Rondreis Aruba

Rondreis Aruba

Aruba is onderwater net zo mooi of misschien nog wel mooier!

Aruba wordt vaak in een rondreis als laatste bezocht, maar dit is niet omdat het eiland er minder mooi om zou zijn. In Aruba is minder groen door een droger klimaat, maar er zijn voldoende mogelijkheden om mooie bezienswaardigheden te zien en prachtige stukjes van dit eiland te ontdekken.

Vooral de witte stranden en de zee zijn hier de moeite waard en wanneer je graag een rondje vaart of misschien wel een duik wilt nemen heb je hier de ideale kans. Het eiland is te vinden op zo’n 65 kilometer ten westen van het eiland Curaçao. Aruba is geen groot eiland en strekt zich uit over zo’n 31,5 kilometer in de lengte en zo’n 9 kilometer richting de breedte.

De bezienswaardigheden van Aruba

Wil je Aruba ontdekken en genieten van dit mooie eiland? Er zijn volop excursies en bezienswaardigheden op het eiland. Je kunt natuurlijk een reisgids kopen of op het internet kijken wat er allemaal te doen is op dit geweldige eiland. Natuurlijk moet je naar de stranden van Aruba gaan. Het is mooi en goed om te ontdekken hoe geweldig deze zijn. Er is echter nog veel meer dan alleen de stranden op je rondreis Aruba.

Rondreis Aruba

Oranjestad en Fort Zoutman is een ware aanrader. Eigenlijk mag je dit niet missen. Het heeft een kleurrijk en ook zeer warm centrum met een Caribisch tintje. Het is geweldig om te ontdekken en heerlijk om te zien. Ook het oude Fort Zoutman is een must om te bezoeken op Aruba.

Het Arikok natuurpark is erg mooi. Je kunt met een offroad auto het park bezoeken en van alles zien. Zo zijn er de blowholes en spuitgaten waar het water van de oceaan omhoog gespoten wordt. Ook is er de Natural Pool en de Fontein grot. Je kunt de Natural Bridge bekijken en volop unieke dieren zien van het Arubaanse eiland. Het is een ware aanrader om Aruba te bezoeken.

Rondreis Aruba

Ga ook een dagje naar hete Renaissance eiland welke er geweldig uitziet met mooie palmenstranden en een mangrove. Ook zijn er volop hangmatten om op het strand te ontspannen. Je kunt tussen de Flamingo’s doorlopen. Het is echt een heerlijk eiland. Tickets boeken doe je in het Renaissance hotel in Oranjestad!

Vervoer op Aruba

Openbaar vervoer of Auto huren

In Aruba is er uiteraard de mogelijkheid om te reizen met het Openbaar Vervoer. Er zijn hier geen regels voor vaste kilometervergoeding dus is het van groot belang om vooraf de prijs met de chauffeur af te spreken. Als je helemaal zelf je route wilt bepalen kan je uiteraard ervoor kiezen om een auto te huren. Hiervoor moet je wel in bezit zin van een geldig rijbewijs dat je al 2 jaar of langer in bezit hebt. Als je aan deze voorwaarde kunt voldoen is het huren van een auto voor de rondreis ideaal. Je bent geheel mobiel en kunt jezelf snel verplaatsen naar de mooiste stukjes van dit prachtige eiland.

Fiets of een scooter huren

Bij George’s Motorcycles in Oranjestad kunt u een scooter of motor huren. Dit  bedrijf is een van de beste scooterverhuurbedrijven in Oranjestad. Bij Big Twin Harley Rentals kun je motoren huren en fietsen huur je bij  Pablito’s Bike Rental, L.G. Smith Blvd. 234 in Oranjestad

Vanwege de drukte op de weg en het vaak ontbreken van witte strepen daarop moet je wel opletten om scooters of fietsen te gaan gebruiken. Het is en blijft natuurlijk een ideaal vervoermiddel om te genieten van de buitenlucht en het zonnetje. Op Aruba wordt gereden aan de rechter kant en het kan tijdens de spitsuren heel erg druk op de weg worden.Het wordt derhalve aanbevolen om met de fiets , scooter of brommer de afgelegen gebieden van het eiland te gaan bezoeken.

WIFI verbinding heb je niet nodig

Je kunt met een wifi verbinding de kaart van Aruba downloaden op Google maps of via de app Maps.me  Dan kun je verder off-line alle plekjes die je wilt gaan bezoeken snel vinden. Je hebt dan verder geen 4G wifi verbinding nodig

Klimaat op Aruba

Op dit prachtige eiland kan je het hele jaar door rekenen op temperaturen ronde de 30 graden. Door de ligging is er altijd een windje aanwezig dat zorgt voor wat verkoeling. Het klimaat van Aruba is zeer aangenaam en het is er dan ook erg goed vol te houden. Van juni tot en met november zijn de regenkansen het grootst. Het zal niet zomaar een hele dag regenen, maar een klein buitje in de namiddag is er heel normaal. Tussen augustus en oktober is het op dit eiland het meest warm, omdat de wind dan vrijwel niet aanwezig is. Wil je buiten het hoogseizoen een rondreis gaan doen, hou er dan rekening mee dat het seizoen hier loopt van december tot en met april.

Lekker warm weer, mooie stranden en vriendelijke mensen!

Rondreis Aruba

Het is heerlijk om naar de winterzon in Aruba te gaan. Het is een mooi eiland met aardige mensen en mooie stranden. Het niveau van service is ook uitstekend. Je wordt als een ware gast behandeld op dit mooie eiland. Als je in de winter naar de zon wilt gaan dan is het goed om te kiezen voor Aruba. Aruba is dé bestemming als je portemonnee dat toelaat.

Rondreis naar Aruba

Wanneer je vanaf Nederland rechtstreeks naar Aruba wilt vliegen, dan zit je zo’n 9,5 uur in het vliegtuig zonder een overstap. Moet je tussentijds een keer overstappen naar een ander vliegtuig dan zal de reis maximaal zo’n 12 uur duren. Net als op de eilanden Curaçao en Bonaire geldt er op dit eiland een tijdsverschil van 5 uur in de winter en 6 uur in de zomerperiode.

Vliegtarieven met laagste prijsgarantie kun je hier op ons blog even checken

Vergelijk hier direct alle reizen naar Aruba. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit