Stedentrip Rome

Stedentrip Rome

Een stedentrip Rome is weerzinwekkend mooi!

stedentrip rome

Als je erover nadenkt een stedentrip Rome te maken in het prachtige land Italië, dan kan je niet om de weerzinwekkende hoofdstad Rome heen. De oudheid, het Zuid-Europese klimaat, de grote en heerlijke keuken en een grote hoeveelheid aan bezienswaardigheden zorgen ervoor dat jij de meest fantastische stedentrip zal  hebben.

Rome is de hoofdstad van Italië. En het is een juweel van een stad. Een stedentrip Rome is dan ook zeker ten zeerste aan te raden. Als je het boek Bernini Mysterie van Dan Brown gelezen hebt dan waan je, je in dit decor als je door deze prachtige stad loopt.  Als men aan Rome denkt dan wordt er vaak gedacht aan de paus, gladiatoren en de pleinen. Het lijkt alsof Rome door al deze geschiedenis en oudheid een beetje saai is. Maar tijdens een stedentrip Rome zie je dat niets minder waar is.

Rome is juist een hele bruisende stad met een hele eigen sfeer. Dit merk je ook direct tijdens je stedentrip Rome. De stad straalt intimiteit uit. Het meest ideale van een stedentrip Rome is dat alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar verwijderd liggen. Dit zorgt ervoor dat de stad haast een beetje dorps aanvoelt.

Welke bezienswaardigheden zijn er te ontdekken?

Als je een citytrip naar Rome maakt kan je bekende bezienswaardigheden zoals het Forum Romanum, de Trevi-fontein, de Spaanse trappen, de Sixtijnse kapel, het Pantheon en natuurlijk de St. Pieter ontdekken. Er is natuurlijk nog veel meer te vinden in Rome zoals de vele levendige pleinen, fonteinen en kerkjes en natuurlijk niet te vergeten het Vaticaan het centrum van het katholieke geloof. Hierbij een overzicht met een kleine uitleg over de bezienswaardigheden, met prachtige foto’s!

De Engelenburcht

Forum Romanum

Forum Romanum was lang geleden het centrum van het Romeinse keizerrijk. Je kan hier veel overblijfselen uit de oudheid bekijken. Denk hierbij aan: triomfbogen, basilica’s en tempels. Jammer genoeg is er van veel van de gebouwen niet veel meer over, maar toch een bezoekje waard als u in Rome bent. Bebsy reizen of Peter Langhout Reizen zijn de beste aanbieders om een rondreis door de stad Rome te maken!

De belangrijkste bezienswaardigheden in Rome

Rostra

Voor woordvoerders was er in de tijd van het Romeinse Rijk een Rostra. Dit is een platform, waar de woordvoerders hun zegje konden doen richting de bevolking. De Rostra was in de tijd van Caesar voorzien van een laag marmer en straalde heel wat luxe uit. Een bekende spreker die op de Rostra stond was Marcus Antonius, die hier een aantal woorden sprak tijdens de begrafenis van de beroemde Romeinse Keizer.

Basilica Julia

In de tijd van de Romeinen werd de Basilica Julia gebouwd zo rond 54 voor Christus. Deze vind je vandaag de dag nog steeds goed terug zien in Forum Romanum. Het gebouw werd gemaakt voor het hof voor de uitspraak in burgerlijke rechtszaken. Met een afmeting van 101 meter lengte en 49 meter was dit een gigantisch gebouw wat al snel werd vernield. Wanneer je Forum Romanum bezoekt kan je echter nog heel goed zien waar het gebouw gestaan heeft en hoe het origineel in die jaren ingedeeld geweest is.

Tempel van Romulus

In Forum Romanum staat de tempel van Romulus. Deze tempel staat tegenover het bekende huis van de Vestaalse Maagden en is in een cirkel opgebouwd. Doordat vroeger de kerkelijke het gebouw hebben betrokken is dit gebouw grotendeels nog helemaal intact. In deze tempel zie je als voordeur een grote bronzen deur die nog nooit vervangen is. Je kunt dus door de originele deur deze tempel betreden wat een mooi gevoel geeft tijdens het bezoek aan Forum Romanum.

