blog
Zwemmen met dolfijnen in Negril Jamaica

Zwemmen met dolfijnen in Negril Jamaica

Negril Dolphin Cove

In de badplaats Negril, in het oosten van Jamaica, kun je zwemmen met dolfijnen. Dit park is één van de grootste dolfijnenparken ter wereld. Je kunt je vasthouden aan de vinnen van de dieren en dan heb je de mogelijkheid om daadwerkelijk mee te zwemmen met het prachtige dier. Naast dolfijnen vind je er ook nog andere exotische zeedieren.Ga daarom zwemmen met dolfijnen in Negril Jamaica!

Jamaica is een tropisch land in het Caribisch gebied. Het ligt ten zuiden van Cuba en ten westen van Haïti. Van west naar oost is de grootste afstand circa 240 kilometer en van noord naar zuid is het gemiddeld 56 km. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor het land. Er trekken jaarlijks ruim drie miljoen toeristen naar het Caribische land, waarvan 1,3 miljoen met een cruiseschip langsvaren. Ga op vakantie naar Jamaica en ontdek !

Geschiedenis van Jamaica

Het land werd in 1655 door de Britten veroverd. Pogingen van de Spanjaarden om het land over te nemen mislukten. Onder het Britse bestuur kwamen er plantages, voornamelijk in suikerriet. Er werden grote aantallen slaven vanuit West-Afrika naar het land verscheept. In 1807 werd de slavenhandel door de Engelsen verboden. Omstreeks 1838 kwam er pas echt een einde aan de slavenrij in het Britse Imperium. In 1944 kreeg Jamaica dan ook volledig zelfbestuur en algemeen kiesrecht. Het land werd officieel onafhankelijk in 1962.

Cultuur

Reggae is in het begin van de jaren zestig ontstaan op Jamaica. Enkele bekende reggaeartiesten zijn Bob Marley en The Wailers. Zij zorgden voor de doorbraak bij het grotere publiek. Tegenwoordig wordt de muzieksoort ook vrijwel overal ter wereld geluisterd, waaronder Nederland.

Jamaica heeft een nationale vogel als symbool voor het land. Deze vogel staat onder andere op bankbiljetten en komt ook voor in het logo van Air Jamaica.

Klimaat in Jamaica

Jamaica heeft een tropisch savanneklimaat. Dat wil zeggen dat er vrijwel alle dagen zon zijn, maar dat er wel kans is op regen- of onweersbuien. Het regenseizoen valt in de periodes mei tot en met juni en september tot en met november. In de hoger gelegen delen valt doorgaans meer regen dan in de lagere delen van het land. Ook in het oosten valt meer regen dan op andere plekken. De meeste hotels liggen daarom ook in de lagergelegen gebieden.

Bezienswaardigheden in Jamaica

Jamaica heeft een rijke historie en heeft daarmee ook verschillende leuke bezienswaardigheden. Enkele bezienswaardigheden stammen nog uit de koloniale tijd.

Coyaba River Garden & Museum

Het Coyaba River Garden & Museum biedt een overzicht van de tijd van de Awawakken tot nu. Er is aandacht besteed aan de tradities van Jamaica en de typisch Jamaicaanse producten. Het museum is gevestigd op het landgoed Shaw Park.

Rodney Memorial

In 1801 werd Rodney Memorial geschilderd door de Britse kunstenaar John Bacon. Hij maakte dit als eerbetoon voor de Britse admiraal George Brydges Rodney. De admiraal was opperbevelhebber in het land en was verantwoordelijk voor de overwinningen tegen de Spaanse grootmacht.

National Library of Jamaica

De National Library of Jamaica bezit een verzameling boeken, artikelen en drukwerken over het Caribisch gebied. Er liggen onder andere drukwerken opgeslagen vanuit de vroegere West India Reference Library. De bibliotheek is gevestigd in de hoofdstad, Kingston, in het zuidoosten van het land.

Holywell Park

In het Holywell Park vind je diverse mooie planten en bloemen en bovendien heb je vanuit het park een prachtig uitzicht over de hoofdstad Kingston. Het park ligt namelijk 3.500 meter boven zeespiegel.

Devon House

Het Devon House is een koloniale huis in Jamaica, een nationaal monument én het symbool van de culturele diversiteit in het land. Het huis is ruim 125 jaar oud en wordt gezien als één van de mooiste koloniale huizen van de Caraïben. Het huis staat gebouwd in de hoofdstad.

Jubilee market

In de hoofdstad vind je een prachtige markt waar je heerlijk kunt genieten van exotisch fruit, groenten, verse vis én de marihuana die daar grootschalig wordt verkocht. Daarnaast kun je er ook cd’s kopen met de bekende reggaemuziek.

Port Royal

Port Royal is een klein havenstandje op de punt van het schiereiland Palisadoes. Het ligt nabij de hoofdstad Kingston. In 1692 werd de het stadje getroffen door een aardbeving die ervoor zorgde dat een groot gedeelte van de stad in zee stortte. Niet veel later werd het havenstadje ook nog eens getroffen door een tsunami. Wederom werd een groot deel van de stad vernietigd. Tegenwoordig komen er veel archeologen op het stadje af.

Parish Council Office

Parish Councel Office is het oudste gebouw van de stad Spanish Town. Het werd in 1762 het onderkomen van de eilandraad. Tegenwoordig zijn er bestuurlijke organen gevestigd in het gebouw. Het gebouw is centraal gelegen.

Nine Mile

Nine Mile is dé plek waar reggaelegende Bob Marley is geboren. Je kunt een rondleiding krijgen door het dorp en dan krijg je alles te weten over de muzikant. Je bezoekt tot slot ook zijn mausoleum.

