinique

Rondreis Martinique

Rondreis Martinique is gegarandeerd zon zeker !

Rondreis Martinique

Ben je op zoek naar een rondreis door een land met een heerlijk zon zeker klimaat, de beste stranden, het mooiste helderblauwe water, culturele schatten en waar je gewoon met de Euro kunt betalen en een Europese taal kunt spreken? Dan zit je nergens beter dan op Martinique! Kijk gauw bij het aanbod van de verschillende reisaanbieders en laat je verrassen.

Caribisch gebied

Martinique is een eiland in het Caribisch gebied, zo’n 700 kilometer ten zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. Het behoort tot de bovenwindse Eilanden en is onderdeel van Frankrijk. Dat is ideaal, want het betekent dat je er gewoon met de euro kunt betalen en dat je er heel goed je weg kunt vinden als je Frans spreekt. Het eiland beslaat ongeveer 1100 km2 en er wonen net geen 450.000 mensen. Martinique is echt zo’n plek waar alles wat je wenst bij elkaar komt. Een betere vakantiebestemming dan deze vind je waarschijnlijk niet snel. Waarom? Lees snel verder!

De zee: (leren) duiken en luieren aan het parelwitte strand

Rondreis Martinique

Martinique is omgeven door zee. Deze biedt mooie mogelijkheden wanneer je naar dit land op vakantie gaat. Ten eerste zijn de stranden er zoals je verwacht van een land in Caribisch gebied: mooi wit zand, omgeven door dadelpalmen aan kraakhelder water. Alleen al het vertoeven op het strand zal je dus het ultieme vakantiegevoel geven. Heerlijk voor een weekje rust en relaxen.

Het strand Les Salines

Het strand Les Salines is bijvoorbeeld erg populair onder de toeristen. Wil je toch ook wat actiever zijn en gebruikmaken van de zee? Naast heerlijk zwemmen, kun je er uitstekend snorkelen en bevinden er zich diverse duikscholen op het eiland. Streep die duikcursus dus eindelijk eens van je bucketlist. Waar kun je dat beter leren dan in een omgeving met een wonderschone onderwaterwereld? Kun je al duiken? Dan is het zeker de moeite waard om een duikuitrusting te huren en op pad te gaan.

Rondreis Martinique

Bezienswaardigheden

Martinique is niet al te groot, maar toch zijn er verschillende bezienswaardigheden te noemen. Ten eerste is een dagje in de hoofdstad, Fort-de-France, zeker een aanrader. Je wordt hier overweldigd door Caribische sferen en Franse invloeden. In het grote winkelcentrum Galleria kun je je zeker wel een dag uitleven. Verder vind je hier de prachtige Rooms-Katholieke St Louis kathedraal. Dit is een nationaal Frans monument.

Cultuur van de Cariben

Wil je de echte cultuur van de Cariben en het eiland meepikken? Ga dan naar een van de markten die georganiseerd worden. Zo is er bijvoorbeeld de vismarkt, maar ook de grote markt met groenten, fruit en specerijen. Deze is zeker de moeite van het bezoeken waard. Houd je van natuur en historie, dan vormt ook de vulkaan Mont Pelée in Saint-Pierre een niet te missen bezienswaardigheid. In 1902 was er een uitbarsting die veel mensen uit omliggende dorpen het leven heeft gekost. Het indrukwekkende verhaal en de overblijfselen hiervan zijn te vinden in het museum dat hieraan is geweid.

Klimaat

Martinique is een zon zekere bestemming met gegarandeerd een heerlijke temperatuur. Het hele jaar door is het er rond de 30. En omdat het een onderdeel is van de Bovenwindse Eilanden, waait er altijd een heerlijk koel windje. Het hele jaar door is er kans op korte, maar hevige buien. De nattigheid hiervan droogt echter al snel op. Alleen in het regenseizoen kunnen de buien wat langer aanhouden. Er is dan ook een aanzienlijke kans op orkanen en tropische stormen. Het regenseizoen loopt van juni t/m november, waarbij er in september en oktober de grootste kans is op orkanen. Ga je voor de kleinste regenkans? Dan moet je in het zuiden van het eiland zijn. In het noorden valt in vergelijking wat meer regen. Het eiland is hier dan ook wat groener.

Bevolking, cultuur en gastronomie

Rondreis Martinique

De bevolking is echt Caribisch: vrolijk, vriendelijk en heerlijk relaxt. Dit komt in alles terug: het contact dat je met ze hebt, het te laat komen voor afspraken, de muziek en dans, et cetera. De bevolking bestaat voornamelijk uit Afrikanen, velen zijn afstammelingen van vroegere slaven. Een deel van de inwoners is Frans. Proef eens van het heerlijke eten dat je er krijgt voorgeschoteld, vol met kruiden en specerijen en met lekker veel fruit.

Mogelijkheden voor reizen naar Martinique

Martinique is uiterst geschikt om te bezoeken als onderdeel van een rondreis door de Caraïben. Een van de beste manieren om dit te doen is door middel van een cruise. Er zijn veel aanbieders die een dergelijke cruise aanbieden. Op deze website vind je verschillende betrouwbare aanbieders van kwaliteitsreizen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Martinique. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit