Stedentrip Rome
Rondreis door Rome in het prachtige Italië

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Stedentrip Rome

Een stedentrip Rome is weerzinwekkend mooi!

Als je erover nadenkt een stedentrip Rome te maken in het prachtige land Italië, dan kan je niet om de weerzinwekkende hoofdstad Rome heen. De oudheid, het Zuid-Europese klimaat, de grote en heerlijke keuken en een groot hoeveelheid aan bezienswaardigheden zorgen ervoor dat jij de meest fantastische rondreis zal  hebben.

Rome is de hoofdstad van Italië. En het is een juweel van een stad. Een stedentrip Rome is dan ook zeker ten zeerste aan te raden. Als je het boek Bernini Mysterie van Dan Brown gelezen hebt dan waan je, je in dit decor als je door deze prachtige stad loopt.  Als men aan Rome denkt dan wordt er vaak gedacht aan de paus, gladiatoren en de pleinen. Het lijkt alsof Rome door al deze geschiedenis en oudheid een beetje saai is. Maar tijdens een stedentrip Rome zie je dat niets minder waar is. Rome is juist een hele bruisende stad met een hele eigen sfeer. Dit merk je ook direct tijdens je stedentrip Rome. De stad straalt intimiteit uit. Het meest ideale van een stedentrip Rome is dat alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar verwijderd liggen. Dit zorgt ervoor dat de stad haast een beetje dorps aanvoelt.

Vervoer door Rome

In Rome zijn er een aantal metronetwerken welke door de gehele stad reizen. Maar Rome is geen grote stad dus de meeste dingen kunnen gewoon te voet bereikt worden. Dit is tijdens je stedentrip Rome ook de leukste manier om de stad te verkennen natuurlijk. Maar als je toch graag met het openbaar vervoer wilt reizen dan kan dit natuurlijk wel. Er kunnen verschillende kaartjes gekocht worden in Rome. Het is tijdens je stedentrip Rome slim om een kaartje te kopen voor meerdere dagen. Ook zijn er enkeltjes of kaartjes voor 1 dag te koop. Het slimste om te doen tijdens je stedentrip Rome is het kaartje voor het openbaar vervoer alvast online kopen.

Lees snel verder als je meer informatie wilt over Rome en zijn bezienswaardigheden !

Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken?

Als je een stedentrip Rome maakt kan je bekende bezienswaardigheden zoals het Forum Romanum, de Trevi-fontein, de Spaanse trappen, de Sixtijnse kapel, het Pantheon en natuurlijk de St. Pieter ontdekken. Er is natuurlijk nog veel meer te vinden in Rome zoals de vele levendige pleinen, fonteinen en kerkjes en natuurlijk niet te vergeten het Vaticaan het centrum van het katholieke geloof. Hierbij een overzicht met een kleine uitleg over de bezienswaardigheden, met prachtige foto’s!

Forum Romanum was lang geleden het centrum van het Romeinse keizerrijk. Je kan hier veel overblijfselen uit de oudheid bekijken. Denk hierbij aan: triomfbogen, basilica’s en tempels. Jammer genoeg is er van veel van de gebouwen niet veel meer over, maar toch een bezoekje waard als u in Rome bent. Bebsy reizen of Peter Langhout Reizen zijn de beste aanbieders om een rondreis door de stad Rome te maken!

De beroemde Trevi fontein- De Spaanse trappen en het Vaticaan

De Trevi fontein is de bekende fontein in Rome. Volgens de Italianen is het ook nog is de meest bekende fontein in de wereld. Dit zeer indrukwekkende monument beheerst in zijn eentje het hele Trevi plein. Het Trevi plein staat altijd vol met toeristen die de Trevi fontein willen bezichtigen.

Rome biedt jou ook de mogelijkheid de Spaanse trappen te bezichtigen. De Spaanse trappen bevinden zich op een van meest populaire ontmoetingsplekken in Rome. De ontmoetingsplek heet Piazza di Spagne en de Spaanse trappen bevinden zich er vlakbij, samen met een prachtige kerk en obelisk.

