Rondreis Italiaanse Bloemenrivièra

Rondreis Italiaanse Bloemenrivièra

Een rondreis naar de Italiaanse Bloemenrivièra is een rondreis naar de prachtige, groene kuststrook ten oosten en westen van de havenplaats Genua. Er is veel te doen in de Italiaanse Bloemenrivièra, vraag meer informatie aan bij onze aanbieders of leer meer in dit artikel.

De natuur van de Bloemenrivièra

De natuur die je kan vinden in de Italiaanse Bloemenrivièra is zeer divers, dat komt door de vele hoogteverschillen. Langs de kust zal je voornamelijk palmbomen vinden, en als je de bergen in gaat dan vind je o.a rozen, geraniums, bougainvilles en orchideeën. Ook kenmerkt de bloemenrivièra zich door de vele prachtige palazzi langs de kust.  Palazzi kenmerkt zich door de lichte pastelkleuren en prachtige ornamenten. Ook is het klimaat van de bloemenrivièra zeer aantrekkelijk voor toeristen.

De ligging van de Italiaanse Bloemenrivièra

De bloemenrivièra ligt ten oosten en westen van de havenplaats Genua. Je kan deze streken in twee delen splitsen. Er is een westelijke kustlijn genaamd de Rivièra di Ponente, dit is een smalle kustvlakte die uitstrekt van Genua tot aan de Franse grens. De Oostelijke kant van Genua kenmerkt zich door woestere landschappen met imposante rotspartijen en kiezelstranden direct aan zee. De Italiaanse Bloemenrivièra kenmerkt zich verder door de vele kleine vissersdorpjes, steile kliffen en steile bergen.

De bevolking

In het achterland (Ligurie) vind je 20% van de Ligurische bevolking en zal je ontdekken dat deze bevolking zich nog in een middeleeuwse toestand bevind. Deze kleine gehuchten met oorspronkelijke bebouwing, burchten en monumenten tellen in totaal 1.7 miljoen inwoners. Deze gehuchten leven bijna volledig van het toerisme en geven jou graag een rondleiding door het verleden.

Op die manier leer jij meer van de geschiedenis van het gebied en maak je van dichtbij mee hoe ze vroeger hier leefden. Dit is een unieke ervaring, omdat het onbekend is. Er zijn ook veel oude gebouwen die typerend zijn voor dit gebied. In deze gebouwen vind je mooie monumenten, schilderijen en andere kunst.

De Italiaanse Bloemenrivièra heeft veel prachtige stranden waar je lekker op jouw vakantie kan genieten. Hier kan je onder andere snorkelen of duiken. Je kan ook lekker genieten van een drankje op een luchtbedje op zee. De zon schijnt hier heel vaak, dus het is een ideale mogelijkheid om bruin te worden. Ook zijn er veel gezellig restaurantjes te vinden.

Ook is er op het gebied van cultuur en natuur veel te ontdekken. De pizzeria’s in Italië zijn natuurlijk erg goed, maar in de bloemenrivièra zijn ze nog beter! Deze restaurants gebruiken uitsluitend biologische producten en daarom smaken jouw pizza’s des te meer lekker!

Bezienswaardigheden tijdens een rondreis Bloemenrivièra

Bezienswaardigheden die je kan bekijken in dit gebied zijn: prachtige kerken, middeleeuwse kastelen, musea en oude stadscentra.

Vooral de kerken zijn een aanrader om eens langs te gaan. In deze kerken vind je veel mooie standbeelden en kunst. Verder zijn deze kerken vaak prachtig versierd met glas-in-lood en andere gouden versiersels. In deze kerken leven vaak monniken die al heel hun leven daar leven. Dit is een unieke ervaring om van dichtbij mee te maken. Er is ook de mogelijkheid om het monniken leven zelf mee te maken door voor een klein bedrag een kamer te huren in een van de kloosters, houd er wel rekening mee dat je op veel fronten verplicht word mee te doen met het dagelijks ritme van de monniken.

De middeleeuwse kastelen in de Bloemenrivièra zijn ook een aanrader. Ontdek de vele sporen uit de middeleeuwen en ontdek in een van de vele musea hoe de mensen vroeger leefden.

De temperatuur in de bloemenrivièra schommelen begin April tussen de 18-20 graden. De bloemenrivièra is door haar prettige klimaat en prachtige omgeving een aanrader voor iedereen! De Italiaanse Bloemenrivièra is het beste te ontdekken met De Jong Intra Vakanties of Kras Reizen!

Een rondreis Bloemenrivièra boeken

Een rondreis of vakantie naar de Italiaanse bloemenrivièra boeken? Ben je benieuwd naar de mooie omgevingen? Kan je de bloemen al ruiken en de mooie kastelen al zien? Dan is het tijd om naar de Italiaanse Bloemenrivièra te gaan! Op onze website vindt je een compleet overzicht van alle aanbieders die een rondreis naar de bloemenrivièra aanbieden.

Hier vind jij ook de prijzen en de producten die ze aanbieden. Zo kan je goed de verschillende prijzen vergelijken, hierdoor kies jij altijd de beste en goedkoopste reis uit. Al onze aanbieders zijn betrouwbaar. Hierdoor weet jij dat je de perfecte vakantie hebt uitgekozen!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Italië Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit