Vakantie Sharjah

geplaatst in: blog | 0

Sharjah is gelegen in het noorden van Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het is de meest conservatieve deelstaat en het wordt westerse toeristen dan ook geadviseerd om zich aan te passen. De stad is bijzonder vanwege de verschillende archeologische sites die je kunt bekijken. Tegelijkertijd staan hier ook verscheidene grote shopping malls en moderne musea.Er is een prima verbindingsweg tussen Dubai en Sharjah. De reistijd tussen de twee is slechts 1,5 uur met de auto maar je kunt ook gebruik maken van de metro. Men overweegt om een Hyperloop te installeren tussen Dubai en Sharjah wat de reistijd verkort tot ca. 12 minuten

Klimaat

Over het algemeen kun je stad het beste bezoeken tijdens de maanden oktober tot april. In deze maanden is het veel koeler dan in de overige maanden. Tevens valt er dan een beetje regen, wat ervoor zorgt dat het aangenaam is. In de overige maanden is het bijzonder warm in de stad. In de maanden juni tot en met september kan de temperatuur oplopen tot maar liefst 40 graden Celsius. Het voelt dan warm en benauwd aan.

Bezienswaardigheden in Sharjah

De stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkst bezienswaardigheden van Sharjah zijn Central Souk, het aquarium, het Maritiem Museum en tevens zijn er verscheidene leuke stadsparken die je kunt bekijken.

Central Souk

Central Souk is één van de souks in Sharjah. Je betaalt met contant geld op deze lokale markt en onderhandelen is de normaalste zaak van de wereld. Je vindt hier ruim 600 verschillende shops waar je producten kunt kopen. Heel bijzonder is de Golden Souk. Een waar paradijs voor antiekliefhebbers en verzamelaars van oude gouden munten.

Het Aquarium

Het aquarium van Sharjah werd geopend in 2008. Er leven ontzettend veel verschillende soorten lokale vissen. Door middel van de verschillende touchscreens die overal hangen kun je meer leren over de vissoorten.

Maritiem Museum

Het Maritiem Museum van de stad is gelegen op een prachtige locatie. Je leert er meer over de maritieme geschiedenis van Sharjah. Het museum is sinds 2003 geopend en wordt nog steeds drukbezocht door zowel toeristen als locals.

Stadsparken

In de stad zelf vind je meerdere mooie stadsparken. Vooral de locals bezoeken deze parken graag. Het wordt gezien als een gezellig uitstapje met het gezin. Vooral in het weekend worden de parken drukbezocht. Er wordt veelal gepicknickt en ook zijn er diverse barbecues beschikbaar. Het grootste park heet het Sharjah National Park en is gevestigd nabij de luchthaven.

Lokale vismarkt

Als je op vakantie bent, zal je niet snel bedenken om naar een vismarkt te gaan. Toch is het leuk om de lokale vismarkt hier te bezoeken. Je kunt er voordelige verse vis kopen en de markt alleen al is erg leuk om te bekijken. Houd wel rekening met sterke geuren.

Vervoer

De luchthaven van de stad is een internationale luchthaven en heeft goede connecties met omliggende landen. Ook kun je gewoon rechtstreeks vanaf Amsterdam naar de stad vliegen. Je hoeft dus niet over te stappen in Abu Dhabi of Dubai. Je kunt relatief voordelig een vlucht boeken naar de stad. Je kunt er al naar toe vliegen vanaf 275 euro. Als je in de stad aankomt, kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Onder andere de bus is erg populair en tevens kun je met de taxi reizen. De taxi’s rijden zowel in de binnenstad als buiten de steden.

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar De Emiraten . Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

 

kras-logo-300x175srcbaobab-300x175oad-rondreizenalltours

 

Meer pagina’s over de Emiraten en het Midden-Oosten :

Rondreis Emiraten
Abu Dhabi
Rondreizen door het Midden-Oosten
Stedentrip Dubai
Desert safari in Dubai
Effe chillen in Dubai
Tips voor een overstap op Dubai airport
Stedentrips Midden- Oosten
Rondreis Oman
Inspirerende highlights van Oman

 

Volgen globetrotter:

Passie voor reizen

GoedkopeRondreis.com is een professionele reizenwebsite voor leuke rondreizen en stedentrips. Wij geven je informatie over alle bestemmingen in de wereld en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis en het geven van héél veel reisinformatie