blog
Vakantie Comomeer

Vakantie Comomeer

Italië is nog altijd één van de favoriete vakantielanden voor Nederlanders. Dat is ook niet zo gek, gezien de rijke historie, het prachtige landschap, de romantische sfeer en het lekkere eten dat Italië te bieden heeft. Wil je naar Italië op vakantie? Dan is een vakantie aan het Comomeer een goed idee.

Het Comomeer is een van de beroemde Noord-Italiaanse bergmeren, niet ver van Milaan. Al ten tijde van het Romeinse Rijk was het een populair vakantieoord. Sindsdien hebben velen, die een vakantie aan het Comomeer in Italië hebben gevierd, het blauwe water van het meer bewonderd.

Ontstaan Comomeer

Het Comomeer is ontstaan tijdens de laatste IJstijd, toen gletsjers diepe geulen in het landschap slepen. Aan het einde van de IJstijd, liepen deze geulen vol met water, en sindsdien kennen we ze als de bergmeren die het nog steeds zijn.

Diepste meer van Italië

Het Comomeer ligt op een hoogte van 198 meter boven zeeniveau. Toch reikt het water in het meer 425 meter diep. Daarmee is het Comomeer het diepste meer van Italië.

Het heeft ook een erg groot oppervlak; 146 vierkante kilometer, waardoor het slechts twee van de Italiaanse bergmeren in grootte moet voor laten gaan.

Toerisme rond het Comomeer

De meeste dorpen en steden aan de oevers van het Comomeer worden bezocht door toeristen, wandelaars, fietsers en zwemmers. Iedereen is dol op de dynamiek van de bergen, het water en de prachtige natuur rond het Comomeer.

Como; grootste stad aan Comomeer

Het meer draagt de naam van de plaats Como, de grootste stad aan het meer. Deze stad staat bekend als zijdestad, en zou aan het begin staan van de beroemde Chinese zijderoute. Como heeft een prachtig historisch stadscentrum dat een bezoek zeker waard is.

Belangrijke toeristische plaatsen

Het toerisme is overal rond het Comomeer. Het concentreert zich echter vooral in de plaatsen Bellano, Varenna, Bellagio en Menaggio. Van deze plaatsen wordt Bellagio gezien als luxe oord.

Vakantiewoningen aan het Comomeer

Je hoeft niet bang te zijn dat je geen accommodatie rond het Comomeer kunt vinden. Er zijn tal van hotels, vakantievilla’s, vakantiewoningen en appartementen. Ook zijn er talloze campings aan het Comomeer, waarvan de meeste pal aan het water liggen.

Campings Comomeer

In het noorden van het Comomeer vind je veel campings bij de plaatsen Cerceno, Stazzona, Vercana en in de baai bij Colico Piano. In het midden zijn campings te vinden bij Menaggio, Lenno en Bellagio. In het zuidelijke deel zijn vooral campings te vinden in de oostelijke aftakking van het meer. Kijk bij Vacanceselect voor de mooie aanbiedingen aan het Comomeer.

De westelijke aftakking is te bergachtig, waardoor campings daar niet mogelijk zijn aan de waterkant. Aan de oostelijke aftakking vind je campings bij Mandello del Lario en ten zuiden van Lecco. Hier krijgt het meer wel de naam Lago di Garlate, alvorens het water wegstroomt via de rivier de Adda.

Vervoer naar Comomeer

De plaats Como is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De stad is aangesloten op één van de belangrijkste spoorwegennetten van Italië, en er rijdt met regelmaat een trein van Milaan naar Como.

Milaan – Como per trein

De rit duurt meestal zo’n 40 minuten, en het is mogelijk . Treinen vertrekken vanaf het centraal station van Milaan en Stazione Porta Garibaldi. Aankomst is op San Giovanni, het centraal station van Como.

Om vervolgens rond het meer te komen, op je plaats van bestemming, kun je gebruik maken van de busdiensten, of een vaartocht maken met één van de vele boten en stoomboten.

Bootverbindingen Comomeer

Een veel gebruikte bootverbinding is die tussen Leno, Tremezzo, Villa Carlotta, Cadennabia, Menaggio, Bellagio en Varenna. Dit zijn de belangrijkste resorts rond het Comomeer. Je kunt dit veer ook met de auto nemen.

Dat bespaart je een lange slingerende weg langs het Comomeer, hoewel prachtig maar ook vermoeiend door de kleine Italiaanse dorpjes langs het meer.

Wie relaxt naar het Comomeer wil, kan zelfs de autoslaaptrein vanuit Den Bosch naar Alessandria. Vanaf Alessandria rij je in anderhalf uur naar het Comomeer. Het is een rit van 140 kilometer.

Ontdek het Comomeer zelf tijdens een vakantie aan dit bekende meer in de Italiaanse Alpen.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Italië .Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0