Goedkope Rondreis Italië – La Dolce Vita

Goedkope Rondreis Italië – La Dolce Vita

Ontdek het ” La Dolce Vita “gevoel met een goedkope rondreis Italië

Goedkope Rondreis Italië

La Dolce Vita ofwel Het zoete leven is een film uit 1960 van de beroemde Italiaanse regisseur Frederico Fellini. Dat zoete leven proef je ook vandaag de dag nog in Italië. Een land wat ons Nederlanders erg aanspreekt. Niet alleen vanwege de natuurschoon en het Italiaanse eten, wellicht nog meer vanwege de mensen die er wonen en de Italiaanse taal die voor veel mensen als muziek in de oren klinkt.

Vele hebben ervaren dat Italianen dol zijn op kinderen ( bambini) en dat het niet erg is dat kinderen een beetje lawaai maken in een restaurant. Hoe anders is dat bijvoorbeeld in Frankrijk. Baby’s en kinderen zijn altijd welkom in Italië, waar je ook bent ! En als mensen van je kinderen houden, dan houd jij van hen, of niet soms?

Italië is dus perfect voor het gezin (zeker met jonge kinderen), maar natuurlijk ook met jouw partner of gewoon individueel. Ontdek vanuit je vakantiehuis in Italië de prachtige natuur en de dorpjes die zijn blijven hangen in de oudheid en steden besmeurt met geweldige historie. Wil jij meer weten over rondreizen door Italië? Lees dan snel door!

Steden en dorpjes tijdens een rondreis Italië

Er zijn veel steden die je kan ontdekken in Italië. Natuurlijk is de bekendste hiervan Rome, omdat er over Rome zoveel te Goedkope Rondreis Italië vertellen valt hebben we er een apart artikel over geschreven.

Naast deze steden zijn er ook tal van dorpjes te ontdekken in Italië. Een goed voorbeeld hiervan is het dorpje Arqua Petrarca. Dit is het dorpje waar de bekende dichter Francesco Petracra zijn laatste jaren heeft doorgebracht. Het dorpje staat daarom ook volledig in het teken van de dichter Petracra. Onder andere zijn woonhuis is omgebouwd tot een museum, maar ook zijn graf is een museum stuk op zich. In het dorpje zelf zal je ook de antieke cultuur van Italië leren kennen. Veel van de huisjes bezitten nog een middeleeuwse architectuur. Dit gaat samen met mooie smalle steegjes, in Gotische stijl gebouwde huizen en vele prachtige tuinen. Dit stadje is zeker een bezoekje waard.

Een ander goed voorbeeld van een leuk dorpje is Borghetto. Dit dorpje zal je vinden aan de oevers van de rivier Mincio. In dit dorpje zal je slechts een handvol aan huizen vinden. Deze huisjes zijn gebouwd rondom eeuwenoude watermolens, sommige van deze watermolens zijn ook nog in werking! Doordat de huisjes die hier staan zo oud zijn en zo goed bewaard zijn gebleven Goedkope Rondreis Italië geeft het kleine dorpje een hele goede indruk over de geschiedenis van Italië. Een paar van deze huisjes zijn ook toegankelijk zoals het Castello Scaligero (een prachtige toren).

Natuur in Italië

Wanneer jij een rondreis Italië gaat doen zal je gauw merken dat Italië ontzettend veel te bieden heeft aan natuur. Veel mensen die een rondreis maken door Italië gaan dan ook vaak omdat er zoveel prachtige natuur is te ontdekken. Ook heeft Italië een groot aantal aan nationale parken. Hieronder staan de beste beschreven!

Voor de beste natuurbeleving moet je bij reisorganisaties Peter Langhout of Pharos Reizen zijn!

Het Nationaal Park Cilento e Vallo Diano, is een van de grootste nationale park van Italië. Ook zal je rondom het park een groot aantal antieke dorpjes vinden.

Klik hier voor alle prachtige natuurparken van Italië.

Het Gardameer is een groot en schoon meer(schoonste van Italië). Het Gardameer is omringt door prachtige natuur Goedkope Rondreis Italië landschappen zoals bergen en stranden. Ook zal je er veel dorpjes vinden die jou doen denken aan kunstwerken. Op het Gardameer wordt veel aan windsurfen gedaan en andere soorten watersporten. Het Gardameer is ook een perfecte bestemmingen voor mensen die willen kamperen in Italië.

De Abruzzen is een natuurgebied dat zich bevindt in zuidelijke centraal Italië. De abruzzen neemt meer dan 3% van heel Italië in. De regio van de Abruzzen is zeer rijk aan natuurschoon. Er zijn maar liefst 3 natuurparken te vinden in de Abruzzen: Monti della Laga, Abruzzo, Lazio e Moliso en Gran Sasso. Het Abruzzo nationale park is het meest bekende nationale park en wordt daarom ook veel bezocht door mensen die Italië bezoeken.

Bezienswaardigheden in Italië

Er zijn tal van bezienswaardigheden in Italië. Een paar echte uitblinkers hiervan gaan wij over vertellen. Zo is er Monte Baldo, Goedkope Rondreis Italië Monte Baldo is voor de mensen die van bergen en prachtige uitzichten houden. De Monte Baldo is een bergketen dat loopt vanaf de Adige tot het Gardameer. De Monte Baldo kenmerkt zich door zijn kalkhellingen, prachtige weiden en valleien, rotsen, wijngaarden en olijfgaarden.

Pompei en Vesuvius is een prachtig oud Romeins dorpje met uitzicht op de vulkaan Vesuvius. Doordat Pompei door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius is bedolven in vulkaan as is het een van de best bewaarde Romeinse stadjes in de wereld.

Als laatste behandelen we Gola Dell’ Alcantara. De Alcantara is een 50+ kilometer lange rivier op het eiland Sicilië. Doordat er ooit een lavastroom vast heeft gelopen in deze rivier is het gevormd tot een prachtige vallei met prachtige kloven en ravijnen.Goedkope Rondreis Italië

Een rondreis Italië boeken?

Als jij van plan bent een rondreis naar Italië te boeken, dan raden wij jou aan te gaan vergelijken bij onze reisorganisaties door de knop hieronder te gebruiken. Een aanrader is om een rondreis te maken met de auto of bus! Het is aangeraden minimaal 8 dagen de tijd te nemen voor een rondreis Italië. Wij hopen dat je op onze site een leuke en goedkope rondreis naar Italië hebt kunnen vinden!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Italië. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit