Rondreis Belize

Rondreis Belize

Belize is een land dat grenst aan Mexico en Guatemala. Het land is onafhankelijk en heeft de Britse koningin als staatshoofd. Het land heeft een rijke cultuur en een grote variatie aan dieren en planten.

Rondreis Belize

Weer en klimaat in Belize

Belize kent enkel tropische klimaten. Deze tropische klimaten variëren wel van tropisch regenwoudklimaat tot tropisch savanneklimaat. Het klimaat is afhankelijk van de hoogte van het land en de afstand tot de kust. Het Mayagebergte (vernoemd naar de Mayacultuur), is het hoogste gebied van Belize. Het hoogste punt is er 1122 meter. Tijdens jouw rondreis Belize mag een bezoek aan dit gebergte zeker niet ontbreken.

Natuur ontdekken met een rondreis Belize

Rondreis Belize

In Belize vind je een grote variatie aan dieren en planten. In het helderblauwe water kun je duiken en snorkelen en wordt je omringt door allerlei vreemd uitziende dieren en gekleurde vissen. Je kunt er zelfs zwemmen met haaien en grote roggen. Belize is dan ook uitermate geschikt voor wie houd van een beetje actie.

De bevolking van Belize

De bevolking van Belize is een mix van verschillende afkomsten en culturen. Een deel van de bevolking stamt af van de indianen, waarvan het grootste deel Maya’s. Ongeveer 50 procent van de bevolking is Rooms katholiek.

Weetjes over de bevolking van Belize en over het land:

Rondreis Belize

  • De hoofdstad van Belize is Belmopan
  • Het wettige betaalmiddel in Belize heet de Belizaanse Dollar
  • Belize telt ruim 331.900 inwoners
  • De officiële taal van Belize is Engels
  • De Gouverneur-generaal van Belize heet Colville Young

Bezienswaardigheden in Belize

Actun Tunichil Muknal

Actun Tunichil Muknal is een unieke grot die zicht bevind in een natuurreservaat. De grot stamt nog uit de tijd van de Maya’s en heeft deze cultuur nog altijd perfect bewaard in de vorm van bijzondere vondsten zoals skeletten en keramische voorwerpen. Ondanks de grote historische waarde van de grot en de gevonden items is de grot open gesteld voor het grote publiek. Je kunt dan ook zelf een kijkje nemen in deze indrukwekkende poort naar het verleden.

Belize Zoo

In de kleine dierentuin Belize Zoo is de oorspronkelijke natuur van Belize behouden en lopen de dieren vrij rond. Hierdoor kun je ze zien met hun natuurlijke gedrag. Weetje: Alle dieren in Belize Zoo zijn ooit gebruikt voor natuur documentaires.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Belize