De beroemde Trevi fontein- De Spaanse trappen en het Vaticaan

rome 1213549 1280 1

De Trevifontein is de bekende fontein in Rome. Volgens de Italianen is het ook nog is de meest bekende fontein in de wereld. Dit zeer indrukwekkende monument beheerst in zijn eentje het hele Trevi plein. Het Trevi plein staat altijd vol met toeristen die de Trevi fontein willen bezichtigen.

Op de plaats waar zich nu de Trevifontein bevindt hadden veel pauzen eerder al de plannen om een grootse monumentale fontein te maken. Er werden vele grootse plannen ingediend om de bouw te doen, maar pas in 1732 was het paus Clemens XII die een plan onder ogen kreeg waar hij wat in zag. In de fontein vinden we aan de bovenkant het pauselijke wapen terug. De bouw van de fontein heeft zo’n 30 jaren in beslag genomen, waarbij het uiteindelijke ontwerp zoals we het nu kennen ontworpen was door Nicola Salvi. Een indrukwekkende fontein waar je uren naar kunt kijken.

De beelden van de Trevifontein

Als je de fontein ziet zal je zien dat de nadruk gelegd is op het centrum van dit bouwwerk. Hier zie je Neptunes, waarbij je onder hem tussendoor wat rotsen twee Tritonen ziet gemaakt met paarden. Het ene paard dat is afgebeeld is rustig en het andere staat al steigerend. Dit laatste paard is neergezet als symbool voor het onverwachtse van de zee, dat doet wat hij wil. Het klotsende water in de fontein moet de kracht van het water in de oceaan voorstellen. Deze beelden die in de fontein verwerkt zijn, zijn gemaakt door Maini en in een later stadium helemaal afgemaakt door Pietro Bracci.

Een unieke belevenis

Ben jij op stedentrip of misschien wel van plan om te gaan, dan mag een bezoek aan de Trevifontein uiteraard niet ontbreken. Deze unieke belevenis is iets waar je het nog vele jaren over zal hebben. Wellicht heb je de fontein al een keer eerder gezien, maar dan in films zoals La dolce vita uit 1960. Het water dat door de fontein stroomt is uiterst zuiver. Dit water komt namelijk uit een special waterbron waar heel vroeger Engelse inwoners bediende water lieten halen om een heerlijke kop thee te zetten.

Terugkomst

Aan de fontein zit een mooi verhaal vast wat leuk is om te weten voor je er naartoe reist. Op de bodem zal je veel geld zien liggen dat er in wordt gegooid door de bezoekers. Een stoort van traditie is het geworden om bij het weggaan van de fontein een soort van afscheid te nemen. Ga met je rug naar de fontein staan en gooi er een muntje in. Dit afscheid betekend niet dat je voorgoed weg zal gaan en ooit toch nog eens terug zal komen. Wil jij dit met eigen ogen zien of zelf beleven, waag de reis en bezoek de prachtige Trevifontein zelf.

Rondreis rome

Het Colloseum

Kies je voor een stedentrip naar Rome? Een bezoek dat zeker niet mag ontbreken in jouw trip is die aan het Colosseum in Rome. Hier werden vroeger door de Romeinse Keizers hevige beslissingen gemaakt waarbij de dood kon volgen. Het Colosseum is bedacht door de Keizer Flavanius en moest een groot theater worden waar spektakel plaats vond. Toen in het jaar 80 het Colosseum gebouwd werd, was het zijn zoon Titus die het in gebruik mocht nemen. Honderd dagen op een rij werden er spelen georganiseerd, waarbij eer duizenden wilde dieren doorheen gingen.

Het Colosseum in de vroegere jaren

In deze tijden kan je natuurlijk veel makkelijker de wereld over. Waar mensen vroeger maanden tot jaren moesten reizen om ergens te komen staan we nu al binnen een paar uur in het Colosseum. Wanneer je hier rond loopt zal je het gevoel van dood nog steeds kunnen zien. In het Colosseum gingen in die tijd veel Gladiatoren het gevecht aan met een zwaard tegen de vele wilde dieren.

De gladiatoren die in het Colosseum het gevecht moesten aangaan waren veelal gevangenen uit oorlog, slaven of misdadigers. Op het moment dat de spelen aan de gang ware, was het de baas van de spelen die aangaf of de dood zal volgen of niet.

De grote menigte in het publiek deed hieraan mee door hun duim omhoog of naar beneden te houden om aan te geven of iemand mocht blijven leven of niet. De kansen op overleven waren al heel klein, maar het lot werd hier tot op het laatst altijd door de mensen getart.

