blog
Vakantie Bergen in Noorwegen

Vakantie Bergen in Noorwegen

Bergen is gelegen in het westen van Noorwegen. Het is de tweede stad van het Noord-Europese land en ligt tegen een heuvel. De populaire stad is vooral bekend als een studentenstad. Jongeren trekken massaal naar deze stad. Je kunt er namelijk ook genieten van het gezellige uitgaansleven. Daarnaast kun je er nog genieten van verschillende leuke musea.

Klimaat

De stad staat vooral bekend om haar vochtige klimaat. Omdat er ontzettend veel regen valt, zijn er veel parapluautomaten in de stad te vinden. Jaarlijks wordt er zelfs een regenfestival georganiseerd. Erg warm wordt het helaas nooit in de stad, dus je hoeft er niet heen te gaan voor een zonnige vakantie. Je komt hier echt voor de natuur, de omgeving en de leuke bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Bergen

De Noorse stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie Bergen. Je kunt er onder andere een bezoekje brengen aan Bryggen, het Hanzemuseum en Fløyen.

Bryggen

Bryggen is een reeks handelshuizen die werden gebouwd met originele kleuren. In 1343 kwamen de eerste huizen tot stand. Helaas werden in 1702 vrijwel alle handelshuizen verwoest door een grote brand. In 1955 ontstond er wederom een brand. Beide keren zijn de huisjes opnieuw opgebouwd in dezelfde stijl. De huidige handelshuizen zijn dus nog niet erg oud, maar wel prachtig om te zien. De vrolijke huizen staan zelfs genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hanzemuseum

Het Hanzemuseum is een populair museum dat erg leuk is om te bezoeken tijdens je vakantie naar Bergen. Je leert er namelijk meer over de geschiedenis van de oude handelsstad. De inrichting van het museum gaat al een aantal jaren mee: het stamt namelijk uit de 18e eeuw.

Fløyen

Rondom Bergen liggen zeven verschillende bergen. Fløyen is daar eentje van. Deze berg is zo bijzonder, omdat hier een kabelbaan is aangelegd. De kabelbaan is 850 meter lang en brengt je naar een hoogte van 320 meter. Vanaf hier heb je een prachtige uitzicht over de Noorse stad. Op de top van de berg kun je ook genieten van een goed restaurant. Het hoogste punt ligt zelfs nog iets hoger: 425 meter.

Vliegen naar Bergen

De stad heeft een internationale luchthaven: Flesland. Je kunt rechtstreeks vanaf Amsterdam naar de stad vliegen. Je kunt al een retourticket boeken vanaf ongeveer 120 euro. Onder andere KLM vliegt naar deze bestemming. Vanaf de luchthaven duurt de reis nog ongeveer 20 tot 25 minuten naar het centrum van de stad.

Vervoer

In het centrum van de stad kun je in principe alles wel te voet bekijken. Af en toe kan het toch handig zijn om met het openbaar vervoer te reizen. Je kunt onder andere reizen met de bus. De bushaltes zijn hier allemaal goed aangegeven. Als je wilt kun je een Bergen Card kopen. Met deze kaart kun je reizen in de stad, maar kun je ook de net buiten de stad reizen. Je kunt dan ook de regio bekijken. Dat is ook leuk om te doen, want buiten het centrum kun je genieten van de prachtige natuur.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Noorwegen

 

0