Rondreis Sint Maarten

Rondreis Sint Maarten

Rondreis Sint Maarten en een vakantie Philipsburg

Rondreis Sint Maarten

Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte van Sint Maarten. De stad heeft twee belangrijke straten: Frontstreet en Backstreet. De Frontstreet staat bekend vanwege vele elektronicazaken, juwelierszaken en souvenirwinkels. In Back street kun je allerlei goedkope artikelen kopen, waaronder kleding. De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden, waaronder het oude gerechtsgebouw, Fort Amsterdam en diverse musea.

Klimaat

De stad kent een tropisch moessonklimaat. De gemiddelde jaartemperatuur komt daarmee vrijwel nooit onder de 18 graden Celsius en er valt een redelijke hoeveelheid neerslag. Je kunt in ieder geval rekenen op tropische weersomstandigheden. De minimumtemperatuur is gemiddeld tussen de 23 en 26 graden Celsius, terwijl de maximumtemperatuur wisselt tussen 28 en 32 graden Celsius. Warm weer is dus zeker een garantie op het eiland.

Bezienswaardigheden in Philipsburg

Rondreis Sint Maarten

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Philipsburg zijn Fort Amsterdam, de Methodist Church, het oude gerechtsgebouw en diverse musea.

Fort Amsterdam

Fort Amsterdam is het eerste Nederlandse fort in het Caraïbische gebied. Het werd namelijk gebouwd in 1631. Later werd het fort gedeeltelijk verwoest door de Spanjaarden. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over zowel de stad als Great Bay. De meeste toeristen die het eiland bezoeken nemen dan ook een kijkje bij het fort.

Oude gerechtsgebouw

Het oude gerechtsgebouw dateert uit 1793. Het werd destijds gebouwd door John Handleigh en staat tegenwoordig als symbool voor het eiland. Het is één van de historische gebouwen die door de jaren heen goed bewaard is gebleven. In 1969 werd het gebouw gerestaureerd. Het dient nog steeds als rechtbank.

Rondreis Sint Maarten

Sint Maarten museum

Het nationale museum van het land werd in 1989 opgericht. Het wordt in stand gehouden door vrijwilligers. Je leert hier van alles over de geschiedenis van het eiland. Ook kun je er van alles leren over de natuur en geologie van het land.

Methodist Church

De Methodist Church werd waarschijnlijk in 1851 gebouwd. In 1978 werd het echter gesloopt en werd het opnieuw gebouwd. Hierbij hebben ze we de authentieke bouwstijl aangehouden. De ramen hebben witte luiken en de kerk is deels gebouwd in een gotische stijl.

Rondreis Sint Maarten

Winkelen

Als je wilt winkelen, kun je terecht bij Front street. Dit is de belangrijkste straat van de stad en hier staan enkele luxueuze winkels gevestigd waar je onder andere juwelen en elektronica kunt kopen. De tegenhanger is Back street. Daar kun je vooral kleding en andere goedkope artikelen kopen.

Vervoer

Als je naar het eiland St.Maarten vliegt, kom je aan op het Princess Juliana International Airport. Deze luchthaven is gelegen in Mullet Bay. Hier landen vliegtuigen vanuit onder andere de VS, Canada en verscheidene Europese landen. De reistijd vanaf de luchthaven naar de stad bedraagt slechts 15 minuten. Philipsburg is namelijk maar 15 kilometer verwijderd van de luchthaven. Als je eenmaal aangekomen bent in de stad, kun je alles gemakkelijk met het openbaar vervoer verkennen. Het is ook populair om een auto te huren. Dit wordt vooral gedaan als mensen het eiland zelf willen verkennen. Als je liever geen auto huurt, kun je er ook voor kiezen om met de taxi te reizen. De taxi is relatief voordelig.

Rondreis Sint Maarten

Marigot op St. Martin

Marigot is de hoofdstad van het Franse gedeelte van het Caraïbische eiland Sint-Maarten. Deze stad heeft nog veel Franse trekjes. Bekijk hier de speciale pagina over St.Martin

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar St. Maarten. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar St. Martin. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit