Rondreis Finland

Rondreis Finland

Rondreis Finland, één ongerept natuurgebied!

Rondreizen door Finland is voor diegene die houden van prachtige ongerepte natuur, wandelen, vissen, golfen en fietsen. Finland staat vol met middeleeuwse schatten en orthodoxe dorpjes. Een rondreis Finland is perfect in combinatie met een rondreis Lapland. Van november tot maart staat Zweden garant voor sneeuw en alle activiteiten die daar bij horen. Je kan hieronder direct beginnen met het vergelijken van de goedkope rondreis naar Finland aanbieders, of leer meer over Finland in dit artikel.

Goedkope Rondreis Finland

Natuur van Finland

Finland is eigenlijk een groot natuurgebied, het land bestaat voor meer dan 70% uit bossen en heeft maar liefst 190.000 meren. Waar je ook wandelt of fietst, overal zal je prachtige meren vinden met geweldige uitzichten. Zelfs de steden van Finland zijn zo groen mogelijk ingericht, rondreizen door Finland is een en al natuur!

De nationale parken van Finland zijn het juweeltje van Finland. Een nationaal park dat je niet mag missen is het park Koli. Dit nationale park beschikt over natuur, meren en heuvels, maar naast dit heeft het ook een zeer rijke culturele geschiedenis. Deze geschiedenis probeert Finland zo veel mogelijk in stand te houden, door bijvoorbeeld weilanden in takt te houden met het vee en de boerderijtjes in een zo goed mogelijke staat te houden.

Finland heeft 35 nationale parken, 19 natuurreservaten, 12 wildernisreservaten (oerbos met vrijwel geen bevolking), 53 beschermde wouden, 92 beschermde bosgebieden en 173 moerasreservaten.

Bezienswaardigheden in Finland

Wanneer je gaat rondreizen door Finland zal de stad Helsinki vast op je lijstje staan. De stad heeft 1 miljoen inwoners en vormt het culturele en zakelijke centrum van het land. De stad beschikt over veel architectuur en ceremoniën. Ook is er zat te vinden aan kunst: theaters, musea, opera’s en kerken.

Lapland is een gebied dat ongeveer de helft van Finland beslaat, dit gebied telt maar 200.000 inwoners. Dit grote stuk land beschikt over geweldige natuurgebieden en voornamelijk slee. Lapland is perfect voor de avontuurlijke rondreizigers.

Een rondreis Finland boeken

Wanneer je van plan bent om een rondreis door Finland te maken, raden wij jou aan om alle reisorganisaties goed te vergelijken. Dit door de grote prijsverschillen bij alle aanbieders. Wij van goedkoperondreis.com hopen dat je een leuke goedkope rondreis Finland hebt kunnen vinden via onze website.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Finland

 

Finland behoort tot Scandinavië wat bestaat uit: Finland, Noorwegen en Zweden.

Alleen een stedentrip naar Helsinki vind je hier