blog
Dubai City Pass

Dubai City Pass

De Dubai City Pass kan jij gemakkelijk alvast voorafgaand aan jouw vertrek aanschaffen. Die toeristenkaart kan jij namelijk online kopen.

Dubai is langzamerhand een populaire bestemming geworden voor een stedentrip. De vliegreis vanaf Schiphol Airport duurt net geen zeven uur, maar het is desondanks wel de moeite waard. Dubai is één van de uniekste vakantiebestemmingen van het moment. Je kan genieten van indrukwekkende gebouwen, waaronder de alom bekende Burj Khalifa. De stad telt ongeveer twee miljoen inwoners en maakt onderdeel uit van de Verenigde Arabische Emiraten. Alles is net wat indrukwekkender, groter en bijzonderder dan jij van tevoren denkt. Je kan Dubai op jouw eigen houtje gaan ontdekken of de Dubai City Pass aanschaffen. De toeristenpas biedt toegang tot de bekendste bezienswaardigheden en je kan kosteloos in de toeristenbussen stappen. In dit artikel vertellen wij meer over de voordelen van de Dubai City Pass.

Dubai City Pass online kopen

De Dubai City Pass kan jij gemakkelijk alvast voorafgaand aan jouw vertrek aanschaffen. De toeristenkaart kan jij namelijk online kopen. Je krijgt direct de keuze uit meerdere soorten toeristenkaarten. Je zal de vakantiedata moeten doorgeven en de duur van de kaart bepalen. De Dubai City Pass is vervolgens direct geldig vanaf het moment van aankomst. Er worden na aankoop enkele documenten verstuurd naar jouw e-mailadres. Je zal de vouchers moeten uitprinten en meenemen. De voucher biedt namelijk toegang tot de bezienswaardigheden en de verschillende attracties in de stad. Controleer bij aankoop altijd even de ingevulde gegevens, zodat jij later niet voor een vervelende verrassing komt te staan.

De toeristenkaart kan jij aanschaffen voor een periode naar eigen voorkeur. Je kan kiezen voor één, twee, drie of zelfs zeven dagen. Echter kan jij ook alvast bepalen welke bezienswaardigheden jij wilt bezoeken, aangezien je dat ook zal moeten aangeven bij aankoop. Datzelfde geldt voor de tours die worden georganiseerd in Dubai. De Dubai City Pass voor een periode van zeven dagen geeft de kans om de meeste bezienswaardigheden, tours en attracties te selecteren. Echter zal de prijs ook hoger zijn bij een langere periode.

Extra mogelijkheden

De beste opties zijn de Dubai City Pass voor 72 uur of één volledige week. Dat komt omdat er dan meer mogelijkheden beschikbaar zullen zijn. Je kan dan ook kiezen voor een prachtige boottocht of een safaritocht door de indrukwekkende woestijn. Er worden ook nachtelijke tours aangeboden en die zullen beslist een geweldige indruk op je maken. Het kan dus ook zeker slim zijn om een toeristenkaart voor een langere periode te kopen.

Bezoek de musea in Dubai

Iedereen die een Dubai City Pass aanschaft kan diverse hoogtepunten in de stad gratis bezoeken. Het gaat dan vanzelfsprekend ook om de Burj Khalifa, het hoogste gebouw op de aardbol. Dat is nog lang niet alles, want je kan ook een kijkje nemen in het Dubai Museum, de Hermitage, het Traditionele Architectuur Museum en het Muntenmuseum. Er is ook een bijzonder museum te vinden voor de liefhebbers van de paardensport. De paardenrennen zijn namelijk zeer populair in Dubai en dat is duidelijk te zien in het Paardenmuseum. Het aanbod aan bezienswaardigheden en musea is immens te noemen in het zonovergoten Dubai.

Toeristenbussen

Dubai is steeds meer een toeristische trekpleister aan het worden en vanzelfsprekend kan jij dus ook een ritje maken in de toeristenbus. De welbekende hop-on hop-off bussen rijden constant door de stad en stoppen bij alle bekende bezienswaardigheden, attracties en musea. Je kan met de Dubai City Pass kosteloos en onbeperkt gaan reizen met de toeristenbussen. Tenminste zolang de toeristenpas geldig is tijdens jouw stedentrip. De haltes zijn door de hele stad te vinden en je kan zelfs in de avonduren nog een ritje maken door Dubai. Je kan ook de audiogids kosteloos downloaden op jouw smartphone en tijdens de rit alle handige informatie tot je nemen. De bussen beschikken over gratis WiFi, dus je kan de app ook nog downloaden als jij eenmaal in het stoeltje zit. Vanwege de extreem hoge temperatuur beschikken de bussen over een airco.

Uitstapje naar Abu Dhabi

Je kan met de Dubai City Pass ook een bezoekje brengen aan het nabijgelegen Abu Dhabi. Iedereen met een toeristenpas kan gebruik gaan maken van de gratis shuttleservice. Dat scheelt niet alleen autokosten of taxikosten, maar het is ook nog eens een indrukwekkende rit. Je zal onderweg de mooiste auto’s voorbij zien komen scheuren. Je kan in Abu Dhabi vervolgens ook nog diverse bezienswaardigheden bezoeken of een prachtige boottocht maken. Een uitstapje naar Abu Dhabi raden wij dan ook iedereen aan.

Directe toegang tot de Burj Khalifa

Het grootste gebouw van de wereld is natuurlijk de beroemde Burj Khalifa. Dat is dan ook gelijk de trekpleister van Dubai en een must-see. Je kan het gebouw kosteloos bezoeken met de Dubai City Pass en je hoeft niet eens in de rij te gaan staan. Dat komt door de Skip the Line, een concept dat de Burj Khalifa uitsluitend in de aanbieding heeft voor de toeristen met de stadspas. Dat scheelt veel tijd en is ook nog eens ongekend gemakkelijk.

Extra kortingen

Er zijn ook nog enkele bezienswaardigheden die niet samenwerken met de Dubai City Pass. Je kan dan alsnog een kaartje kopen en je krijgt met de pas een leuke korting. De kortingen kunnen oplopen tot 50% en zijn ook van toepassing op restaurants en tours.

De Dubai Reisspecialisten:

 

0