blog
Top 10 stranden in de Caraïben

Top 10 stranden in de Caraïben

De Caraïben zijn bekende eilanden onder de Nederlanders. Onder andere Bonaire, Saba en Sint Eustatius liggen hier in de zee. Deze drie eilanden behoren tot het Caribisch Nederland. Op de eilanden spreken de meeste mensen Spaans. Enkele andere belangrijke talen zijn Frans, Engels en Nederlands. Welke stranden zijn nou het allermooiste van de Caraïben? Wij hebben de top 10!

Playa Flamenco, Culebra

Playa Flamenco is een klein strand op het eland Culebra. Je kunt hier heerlijk snorkelen, zwemmen en zonnen. Het strandje is perfect als je ultieme rust zoekt. Het is vrijwel altijd rustig!

Frenchman’s Cove, Jamaica

Frenchman’s Cove is een mooi strand in Jamaica. Als je niet bij een hotel of resort aan het strand zit, zal je moeten betalen om op het strand te kunnen komen. Het is niet veel en het is het absoluut waard.

Maundays Bay, Anguilla

Als je wallpapers op het internet ziet, kunnen ze best in Maundays Bay geschoten zijn. Het water is hier kraakhelder en het strand is parelwit. Het strand is iets langer dan 1,5 kilometer en is gewoonweg super mooi. Je kunt een lekker bedje huren en heerlijk genieten van de zon!

The Baths, Virgin Gorda

The Baths is een uniek strand, omdat het water heel helder is en vol zit met rotsen. Zowel in het water als er buiten. Het strand is daarom ook perfect voor snorkelaars. Bovendien is er ontzettend exotisch onderwaterleven. Dus naast de rotsen kun je ook nog levende wezens onder water zien!

Trunk Bay, St. John

Deze baai maakt onderdeel uit van een nationaal park. Het strand wordt omringd door natuur: vele bossen en mooie planten. Het water is hier ook kraakhelder en het is ideaal voor snorkelaars. Je kunt een snorkel-parcours afleggen als je het boekt via een tourbedrijf.

Flemads, St. Barts

St. Barts heeft voldoende mooie stranden, maar Flemands steekt er bovenuit. Het strand is wit en heeft mooi fijn zand. Het water is heerlijk blauw en de omgeving is ook mooi. Er zijn verschillende plantsoorten te vinden vlakbij het strand.

Crane Beach, Barbados

Crane Beach wordt door een hoop mensen als het beste strand van de wereld bestempeld. Dat is niet zo gek, want het strand is groot, super mooi en de golven van de zee zijn heerlijk. Ook hier is het water mooi helder. Ideaal voor surfers!

Grace Bay, Providenciales, Turks- en Caicoseilanden

Grace Bay is volgestampt met hotels, omdat mensen hier houden van het strand. Het strand is lang en is voorzien van verschillende klasse hotels. Voor ieder wat wils dus!

Lighthouse Bay, Barbuda

Lighthouse Bay, is een relatief rustig strand dat nog niet ontdekt is voor het massatoerisme. Als je hier aankomt, is het net of je het hele strand voor jezelf hebt! Heerlijk tot rust komen dus.

Long Bay, Tortola

Long Bay heeft ontzettend hoge golven en is daarom geliefd onder surfers. Je kunt er ook lekker genieten van het strand. Deze is namelijk parelwit!

Een Cruise naar Barbados of Bermuda?

 

0