blog
Kunst bekijken tijdens je vakantie in Italië

Kunst bekijken tijdens je vakantie in Italië

Italië is een van de belangrijkste kunstcentra van de wereld. Het is de thuisbasis van de Renaissance en bracht wereldberoemde grootheden voort zoals Michelangelo, Leonardo da Vinci en Raphael.

Niet alleen kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens hun vakantie in Italië. Ook als je eens wat anders wil dan in de zon liggen, zijn er heel veel leuke manieren om kunst te bekijken.

Kunst en religie in Italië

Tijdens je vakantie in Italië ontdek je dat kunst hier nauw verbonden is met religie. Zo werkten de grootste schilders hier aan tal van religieuze kunstwerken. In opdracht van de kerk maakten artiesten de mooiste muurschilderingen.

Voor wie kunst wil zien in Italië, hebben we een aantal mooie locaties op een rij gezet.

Leonardo da Vinci Museum

Bezoek je de Toscaanse stad Florence tijdens jouw vakantie in Italië? Breng dan een bezoek aan het Museo Leonardiano Vinci, het Leonardo da Vinci Museum. Je vindt dit museum op zo’n 45 minuten rijden van Florence in de stad Vinci, waar Leonardo werd geboren.

Het museum is gevestigd in het middeleeuwse kasteel Conti Guidi, niet te verwarren met het gelijknamige kasteel in Poppi. Je ervaart dit museum als de biografische memoires van de grote kunstenaar. Ook zijn geboortestad en de bezienswaardigheden komen uitgebreid aan bod.

In een grote bibliotheek vind je bijna alles wat er ooit over Leonardo da Vinci is geschreven, zowel over de man als mens, als kunstenaar en over zijn werken. Er worden rondleidingen gegeven in het museum.

Leonardo da Vinci Museum

Galleria degli Uffizi

Ben je toch in Florence, dan is ook het wereldberoemde museum Galleria degli Uffizi een bezoekje waard. Hier vind je de grootste collectie van schilderijen uit de Italiaanse Renaissance.

Veel van de grote schilders uit die tijd (14-de eeuw) leefden in Florence. Deze stad ligt te midden van glooiende heuvels en prachtige vergezichten. Geen wonder dat deze kunstenaars werden geïnspireerd door het leven in deze regio.
Het is een mooie streek om op vakantie te gaan. In het Galleria degli Uffizi heb je bovendien de mogelijkheid om enkele beroemde kunstwerken te zien, zoals Michelangelo’s “Tondo Doni”. Het schilderij wordt ook De Heilige Familie genoemd. Het is het enige gecompleteerde werk van de volwassen Michelangelo Buonarroti dat bewaard is gebleven.
Verder vind je in dit museum Leonardo da Vinci’s “Annunciazione” en van Raphael het kunstwerk “Madonna del cardellino”.
Galleria degli Uffizi

Santa Maria delle Grazie

In Milaan staat het dominicaner klooster Santa Maria delle Grazie. Niet alleen voor echte kunstliefhebbers een plek die je gezien moet hebben. Het Santa Maria delle Grazie staat op de Wereld Erfgoed lijst van UNESCO.

In dit klooster vind je de beroemde muurschildering “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci. De schildering werd door Leonardo gemaakt in opdracht van hertog Ludovico Sforza. Zijn andere beroemde schilderij “Mona Lisa” hangt in museum het Louvre in Parijs.

Voor liefhebbers van architectuur is het goed om te weten dat het ontwerp van de hand is van Guiniforte Solari. Hij ontwierp het in de 15-de eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het klooster gebombardeerd door Britse en Amerikaanse piloten. Het werk van da Vinci bleef bewaard omdat de hele wand met zakken zand was verstevigd.
Santa Maria delle Grazie

Museo Archeologico Nazionale di Napoli

In het Nationaal Archeologisch museum in Napels vind je geen traditionele kunst, maar het is zeker een bezoek waard. Het is namelijk één van de grootste archeologische musea ter wereld. Je vind er de belangrijkste vondsten van Pompeï en Herculaneum.

De kern van de collectie van dit museum bestaat uit onder meer grote sculpturen die in de 16-de eeuw zijn opgegraven in de Thermen van Caracalla in Rome. Een bekend beeld is dat van de Farnesische stier.

Museo Archeologico Nazionale di Napoli

Vier bijzondere musea die je kunt bezoeken tijdens jouw vakantie in Italië. Ook geschikt om te bezoeken als je niet een kunst vakantie viert.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Italië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0