blog
Wildwater raften Noorwegen

Wildwater raften Noorwegen

Noorwegen is toch wel het meest veelzijdige land dat bij Scandinavië hoort. Dit land heeft eigenlijk alles in huis voor een goed geslaagde zomervakantie. Zo kan je in Noorwegen terecht voor een heel scala aan historische bezienswaardigheden, voor de meest moderne en ontwikkelde toeristengebieden vol vertier en voor luxe en bijzondere architectuur. Er is meer dan voldoende te zien en te doen in Noorwegen, waardoor je er zeker een geslaagde zomer tegemoet gaat.

Ga op avontuur en ga wildwater raften in Noorwegen

Wildwater raften Noorwegen

Noorwegen is een land dat je de garantie biedt dat je je geen moment hoeft te vervelen. Een erg bijzondere ervaring is de zogenaamde fjordentocht. Je maakt niet alleen kennis met de mooiste fjorden die het land rijk is, maar dit doe je ook nog eens vanaf de rug van een paard. Een adembenemende ruitertocht die je eigenlijk gewoon eens gedaan moet hebben.

Voor de liefhebber zijn er talloze visplekken te vinden in Noorwegen en ook aan watersportmogelijkheden is er zeker geen gebrek. Stap in een kano en begeef je over de stille meren om de mooiste natuur te ontdekken. Ben je wel in voor een wat spannendere uitdaging? Dan is wildwater raften Noorwegen een uitstekende optie.

 

Voor iedereen die wel van spanning houdt, maar niet zo’n fan is van water, zijn er ook mogelijkheden om te gaan parachutespringen.

Leuke uitjes tijdens de vakantie in Noorwegen

Er zijn diverse leuke uitjes te maken als je op vakantie in Noorwegen bent. Een erg leuke optie is wel het deelnemen aan een dierensafari. Het is onvoorstelbaar hoeveel unieke en bijzondere dieren er in Noorwegen leven. Deze dieren komen uitsluitend in bepaalde gebieden voor, welke je alleen onder de begeleiding van een ervaren gids kunt doorkruisen. Dit doe je tijdens een dierensafari.

Er zijn verschillende musea te bezoeken voor de liefhebber. Bezoek musea op het gebied van kunst, cultuur, geschiedenis en architectuur. Alles is mogelijk. Ben jij juist een echte fan van attractie- en familieparken? Dan staat je ook zeker een leuke verrassing te wachten. De attractieparken in Noorwegen hebben namelijk een heel ander karakter dan de meeste attractie- en themaparken. Zeker de moeite waard!

Een natuurrijke vakantie in Noorwegen

Noorwegen staat vooral ook bekend om de natuur. Er zijn maar weinig landen ter wereld die zoveel verschillende soorten natuurgebieden hebben als Noorwegen. Voor rivieren en uitgestrekte bosgebieden ga je naar het Ostlandet en voor indrukwekkende fjorden en prachtige, besneeuwde bergen ga je naar het Vestlandet. De enerverende natuur leent zich uitstekend voor het maken van lange fiets- en wandeltochten langs rustige meren, door groene bossen, over de stille vlakten en door de heuvelachtige landschappen. Kortom, ook aan natuur heeft het land veel te bieden tijdens je vakantie in Noorwegen.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Noorwegen

 

0