Stedentrip Reykjavik

Stedentrip Reykjavik

Reykjavik in IJsland is de meest noordelijk gelegen hoofdstad van de hele wereld. Maar dat is niet het enige kenmerk van deze stad. Reykjavik is ook meteen de meest modieuze stad van de wereld. Heel erg leuk om te zien tijdens je stedentrip Reykjavik. De stad is heel erg groen en daardoor ook een hele populaire bestemming voor een stedentrip. Naast mode kun je in deze stad ook geweldig eten. Nog iets wat een stedentrip Reykjavik heel erg aantrekkelijk maakt. Reykjavik ligt natuurlijk in IJsland en dat klinkt alsof het altijd heel erg koud is in deze stad. Dat is gelukkig niet waar.

Stedentrip Reykjavik

Doordat IJsland natuurlijke warmtebronnen heeft is de aarde daar warmer dan in Nederland. Nog een goede rede voor een stedentrip Reykjavik dus. IJsland heeft een zeeklimaat. Dit betekent dat het in de zomer koel is en dat de winters er mild zijn. Ook is het in de zomer heel erg lang licht buiten maar is het in de winter juist heel erg lang donker. Dit is dus heel bijzonder om te zien tijdens je stedentrip Reykjavik. In de maand juni gaat de zon helemaal niet onder, dit is dus een hele bijzondere ervaring en een goede maand om naar Reykjavik te gaan.

Bezienswaardigheden Reykjavik

De stad zelf is al een bezienswaardigheid op zich. Dit zal je dan ook meteen zien tijdens je stedentrip Reykjavik. Maar daarnaast is Reykjavik omgeven door een prachtige natuur. Ook dit is echt een bezienswaardigheid welke je niet mag missen tijdens je stedentrip Reykjavik. De stad wordt omringd door vulkanen, gletsjers en watervallen. Een prachtig gezicht tijdens je stedentrip Reykjavik. Als je de stad goed wilt bekijken is het een goed idee om een Reykjavik Tourist Card aan te schaffen. Hiermee heb je goedkoop of gratis toegang tot de bezienswaardigheden van de stad. Deze kaart is dus onmisbaar tijdens je bezoek aan Reykjavik.

 

Stedentrip Reykjavik

Winkelen in Reykjavik

Reykjavik heeft veel kleine modeontwerpers welke een eigen winkel hebben. Het is dus heel erg leuk om hier te winkelen omdat er veel unieke spullen verkocht worden in de stad. Tijdens je stedentrip Reykjavik zal je zien dat er verschillende grote winkelstraten zijn. Hier worden bekende merken verkocht maar ook de lokale modeontwerpers verkopen hier hun kleding en andere handgemaakte spullen. Daarnaast is Reykjavik een stad welke heel veel souvenir winkeltjes heeft. Vaak zijn deze ook handgemaakt en daardoor uniek. Heel leuk voor het thuisfront of voor jezelf als aandenken aan het bezoek aan Reykjavik.

Uitgaan in Reykjavik

Reykjavik wordt omgeschreven als een van Europa’s heetste steden op het gebied van uitgaan. Tijdens je stedentrip Reykjavik kun je vooral in het weekend het nachtleven goed ontdekken. De clubs en barren zijn namelijk alleen in het weekend geopend. Sommige kroegen kun je wel door de weeks een drankje doen. Maar als je echt wilt dansen tijdens je stedentrip Reykjavik zal je toch echt tot het weekend moeten wachten. Het nadeel van het nachtleven van Reykjavik is wel dat het heel erg prijzig is.

Accommodatie

Een stedentrip Reykjavik is heel erg populair en dat is ook de rede dat er veel keuze is in accommodaties in Reykjavik. Er kan gekozen worden voor een leuk en klein hotel maar er kan ook gekozen worden voor luxe. Voor de mensen die op door reis zijn, zijn er ook hostels. Qua prijsklasse kun je dus alle kanten op tijdens je stedentrip Reykjavik. Hotel prijzen checken kun je ook op deze website even snel doen en wel op deze pagina

Vervoer

Het openbaar vervoer in Reykjavik bestaat uit veerboten en bussen. Treinen bestaan niet, in heel IJsland niet. Dit is bijzonder om te zien tijdens je stedentrip. Daarentegen is het bussennetwerk in Reykjavik heel erg betrouwbaar. Ze rijden bijna altijd op tijd. Het grootste nadeel hiervan tijdens je stedentrip Reykjavik is dat de bussen heel erg duur zijn. Daarnaast rijden de bussen ook helemaal niet vaak, vooral in het weekend niet. De stad is veel beter om te verkennen met de auto tijdens je stedentrip Reykjavik. Er is overal veel parkeermogelijkheid en daarnaast is dit ook helemaal niet duur. Ook kun je ervoor kiezen om tijdens je Citytrip de wijde natuur in te trekken met de auto. Natuurlijk kun je stad ook te voet verkennen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Reykjavik