Stedentrip Rome

Stedentrip Rome

Een stedentrip Rome is weerzinwekkend mooi!stedentrip rome

Als je erover nadenkt een stedentrip Rome te maken in het prachtige land Italië, dan kan je niet om de weerzinwekkende hoofdstad Rome heen. De oudheid, het Zuid-Europese klimaat, de grote en heerlijke keuken en een groot hoeveelheid aan bezienswaardigheden zorgen ervoor dat jij de meest fantastische rondreis zal  hebben.

Rome is de hoofdstad van Italië. En het is een juweel van een stad. Een stedentrip Rome is dan ook zeker ten zeerste aan te raden. Als je het boek Bernini Mysterie van Dan Brown gelezen hebt dan waan je, je in dit decor als je door deze prachtige stad loopt.  Als men aan Rome denkt dan wordt er vaak gedacht aan de paus, gladiatoren en de pleinen. Het lijkt alsof Rome door al deze geschiedenis en oudheid een beetje saai is. Maar tijdens een stedentrip Rome zie je dat niets minder waar is.

Rome is juist een hele bruisende stad met een hele eigen sfeer. Dit merk je ook direct tijdens je stedentrip Rome. De stad straalt intimiteit uit. Het meest ideale van een stedentrip Rome is dat alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar verwijderd liggen. Dit zorgt ervoor dat de stad haast een beetje dorps aanvoelt.

Vervoer door Rome

In Rome zijn er een aantal metronetwerken welke door de gehele stad reizen. Maar Rome is geen grote stad dus de meeste dingen kunnen gewoon te voet bereikt worden. Dit is tijdens je stedentrip Rome ook de leukste manier om de stad te verkennen natuurlijk. Maar als je toch graag met het openbaar vervoer wilt reizen dan kan dit natuurlijk wel. Er kunnen verschillende kaartjes gekocht worden in Rome. Het is tijdens je stedentrip Rome slim om een kaartje te kopen voor meerdere dagen. Ook zijn er enkeltjes of kaartjes voor 1 dag te koop. Het slimste om te doen tijdens je stedentrip Rome is het kaartje voor het openbaar vervoer alvast online kopen.

Lees snel verder als je meer informatie wilt over Rome en zijn bezienswaardigheden !

Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken?stedentrip rome

Als je een stedentrip Rome maakt kan je bekende bezienswaardigheden zoals het Forum Romanum, de Trevi-fontein, de Spaanse trappen, de Sixtijnse kapel, het Pantheon en natuurlijk de St. Pieter ontdekken. Er is natuurlijk nog veel meer te vinden in Rome zoals de vele levendige pleinen, fonteinen en kerkjes en natuurlijk niet te vergeten het Vaticaan het centrum van het katholieke geloof. Hierbij een overzicht met een kleine uitleg over de bezienswaardigheden, met prachtige foto’s!

Forum Romanum was lang geleden het centrum van het Romeinse keizerrijk. Je kan hier veel overblijfselen uit de oudheid bekijken. Denk hierbij aan: triomfbogen, basilica’s en tempels. Jammer genoeg is er van veel van de gebouwen niet veel meer over, maar toch een bezoekje waard als u in Rome bent. Bebsy reizen of Peter Langhout Reizen zijn de beste aanbieders om een rondreis door de stad Rome te maken!

De beroemde Trevi fontein- De Spaanse trappen en het Vaticaan

De Trevifontein is de bekende fontein in Rome. Volgens de Italianen is het ook nog is de meest bekende fontein in de stedentrip romewereld. Dit zeer indrukwekkende monument beheerst in zijn eentje het hele Trevi plein. Het Trevi plein staat altijd vol met toeristen die de Trevi fontein willen bezichtigen.

Rome biedt jou ook de mogelijkheid de Spaanse trappen te bezichtigen. De Spaanse trappen bevinden zich op een van meest populaire ontmoetingsplekken in Rome. De ontmoetingsplek heet Piazza di Spagne en de Spaanse trappen bevinden zich er vlakbij, samen met een prachtige kerk en obelisk.

De Sixtijnse kapel vind je tijdens een rondreis Rome in een door Giovanni dei Dolci gebouwde kapel. En is de huiskapel van de paus, de bouw heeft maar liefst 12 jaar geduurd en sinds 1481 is deze prachtige kapel bewoond door de paus.

Het Pantheon is een bezienswaardigheid die iedereen die een rondreis Rome wilt nemen moet kennen en zeker moet bezichtigen. 1800 jaar nadat het is gebouwd door keizer Handrianus staat het nog steeds indrukwekkend overeind. Meer dan 1300 jaar lang was de koepel van het Pantheon de allergrootste in de wereld. Deze tempel is opgericht om alle Romeinse goden te eren en is vanaf het jaar 609 een christelijk kerk geworden.

St. Pieterbasiliek is een monumentaal gebouw dat het christendom weerspiegeld. De St. Pieter heeft een prachtig interieur en geeft een idee van de enorme rijkdom die de katholieke kerk in de 16e eeuw bezat.stedentrip rome

Rondreis mogelijkheden in Rome

Citytrips Rome zijn er al voor heel goedkoop en overal kan je Nederlandse gidsen vinden die je met plezier vertellen wat de geschiedenis is achter Rome en zijn monumenten. Ook is het mogelijk een fiets te huren en met een Nederlandse gids rond Rome te gaan zodat jij er zeker van bent dat je al het mooie van Rome te zien krijgt en de geschiedenis die er achter zit. Dit is de beste manier om het maximale te halen uit Rome.

Shoppen tot je er bij neervalt!

Er zijn ook veel winkel mogelijkheden voor de dikke en de dunne portemonnee. De chique Via Brogognona, de Viva Cola di Rienzo, De via Condotti zijn een van de vele bekende winkelstraten waar je veel exclusieve kleding, boeken, cadeaus en een groot assortiment aan eten kunt vinden. Ook zijn er vele kleine marktjes te vinden.Mocht je nou interesse hebben in een stedentrip Rome dan raden wij jou aan om is bij onze aanbieders te kijken! Het is mogelijk om met het vliegtuig te gaan of met de bus. Ook zijn er natuurlijk groep reizen mogelijk tegen aannemelijke kortingen.

Culinaire in Romestedentrip rome

Niet te vergeten de heerlijke keuken van Italië, ze staan bekend om hun spaghetti, lasagne en tientallen soorten pizza’s en het bekende Italiaanse schepijs. Naast de vele chique restaurants zijn er ook veel buitenlandse keukentjes te vinden. In de wijk Travestere is alles nog in middeleeuwse staat en kan je veel leuke en betaalbare restaurantjes vinden. Ook zijn er veel uitgaansgelegenheden en muziek cafés die u kunt gaan bezoeken.

Interesse om een stedentrip Rome te boeken?

Onze aanbieders zijn zorgvuldig uitgekozen en wij hebben er voor gezorgd dat we alleen betrouwbare maar ook de goedkoopste aanbieders aanbieden. Zodat jij altijd de beste en goedkoopste stedentrip Rome kan gaan boeken!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Rome gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Rome niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.

Goedkoperondreis.com