Ruïnes van Folly Estate

In Port Antonio vind je de Folly Estate. Volgens een mythe is het huis gebouwd door een rijke Amerikaan die indruk wilde maken op zijn vrouw. Hij wilde haar graag overtuigen om mee te gaan naar het Caribische land. Op het moment dat hij aankwam met zijn geliefde begon het huis in te zakken. Zij keerde daarop terug naar de Verenigde Staten.

Great Morass

In dezeflde badplaats als de Negril Dolphin Cove vind je ook het Great Morass. Dit natuurgebied biedt onderdak aan meer dan 300 diersoorten. Er leven onder andere krokodillen, reptielen, vogels en vlinders. Naast de diersoorten zijn er ook ruim 100 verschillende plantsoorten in het natuurgebied. Je kunt hier heen voor een dagje ontspanning en plezier.

Vuurtoren van Negril

In 1894 liet het Franse bedrijf Bubbler & Bernard een prachtige vuurtoren bouwen in de badplaats Negril. De licht van de vuurtoren is meerdere keren veranderd door de jaren heen. De huidige lamp werkt op zonne-energie.

St. James Parish Church

De St. James Parish Church is een authentieke kerk uit de 18e eeuw. Halverwege de 20e eeuw werd de kerk nagenoeg verwoest door een aardbeving. Het is opnieuw opgebouwd met enkele Griekse elementen in de bouw. Je vindt de kerk in het oosten van Jamaica in Montego Bay.

Montego Bay Marine Park

Het Montego Bay Marine Park is een groot natuurreservaat van circa 25 vierkante kilometer in de oceaan nabij Montego Bay. Het park is voor verschillende type sporters: windsurfers, zeilers, duikers en snorkelaars.

The Cage

The Cage is een stenen kooi uit 1806. Er werden slaven in gevangen gezet door het Britse Imperium. Indien je de regels overtrad werd je in deze kooi gestopt. The Cage staat in het oosten van Jamaica op het Sam Sharpe plein in Montego Bay.

Dunn’s River Falls

Dunn’s River Falls is een prachtige waterval ten westen van Ocho Rios. Het water dat uit deze waterval stroomt valt rechtstreeks in de zee. Het is een populaire plek onder toeristen.

Fern Gully

Fern Gully is een natuurgebied in het zuiden van Ocho Rios. In het gebied vind je diverse plantsoorten. Enkele plantsoorten komen alleen hier voor en zijn daarmee uiterst zeldzaam.

Blue Mountains National Park

Het Blue Mountains National Park biedt onderdak aan verschillende zeldzame planten en dieren, waaronder vlinders en vogels. Het park ligt tussen de 2.000 en 5.000 meter boven zeespiegel en daarmee heb je ook een prachtig uitzicht over het nabij gelegen gebied in het noorden van het land.

Veiligheidsrisico’s in Jamaica

Jamaica heeft enkele veiligheidsrisico’s. Dat heeft voornamelijk te maken met de criminaliteit in het land. Er worden af en toe toeristen beroofd van hun eigendommen. Ook in Spanish Town en Montego Bay worden regelmatig demonstraties georganiseerd. Deze lopen soms uit tot geweld. Probeer die demonstraties daarom altijd te vermijden. In het land komen bovendien veel verkeersongelukken voor. Het wegennet is namelijk niet goed onderhouden en bovendien rijden mensen soms onder invloed en/of zonder licht. Daarnaast wordt homoseksualiteit niet gewaardeerd in het land. Houd daar rekening mee.

Reizen in Jamaica

Jamaica heeft ontzettend veel verschillende bezienswaardigheden. Je kunt reizen met een binnenlandse vlucht of je kunt reizen met een taxi. Reis alleen met JUTA-taxi’s. Deze taxi’s zijn officieel goedgekeurd door de Jamaica Tourist Board. Je kunt de taxi’s herkennen aan de roze sticker op de voorruit van de taxi.

Visum voor Jamaica

Je kunt zonder visum maximaal 90 dagen in het land verblijven. Indien je een langere reis plant is een visum noodzakelijk.

Vaccinaties voor Jamaica

Je kunt van te voren informeren bij de GGD welke vaccinaties je nodig bent voor het Caribische land. DTP en Hepatitis A en B worden over het algemeen standaard aangeraden. Gele koorts is enkel verplicht indien je van te voren een land hebt bezocht waar gele koorts actief is. Je kunt ook malariapillen slikken indien je naar het binnenland trekt van Jamaica. Het is verstandig om muggenwerende spray mee te nemen.

Valuta in Jamaica

In Jamaica betaalt men met de Jamaican Dollar (JmD). 1000 JmD is circa 8 euro (oftewel 10 United States Dollar). Afhankelijk van je wensen en eisen ben je zoveel geld kwijt als je zelf wilt. Voor een biertje aan de bar betaal je ongeveer 250 JmD (2 euro). Een jointje op het strand kost circa 500 JmD (4 euro). Je kunt relatief low-budget verblijven in een guesthouse voor circa 3000 JmD (24 euro). Datzelfde geldt voor low-budget restaurants voor ongeveer 500 JmD (4 euro). Houd er rekening mee dat locals jou als een rijk persoon zien. Immers kun jij vliegtickets naar hun land betalen en zal je dus wel veel geld hebben. Men vraagt daarom soms iets meer geld.

Pagina’s over Jamaica:

Zwemmen met dolfijnen in Negril Jamaica
Bezienswaardigheden op Jamaica
Top 3 Activiteiten op Jamaica
Resorts op Jamaica
Festivals op Jamaica
Rondreizen op Jamaica
Vakantie naar Jamaica

Voor alle hotels in Negril kun je deze pagina bezoeken.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Jamaica:

0