blog
Catacomben van Rome

Catacomben van Rome

Rome heeft een rijke historie en boven de grond zie je hier heel veel van terug, maar wat je misschien niet wist is dat er ondergronds ook nog veel te zien is. Er zijn namelijk een veelvoud van antieke catacomben te vinden. Dit tunnelstelsel bevat ondergrondse begraafplaatsen die je via deze catacomben kunt bezoeken. Deze tunnels zijn aangelegd omdat de Romeinen met de christenen botsten en in dit gangenstelsel konden de christenen nu hun doden begraven, zonder dat zij lastiggevallen werden door de Romeinen. Er zijn minstens veertig van zulke tunnels en sommige zijn pas rond de helft van de vorige eeuw ontdekt.

Versieringen in de catacomben

De catacomben zijn versierd met christelijke kunstwerken. Deze tonen tradities en Bijbelse verhalen. Omdat deze catacomben onder grond liggen zijn deze goed bewaard gebleven. Zoals gezegd zijn er minimaal veertig catacomben onder Rome te vinden en deze hebben de naam gekregen van christelijke martelaars die hier begraven liggen of de naam van de eigenaar van het land waar de catacombe onder ligt.

Openingstijden catacomben

De catacomben hebben verschillende openingstijden en het is dus goed om vooraf te weten wat de openingstijden zijn van de catacomben die jij wilt bezoeken.

  • Catacomben van:
  • Priscilla: dagelijks van 09:00 tot 12:00 en 14:00 tot 17:00 (maandag gesloten)
  • San Sebastiano: dagelijks van 10:00 tot 17:00 (zondag gesloten)
  • St. Agnes: dagelijks van 09:00 tot 12:00 en 15:00 tot 17:00
  • Domitilla: dagelijks van 09:00 tot 12:00 en 14:00 tot 17:00 (dinsdag gesloten)
  • Callixtus: dagelijks van 09:00 tot 12:00 en 14:00 tot 17:00 (woensdag gesloten)

Tickets aanschaffen

De tickets voor de catacomben kunnen bij de ticketkantoren gekocht worden, maar je kunt dit vooraf ook al online doen. Bij deze tickets zit een begeleide tour inbegrepen, dus hier zou ik dan ook zeker gebruik van maken. Alle catacomben hebben dezelfde prijs en kinderen tot vijf jaar kunnen gratis mee en voor kinderen van zes tot vijftien geldt een korting.

Zeker in de zomer kan het erg druk zijn bij de catacomben, dus als je niet van wachtrijen houdt is het verstandig om deze drukke periode te mijden. Je kunt er dan voor kiezen om in het voor- of najaar te gaan. Als je wel in de zomer gaat, ga dan doordeweeks de catacomben bezoeken. Dit scheelt ook weer ten op zichten van de weekenden.

Al zin in een stedentrip naar Rome ? Bezoek een van de volgende touroperators gespecialiseerd in stedentrips voor Rome:

 

0