blog
Boek een stedentrip naar Milaan

Boek een stedentrip naar Milaan

Verwen jezelf voor een keertje en maak een stedentrip naar het prachtige Milaan. Verdwaal in de straten van deze Italiaanse stad, dat ook wel bekend staat als de modestad van het land. Winkelliefhebbers kunnen hier volop genieten van de grote winkelstraten, hier zijn ook verschillende grote ketens gevestigd. Bekijk de oude gebouwen in de stad, bezoek één van de vele musea en eet een hapje in één van de restaurants. Ga jij winkelen? Dan raden wij de bekende winkelstraat Via Monte Napoleone aan.

Milaan en zijn mode

Milaan is de modestad van Italië en dat is het niet voor niets. Verschillende wereldberoemde modehuizen zijn gevestigd in Milaan, dan moet gedacht worden aan Gucci, Prada en zelfs Louis Vuitton. Heb jij iets meer te besteden, dan raden wij een bezoek aan één van hun winkels zeker aan. Maar voor iedere portemonnee is Milaan geschikt, de stad kent een enorm aanbod aan winkels. Koop een cadeautje bij één van de kleinere ondernemers of struin door de winkels van de grote ketens. Regent het? Dan kan er altijd nog overdekt worden gewinkeld in het winkelcentrum Corso Vittorio Emanuelle.

Kom tot rust in Parco Sempione 

Een stedentrip naar Milaan is op alle fronten ideaal, ook om helemaal tot rust te komen. Hiervoor kan jij het beste naar Parco Sempione. Dit grote park is de grootste van deze Italiaanse stad. Neem een boek mee, wat muziek en ga lekker liggen en kom helemaal tot rust in Parco Sempione. Het wat erg bijzonder is aan dit park, dat is de hoge ijzeren toren. Deze toren is ongeveer honderd meter hoog en jij kan naar de top. Dit zorgt voor een adembenemend uitzicht over Milaan, een onvergetelijke belevenis voor elke vakantieganger.

Italiaanse lekkernijen

Als jij kiest voor een stedentrip naar Milaan, dan staat er op gebied van eten en drinken veel voor je klaar. De Italiaanse lekkernijen zijn dan ook wereldberoemd, denk aan de pizza en de pasta. Maar ook de espresso en de limoncello kennen hun oorsprong uit dit Zuid-Europese land. Het is één en al genieten tijdens een stedentrip naar Milaan.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Milaan.  Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

0