blog
Campeche Mexico

Campeche Mexico

Campeche Mexico bezienswaardigheden?

De Mexicaanse stad Campeche is gelegen in de Golf van Mexico en telt iets meer dan 200.000 inwoners. Het is gelegen in de deelstaat Campeche en bevindt zich in de tijdzonde UTC -6. Wat neer komt op een tijdverschil van 7 uur met Nederland. In 1540 werd de stad door de Spanjaarden gesticht en dat is nog goed terug te zien aan de bouwstijl. Het werd gevestigd op de oude Mayastad Ah-Kim-Pech.

Campeche is een mooie authentieke Mexicaanse stad en komt voor op de werelderfgoed lijst van cultuur. Als je op doorreis bent door Mexico, dan is een bezoekje aan deze stad zeker de moeite waard. Vaak heb je aan een middag genoeg om de stad te verkennen. Loop door de kleurrijke straten. De kerk die aan het centraal gelegen plein ligt is ’s avonds verlicht en dit geeft dan ook een mooi plaatje.

Er zijn genoeg dingen te doen in Campeche. Naast het maken van een wandeling kan je er ook voor kiezen om ergens rustig te eten. Als je door een restaurant naar achter loopt, dan kom je vaak op een mooie binnenplaats terecht. Het is hier erg gezellig om even iets te eten. Daarnaast kan je ook de oude stadsmuur beklimmen. Enkele delen van deze muur zijn gerestaureerd. Als echte vissersstad kan je er ook voor kiezen om zelf wat vissen te vangen. Er zijn speciale excursies waarbij je meevaart op een vissersboot om je eigen avondeten te vangen.

Deelstaat Campeche

De deelstaat Campeche grenst in het oosten aan de deelstaten Yucatan en Quintana Roo. In het zuidwesten grenst het aan Tabasco en in het zuiden vormt het de grens met Guatemala. Een van de grootste natuurreservaten van Mexico bevindt zich in Campeche. Het Calakmul bioreservaat is beschermt natuurgebied. Er leven tal van mooie vogels zoals bijvoorbeeld de toekan.

In de deelstaat Campeche kom je veel Maya ruïnes tegen. Het bezoeken van steden als Edzna, Calakmul of Chenes is zeker de moeite waard. Je komt hier vooral veel Maya tempels tegen zoals je die erg veel kunt bezoeken in Yucatan. Kies voor jezelf uit welke tempels je wilt bezoeken. Wil je naar een grote opgraving of gaat je voorkeur uit naar een kleinere plek.

Tijdens een rondreis door Mexico zijn er vele verschillende opties. Ben je van plan om door Campeche te reizen, maak dan voor jezelf een keuze wat je graag wilt zien. Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om daadwerkelijk alles te bezichtigen.
Voor het boeken van een rondreis Mexico moet je bij onze aanbieders zijn, wij hebben voor jou alle betrouwbare reisorganisaties op een rij gezet. Ook is een rondreis op maat een echte aanrader, deze rondreizen zijn vaak wat duurder, maar wel volledig gericht op jouw wensen. Wij hopen dat je een leuke rondreis naar Mexico kan vinden via onze website!

Vergelijk direct alle rondreizen naar Mexico

(U komt direct op de pagina van Mexico terecht)

 

Voor de mooiste plekjes raden wij De watervallen van Agua Azul aan in Mexico!

Voor meer informatie over Midden-Amerika : Rondreizen Midden-Amerika

0