blog
Vakantie Neskaupstadur IJsland

Vakantie Neskaupstadur IJsland

Neskaupstadur is gelegen in het oosten van IJsland. Het is de op twee na grootste stad van Oost-IJsland en telt ongeveer 1.700 inwoners. Je kunt via een tunnel van 626 meter lang het stadje bereiken. Eerder kon je de stad alleen bereiken per boot. De meeste inwoners van de stad verdienen hun brood met visserij. Tijdens je vakantie naar Neskaupstadur kun je verschillende musea bezoeken: een maritiem museum en een natuurmuseum. Ook de omgeving is prachtig, met enorme bergen en steile kliffen. Er zijn ook verschillende mooie watervallen. Jaarlijks wordt er nog een groot (familie)festival georganiseerd.

Klimaat

Neskaupstadur heeft een koel zeeklimaat met koude winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur in de stad is slechts 3,5 graden Celsius en tijdens de wintermaanden kan de temperatuur aardig zakken. De gemiddelde minimumtemperatuur in de winter is -4 graden Celsius. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot zo’n 12 graden Celsius. In extreme gevallen wordt het warmer, maar dit komt zelden voor.

Bezienswaardigheden in Neskaupstadur

De meeste toeristen reizen naar de stad vanwege de prachtige omgeving. Zo kun je vanuit deze plaats een boottocht boeken naar Mjóifjörður om vanuit daar verschillende watervallen te bekijken. Ook de golfbaan van IJsland vind je hier in dit plaatsje.

Mjóifjörður

Mjóifjörður is een fjord met diverse watervallen. De omgeving is prachtig. Ook is het natuurhistorisch museum hier gevestigd. In het plaatsje wonen minder dan 50 mensen en dat is dan ook gelijk het kleinste dorp van het land. Bij de ingang van de fjord vind je de oudste vuurtoren van het land. Je kunt hier zeker een dagje plezier hebben. Er is ontzettend veel te doen voor zo’n klein plaatsje.

Paardrijden

In de zomermaanden is het populair om er paard te rijden. Er worden diverse groepstours georganiseerd waar je met andere mensen op pad kunt. De meeste tours duren ongeveer drie uur. De IJslanders zijn ontzettend vriendelijk en zijn goed voor hun dieren, dus het is zeker een aanrader.

Grænanes golfbaan

De Grænanes golfbaan is een populaire golfbaan: ook voor mensen die niet van de sport houden. De omgeving is namelijk prachtig. De golfbaan ligt net iets hoger dan de vallei van het fjord en vanwege het uitzicht is het spelen van een potje golf dan ook voor iedereen leuk. De golfbaan is goed onderhouden, net als de omgeving,

Vervoer

Tot 1949 kon je de stad alleen bereiken per boot, maar daarna werd er een grote tunnel aangelegd van 626 meter waardoor mensen ook met de auto kunnen reizen. De tunnel is echter wel erg krap en de verlichting is minimaal. Houd daar wel rekening mee als je (zelf) door de tunnel rijdt. Eenmaal aangekomen in de stad hoef je niet te rekenen op openbaar vervoer. Dat is ook niet nodig, want het plaatsje is immers niet heel erg groot. Als je een gehuurde auto hebt, kun je prima alles bereiken. Ook lopend is alles wel goed te bereiken

Vergelijk hier direct alle reizen naar IJsland

0