De Sixtijnse kapel vind je tijdens een rondreis Rome in een door Giovanni dei Dolci gebouwde kapel. En is de huiskapel van de paus, de bouw heeft maar liefst 12 jaar geduurd en sinds 1481 is deze prachtige kapel bewoond door de paus.

Het Pantheon is een bezienswaardigheid die iedereen die een rondreis Rome wilt nemen moet kennen en zeker moet bezichtigen. 1800 jaar nadat het is gebouwd door keizer Handrianus staat het nog steeds indrukwekkend overeind. Meer dan 1300 jaar lang was de koepel van het Pantheon de allergrootste in de wereld. Deze tempel is opgericht om alle Romeinse goden te eren en is vanaf het jaar 609 een christelijk kerk geworden.

St. Pietersbasiliek is een monumentaal gebouw dat het christendom weerspiegeld. De St. Pieter heeft een prachtig interieur en geeft een idee van de enorme rijkdom die de katholieke kerk in de 16e eeuw bezat.

Rondreis mogelijkheden in Rome

Citytrips Rome zijn er al voor heel goedkoop en overal kan je Nederlandse gidsen vinden die je met plezier vertellen wat de geschiedenis is achter Rome en zijn monumenten. Ook is het mogelijk een fiets te huren en met een Nederlandse gids rond Rome te gaan zodat jij er zeker van bent dat je al het mooie van Rome te zien krijgt en de geschiedenis die er achter zit. Dit is de beste manier om het maximale te halen uit Rome.

 

Interesse om een stedentrip Rome te boeken?

Onze aanbieders zijn zorgvuldig uitgekozen en wij hebben er voor gezorgd dat we alleen betrouwbare maar ook de goedkoopste aanbieders aanbieden. Zodat jij altijd de beste en goedkoopste stedentrip Rome kan gaan boeken!

Vergelijk direct alle stedentrips naar Rome

Detail op gebied:

 

 Basilica di San Pietro

Shoppen tot je er bij neervalt!

Er zijn ook veel winkel mogelijkheden voor de dikke en de dunne portemonnee. De cheque Via Brogognona, de Viva Cola di Rienzo, De via Condotti zijn een van de vele bekende winkelstraten waar je veel exclusieve kleding, boeken, cadeaus en een groot assortiment aan eten kunt vinden. Ook zijn er vele kleine marktjes te vinden.Mocht je nou interesse hebben in een stedentrip Rome dan raden wij jou aan om is bij onze aanbieders te kijken! Het is mogelijk om met het vliegtuig te gaan of met de bus. Ook zijn er natuurlijk groep reizen mogelijk tegen aannemelijke kortingen.

Culinaire in Rome

Niet te vergeten de heerlijke keuken van Italië, ze staan bekend om hun spaghetti, lasagne en tientallen soorten pizza’s en het bekende Italiaanse schepijs. Naast de vele chique restaurants zijn er ook veel buitenlandse keukentjes te vinden. In de wijk Travestere is alles nog in middeleeuwse staat en kan je veel leuke en betaalbare restaurantjes vinden. Ook zijn er veel uitgaansgelegenheden en muziek cafés die u kunt gaan bezoeken.

 

 Forum Romanum
'Trevi Fontein' rondreis Rome

Tours en activiteiten in Rome

Tips voor de leukste dingen om te doen in Rome. De historische stad heeft vele attracties, bezienswaardigheden en er zijn leuke tours en activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Koop vooraf je tickets voor de populaire attracties en reserveer alvast een leuke fietstocht of wandeling. Maak een keuze uit onderstaande aanbod, bestel veilig en eenvoudig je tickets. Je krijgt de e-tickets na je bestelling per mail toegestuurd. Veel plezier in Rome!
 

 

 

 

 

 

 

 Spaanse trappen

Stedentrip Rome
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten0
Bevolking0
Cultuur0
Eten / drinken0
Natuur0
Steden0
Strand / zee0
Touroperator0
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling