blog
Snorkelen Yucatan Mexico

Snorkelen Yucatan Mexico

Leestijd 3 Minuten

Snorkelen Yucatan en ontdek de onderwaterwereld

Yucatan is een prachtig gebied in Mexico. Het is een schiereiland aan de Caribische kust. Het mooiste van Yucatan bevindt zich onder water. Hier zijn honderden verschillende vissen in alle kleuren van de regenboog te bewonderen tegen een achtergrond van prachtige koraalriffen. Hier zijn de één-na langste koraalriffen ter wereld te vinden. Snorkelen in dit gebied is een overweldigende ervaring en wordt hier dan ook veel gedaan. Dit schiereiland heeft een lang stuk kust en dus kan er ook op vele plekken gesnorkeld worden.

Schiereiland Yucatan

De kust van Yucatan is ongeveer 100 kilometer lang. Hier liggen langgerekte stranden met mooi blauw water en helder water. Langs deze kust liggen vele gewilde badplaatsen, waarvan de bekendste ongetwijfeld Playa del Carmen is. Het water is op bijna alle plekken zeer helder. Dit in combinatie met de vele kleuren die de onderwaterwereld kent in Yucatan, maakt het tot een ideale plek om te snorkelen. Er zijn veel mensen die speciaal naar Yucatan komen om de onderwaterwereld te zien.

Snorkelen

Snorkelen is de makkelijkste manier om kennis te maken met de onderwaterwereld. Mocht je nog nooit gesnorkeld hebben, dan is het toch zeer raadzaam om een gids te zoeken die let op de veiligheid en je ook nog eens de mooiste plekken kan aanwijzen en het leven van de zee laat zien die jij misschien zou missen. Ben je al een gevorderde in snorkelen, dan kun je er ook alleen op uit. Het is aan jou. Yucatan is interessant voor beginnende snorkelaars, maar ook zeker voor de al wat ervarener snorkelaar.

Een gids of tour

Kies je voor een gids of een groepstour, dan kun je ook snorkelen in gebieden die beschermd natuurgebied zijn. De gidsen mogen jou hier doorheen leiden en zo krijg je unieke onderwaterbeelden te zien. Je maakt een kleine tocht met een boot om op de juiste locatie de mooiste plekken te zien. Mocht je zelf al over de nodige snorkeluitrusting beschikken, dan is het bij de meeste gidsen en tours overigens geen probleem om deze mee te nemen en dus niets te huren bij de desbetreffende gids.

Een droomvakantie Yucatan begint in de plaats Playa del Carmen

Op relaxte zonvakantie in Mexicaanse sferen? Pak die sombrero maar in en vlieg nog geen 10 uur vliegen naar Playa del Carmen aan de Caribische oostkust van Mexico. Naast zonnen op de parelwitte stranden en flaneren op Fifth Avenue kun je tijdens een duikexcursie het op één na grootste rif ter wereld, het Maya-rif, bewonderen. Ook een dagtrip naar de oude Mayastad Chichén Itzá , de trip Coba Punta en de excursie Ek Balam behoren tot de mogelijkheden tijdens een vakantie naar Playa del Carmen.

Wij van Goedkoperondreis.com ( eigen ervaring) vinden CocoBeach hotel een van de betere en betaalbare hotels in Playa del Carmen. Het 4 sterren hotel is direct gelegen aan het strand en op loopafstand naar het gezellige centrum van Playa del Carmen. De service in dit hotel is buitengewoon goed. Je kunt in dit all inclusive hotel kiezen uit een typisch Mexicaans restaurant, een Italiaans restaurant, een Japans restaurant en een algemeen restaurant met een uitstekend buffet. Bij het zwembad is er danBezienswaardigheden in Yucatan Mexico nog een snack restaurant waar ze naast de hamburgers en kipkluifjes ook de lekkerste tortilla’s ( maispannenkoekjes) en enchiladas ( opgerolde tortilla’s met daartussen kip of varkensvlees) serveren. De cocktails zoals de Pina Colada’s, Tequila Sunrise en de Margarita’s worden ( all inclusive) in alle bars met veel liefde klaargemaakt. Het personeel is uiterst vriendelijk en weten als geen ander wat ” service” betekent.

Vanuit het CocoBeach Hotel kun je de diverse excursies boeken zoals hierboven zijn beschreven.

Naar Yucatan

Je kunt vele reizen en tarieven vinden om op vakantie te gaan naar Yucatan. Het gebied is in trek en vele vakantieaanbieders reizen ernaar toe. Naast de onderwaterwereld is de natuur op het land ook zeker de moeite waard. Er is veel groen in dit Tropische gedeelte van Mexico en er zijn verschillende Maya ruïnes te vinden. Zowel onder- als bovenwater is genoeg te beleven. Dit gecombineerd zorgt voor een onvergetelijke reis.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Yucatan. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

 

0

Geef een antwoord