blog
De Engelenburcht – Castel Sant’Angelo

De Engelenburcht – Castel Sant’Angelo

Het Castel Sant’Angelo staat in Nederland beter bekend als de Engelenburcht. Het werd oorspronkelijk gebouwd als mausoleum (graftombe), maar kreeg na verloop van tijd steeds andere functies. Zo heeft de paus er gewoond, was het een militaire gevangenis en dient het nu als nationaal museum. Het heeft de naam ‘Engelenburcht’ gekregen door een legende. Er heerste een grote pestepidemie en Paus Gregorius I hield een grote plechtigheid om God te smeken hier een einde aan te maken. Toen verscheen aartsengel Michaël op het mausoleum en stak hij zijn zwaard in de schede. Hiermee waren de smeekbedes van de paus gehoord en de pest was voorbij. Paus Pius II liet daarom een kapel bouwen op de plaats waar Michaël verscheen.

Museum

Zoals gezegd heeft de Engelenburcht veel functies gehad in de loop der jaren en momenteel fungeert het als museum. Hier kan je de functies die het gebouw bekleed heeft ook terugzien. Zo kan je een bezoek brengen aan het koninklijk mausoleum, de oorspronkelijke cellen van de gevangenis en het appartement van de paus. Daarnaast staan er ook wapens, meubels, en schilderijen uit de Renaissance opgesteld met als hoogtepunt het marmeren beeld van aartsengel Michaël. Als je hier op uitgekeken bent kan je nog naar het dakterras gaan waar je een prachtig uitzicht hebt op Rome en hier vind je nog een bronzen beeld van de aartsengel.

Openingstijden

Het kasteel is het hele jaar geopend van dinsdag tot en met zondag. De openingstijden zijn van 09:00 tot 19:30, maar het loket waar je de tickets kunt kopen sluit al om 18:30. Als je dus geen nog tickets gekocht hebt moet je dus voor deze tijd daar geweest zijn anders moet je een andere dag terugkomen. In de zomermaanden is het kasteel langer geopend: van juli tot en met september kan je vanaf 20:30 tot 01:00 het kasteel bezoeken. Ook nu gaat het loket voor de tickets eerder dicht dan de sluitingstijd en moet je voor 00:00 je kaartjes gekocht hebben.

Tickets kopen

Je kunt zoals gezegd de tickets op locatie kopen, maar dit kan ook online. Er komt dan wel €1,- boekingskosten bovenop per ticket. Als je de tickets op locatie koopt kan je alleen contant betalen! Daarnaast krijgt iedereen onder de 18 gratis toegang en jongeren van 18 tot en met 25 krijgen korting. Kom je op de eerste zondag van de maand, dan is het voor iedereen gratis entree.

Al zin in een stedentrip naar Rome ?

 

 

0