10105035355 f432fb5ed6 b 600x392 1

Wanneer je geïnteresseerd bent in historie en graag het Colosseum zelf wilt bezoeken en ervaren kan dit altijd. Er zijn verschillende rondreizen en stedentrips mogelijk waarbij het Colosseum zeker niet overgeslagen hoeft te worden.

Een bezoekje aan het Colosseum is overigens niet heel duur. Voor een tarief van zo’n 12 euro ben je al binnen en kan je dagelijks kijken naar deze prachtige Italiaanse bezienswaardigheid.

Het Colosseum is een aantal jaren geleden gerenoveerd om de bezoeken mogelijk te houden. Door vervuiling van het milieu en ouderdom leek het gebouw veel schade op te lopen. Na de renovatie is het Colosseum weer één van de meest wonderbaarlijke gebouwen ter wereld. Elke dag opnieuw bezoeken vele toeristen het Colosseum om het gevoel van vroeger met eigen ogen te kunnen zien en ervaren.

spaanse trappen rome

Rome biedt jou ook de mogelijkheid de Spaanse trappen te bezichtigen. De Spaanse trappen bevinden zich op een van meest populaire ontmoetingsplekken in Rome. De ontmoetingsplek heet Piazza di Spagne en de Spaanse trappen bevinden zich er vlakbij, samen met een prachtige kerk en obelisk.

sixtijnse kapel rome

De Sixtijnse kapel vind je tijdens een rondreis Rome in een door Giovanni dei Dolci gebouwde kapel. En is de huiskapel van de paus, de bouw heeft maar liefst 12 jaar geduurd en sinds 1481 is deze prachtige kapel bewoond door de paus.

Het Pantheon is een bezienswaardigheid die iedereen die een rondreis Rome wilt nemen moet kennen en zeker moet bezichtigen. 1800 jaar nadat het is gebouwd door keizer Handrianus staat het nog steeds indrukwekkend overeind. Meer dan 1300 jaar lang was de koepel van het Pantheon de allergrootste in de wereld. Deze tempel is opgericht om alle Romeinse goden te eren en is vanaf het jaar 609 een christelijk kerk geworden.

St. Pieterbasiliek is een monumentaal gebouw dat het christendom weerspiegeld. De St. Pieter heeft een prachtig interieur en geeft een idee van de enorme rijkdom die de katholieke kerk in de 16e eeuw bezat.

Thermen van Caracalla

Thermen van Caracalla

Ga je voor een stedentrip naar Rome of ben je langer op vakantie, het maakt niet uit! Wanneer je naar Rome gaat mag je de Thermen van Caracella echt niet missen. Keizer Caracalla liet in het jaar 212 na Christus deze Thermen van Caracalla bouwen. Dit was in die tijd de grootste badinrichting van Rome. Met een oppervlakte van ruim 11 hectare. Het bouwwerk werd pas volledig afgerond zo’n 20 jaar na het starten van de bouw.

Als je de Thermen van Caracalla nu ziet zou je denken dat dit vroeger een hele sombere bedoeling moet zijn geweest. Toch zou je de binnenkant eens moeten hebben gezien. Deze was voorzien van de meest luxueuze inrichting met marmeren wanden, voorzien van de vele mozaïek en gestuukte wanden.

Verder werd er in deze tijd veel gebruik gemaakt van pilaren die reusachtige ruimtes konden creëren. In de tijd dat de Thermen daadwerkelijk bezocht konden worden was het voor ruim 1600 mensen mogelijk om plaats te nemen in dit enorme bouwwerk. Veel Romeinen gingen dan ook dagelijks na het werk even naar de Thermen van Caracalla om tot rust te komen en even lekker te ontspannen. In 538 konden de Thermen helaas niet meer worden gebruikt door aanvallen van de Goten die vrijwel alles vernielde.

Ontdekkingen bij de Thermen van Caracalla

In de zestiende en negentiende eeuw zijn er al veel onderzoekers op zoek gegaan naar historie door opgravingen te doen. Door de jaren heen zijn er tal van standbeelden, bassins en mooie mozaïeken gevonden.

