Rondreis door de Noordkaap

Rondreis door de Noordkaap

Steeds meer reizigers kiezen ervoor om op vakantie te gaan in een van de Scandinavische landen. Vooral Noorwegen  en Spitsbergen zijn erg in trek, zowel in de zomer als in de winter. De zuidelijk gelegen hoofdstad Oslo is met uitstek de populairste bestemming van het land. Het meest noordelijke puntje van het land, de Noordkaap, wordt echter gezien als een van de mooiste stukken natuur in Europa. Door een rondreis Noordkaap ervaar je pas echt de weidsheid en schoonheid van de natuur.

Rondreis door de Noordkaap

Met de Noordkaap wordt vaak het meest noordelijke puntje van Europa bedoeld. Feitelijk is dit niet het geval want de eilanden boven Noorwegen liggen nog een stuk noordelijker. Toch trekt de Noordkaap elk jaar weer veel toeristen aan. Dit komt niet alleen omdat zij het willen ervaren om op het ‘dak’ van Europa te staan. Zij bezoeken de regio namelijk vooral om de schitterende natuur en mooie vergezichten. Een populaire manier om het gebied rond de Noordkaap te verkennen is het maken van een rondreis. Er is namelijk meer dan genoeg te zien in de regio en de infrastructuur is erg goed.

Weer en klimaat op de Noordkaap

Wanneer je op rondreis Noordkaap gaat moet je goed voorbereid op reis gaan. De temperaturen kunnen in de wintermaanden dalen tot 20 graden onder nul. Het wordt dan ook afgeraden om in die periode een rondreis te maken. De temperaturen kunnen in de zomer namelijk verrassend aangenaam zijn in het noorden van Noorwegen. In de zomermaanden is het gemiddeld 15 graden. Er zijn dagen bij dat het 25 graden en zonnig is terwijl je gewoon in de sneeuw staat.

Niet naar de Noordkaap? Misschien is Zweden , Finland  of Spitsbergen dan wat voor jou!

Alta en Tromsø

Alta is de dichtstbijzijnde grote stad vanaf de Noordkaap gezien. Bijna de hele bevolking van de regio woont geconcentreerd in deze stad. Alta is een goede uitvalsbasis om de Noordkaap te bezoeken. Er is namelijk een klein vliegveld en een goed onderhouden weg. In Alta zijn meerdere kleine hotels en hostels waar je kunt overnachten voor of na een bezoek aan de Noordkaap. Er is altijd wel een café of bar open om een drankje te doen maar Alta fungeert toch vooral als overnachtingsplek.

Ten zuiden van Alta ligt de relatief grote stad Tromsø met meer dan 60.000 inwoners. Tromsø is erg belangrijk voor de regio op economisch gebied. Er zijn een aantal musea in de stad waar je meer kunt leren over het poolgebied.

Middernachtzon

De Noordkaap ligt zo ver naar het noorden dat het geografisch boven de poolcirkel ligt. Hierdoor gaat de zon in bepaalde periodes nooit onder. Wanneer je tijdens je rondreis naar de Noordkaap dit verschijnsel wilt zien moet je reizen tussen mei en juli. In de periode van november tot januari komt de zon juist nooit boven de horizon op de Noordkaap.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Noorwegen