blog
Vakantie Isafjordur IJsland

Vakantie Isafjordur IJsland

Isafjordur is gelegen in het noordwesten van IJsland. De IJslandse plaats is de hoofdstad van de regio Westfjorden en telt bijna 3.000 inwoners. De voormalige president Grimsson is hier geboren. Ondanks dat het een relatief klein stadje is, is er wel voldoende te beleven in de stad. Je vindt er talloze gezellige straatjes, gebouwen en galerijen. Er vindt bovendien jaarlijks een gezellige muziekfestival plaats en je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Het stadje is redelijk geïsoleerd van IJsland door haar ligging, maar desalniettemin is de stad in trek bij zowel toeristen als de inwoners zelf.

Klimaat

De stad heeft een koel zeeklimaat met koude winters en koele zomers. Door de noordelijke stroming kan er een koude lucht uit het poolgebied komen, waardoor het in de winter erg koud kan worden in de stad. In extreme gevallen dalen de temperaturen verder onder het vriespunt: tot wel -25 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur is echter tussen de -2 en -5 graden Celsius. In de wintermaanden daalt het dus vaak onder het vriespunt. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot maximaal 11 graden Celsius. Een enkele keer stijgt de temperatuur tot 20 graden Celsius tijdens de maanden juli en augustus. Dat gebeurt echter niet vaak.

Bezienswaardigheden tijdens een vakantie Isafjordur

Isafjordur heeft verschillende bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie naar de stad kunt bezoeken. Zo worden er regelmatig festivals georganiseerd en kun je een bezoekje brengen aan een prachtig museum en een kunstgalerij.

Kunstgalerij Slunkariki

De kunstgalerij Slunkariki is een prachtige galerij waar je zowel IJslandse als internationale kunst kunt bekijken. In de afgelopen jaren zijn er ruim 250 tentoonstellingen georganiseerd en het wordt dan ook voor IJslandse begrippen drukbezocht. De naam van de galerij is te danken aan Solo Slunkariki. Hij bouwde een huis nabij de galerij en was autodidact.

Maritiem Museum

Het Maritiem Museum van Isafjordur is een absolute aanrader tijdens je vakantie naar de stad. Je leert er meer over de visserij, wat een zeer belangrijke inkomstenbron is voor het land. In het museum leer je van alles over de schepen, productieapparatuur en andere benodigdheden tijdens het vissen.

Omgeving

De stad heeft een ontzettend mooie omgeving. Het stadje is namelijk omringd door grote bergen en ligt min of meer op een schiereiland. Het nabijgelegen schiereiland Hornstrandir is ook zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie Isafjordur.

Stadspark

In het centrum van de stad vind je het stadspark. Het beboste stadspark behoort tot de oudste stadsparken van IJsland. Iets ten zuiden van de stad ligt ook nog een iets groter bos die ook zeker de moeite waard is om te bekijken tijdens je vakantie.

Aldrei fór ég sudur Festival

Het Aldrei fór ég sudur Festival trekt jaarlijks ontzettend veel bezoekers. Tijdens het festival brengen vooral veel lokale artiesten een bezoekje aan de stad. De grootste namen van het land spelen er dan en de entree is ook nog eens helemaal gratis. Het festival duurt maar liefst drie dagen en dat is heel wat voor zo’n kleine plaats!

Vervoer

De stad heeft een eigen, relatief kleine, luchthaven die regelmatig vluchten heeft naar Reykjavík. De luchthaven ligt dichtbij de stad, op ongeveer 2 kilometer afstand. Er rijden vanaf het vliegveld voldoende taxi’s en bussen waar je gebruik van kunt maken.

Vergelijk hier direct alle reizen naar IJsland

0