De Thermen van Caracalla in deze dagen

Tegenwoordig kan je de Thermen van Caracalla bezoeken tijdens een stedentrip Rome of tijdens een langere vakantie uiteraard. In de zomermaanden worden er vele voorstellingen gegeven en worden de Thermen gebruikt als openluchttheater. De opera voorstellingen die je hier in open lucht kunt bekijken zijn erg populair bij de lokale bevolking en trekken uiteraard vele toeristen. In Rome wordt dit gezien als één van de meest populaire attracties van het zomerseizoen. Niet alleen worden er operavoorstellingen georganiseerd, maar ook wordt er met enige regelmaat een balletvoorstelling voorgeschoteld.

Rondreis mogelijkheden in Rome

Citytrips Rome zijn er al voor heel goedkoop en overal kan je Nederlandse gidsen vinden die je met plezier vertellen wat de geschiedenis is achter Rome en zijn monumenten. Ook is het mogelijk een fiets te huren en met een Nederlandse gids rond Rome te gaan zodat jij er zeker van bent dat je al het mooie van Rome te zien krijgt en de geschiedenis die er achter zit. Dit is de beste manier om het maximale te halen uit Rome.

Shoppen tot je er bij neervalt!

Er zijn ook veel winkel mogelijkheden voor de dikke en de dunne portemonnee. De chique Via Brogognona, de Viva Cola di Rienzo, De via Condotti zijn een van de vele bekende winkelstraten waar je veel exclusieve kleding, boeken, cadeaus en een groot assortiment aan eten kunt vinden. Ook zijn er vele kleine marktjes te vinden.Mocht je nou interesse hebben in een stedentrip Rome dan raden wij jou aan om is bij onze aanbieders te kijken! Het is mogelijk om met het vliegtuig te gaan of met de bus. Ook zijn er natuurlijk groep reizen mogelijk tegen aannemelijke kortingen.

De Italiaanse keuken

Niet te vergeten de heerlijke keuken van Italië, ze staan bekend om hun spaghetti, lasagne en tientallen soorten pizza’s en het bekende Italiaanse schepijs. Naast de vele chique restaurants zijn er ook veel buitenlandse keukentjes te vinden. In de wijk Travestere is alles nog in middeleeuwse staat en kan je veel leuke en betaalbare restaurantjes vinden. Ook zijn er veel uitgaansgelegenheden en muziek cafés die u kunt gaan bezoeken.

Interesse om een stedentrip Rome te boeken?

Onze aanbieders zijn zorgvuldig uitgekozen en wij hebben er voor gezorgd dat we alleen betrouwbare maar ook de goedkoopste aanbieders aanbieden. Zodat jij altijd de beste en goedkoopste stedentrip Rome kan gaan boeken!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Rome

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Rome gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Rome niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.

Wil je graag 1,5 tot 2 uur in de rij staan dan moet je beslist vooraf geen tickets kopen.

Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.

Reizen met de trein naar Rome

De Italiaanse stad Rome barst van de cultuur en schitterende oude bouwwerken. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen vanuit de hele wereld deze prachtige stad. Elk jaar weer maken duizenden Belgen en Nederlanders een citytrip naar Rome. U kunt met het vliegtuig binnen enkele uren landen op de luchthaven van Rome. Er is echter een manier van reizen die veel origineler is en steeds populairder wordt!

Trein naar Rome

Een leuke en avontuurlijke manier om naar Rome te geraken is reizen met de trein. Een treinreis naar Rome duurt weliswaar een stuk langer dan vliegen maar is zeker de moeite waard. Onderweg komt kom je langs de mooiste landschappen en steden. Daarnaast kun je ook enkele tussenstops om interessante steden te bezoeken. Er zijn diverse opties om met de trein naar Rome te reizen vanuit Nederland en België.

Stations in Rome

Rome heeft meerdere treinstations waar u kunt uitstappen. Het meest waarschijnlijk is dat u uitstapt bij het centraal station van Rome, Roma Termini. Vanaf dit moderne station kunt u eenvoudig doorreizen met de metro, bus of de taxi naar het centrum van de stad.

Het op een na grootste treinstation van Rome is Rome Tibertina. Dit station ligt in het noordoosten van de stad. Het kan handig zijn om hier uit te stappen wanneer uw hotel in deze wijk ligt. Vanaf Rome Tibertina kunt u via de metro en bus naar het centrum van de stad reizen.

Een ander, kleiner, station in Rome is Rome Ostiense. Dit station in het zuiden van de stad heeft ook goede verbindingen naar het centrum.

?c=943&m=2074084&a=120684&r=&t=html