blog
Vakantie Bora Bora

Vakantie Bora Bora

Bora Bora is een eiland en tevens atol gelegen in de zuidelijke Stille Oceaan. Het eiland maakt deel uit van Frans-Polynesië en is zeer geliefd onder toeristen. De reis naar het eiland duurt wel erg lang, maar als je eenmaal aangekomen bent word je zeker beloond. De hoofdstad van het eiland is Vaitape. Enkele andere belangrijke steden zijn Nunue en Faanui. De afstand van Amsterdam naar Bora Bora bedraagt ruim 15.500 kilometer en je kunt rekening houden met een vliegreis van ongeveer 19 uur.

Je zult meerdere keren moet overstappen om het eiland te bereiken. Je kunt ook een rondreis boeken en enkele omringende eilanden bezoeken. Onder andere Raiatea en en Tahaa zijn gelegen nabij het eiland. Ook deze eilanden maken deel uit van Frans-Polynesië en zijn geschikt voor rondreizen.

Klimaat

Het eiland kent een tropisch regenwoudklimaat. Er valt doorgaans veel neerslag tijdens de wintermaanden. In deze maanden is er ook kans op tropische stormen en orkanen. Bora Bora wordt daarom ook niet gezien als een ideale winterzonbestemming. Wel blijft het ten tijde van de wintermaanden erg warm, zo rond de 30 graden Celsius. In de maanden juni tot en met september valt er het minste regen. Je kunt rekenen op temperaturen rond de 29 graden Celsius. De zeetemperatuur is altijd aangenaam en is geschikt voor watersportactiviteiten. Uiteraard kun je er ook gewoon lekker zwemmen.

Bezienswaardigheden op Bora Bora

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden op Bora Bora. De belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland zijn Mount Otemanu, de resten uit de Tweede Wereldoorlog en de verschillende stranden.

Mount Otemanu

Mount Otemanu is het hoogste punt van Bora Bora. De uitgedoofde vulkaan ligt op 727 meter boven zeespiegel. De flanken zijn prachtig begroeid met tropische planten. Waar je je ook bevindt op het eiland: je ziet deze berg altijd. Het torent namelijk boven alles en iedereen uit.

Bunkers en kanonnen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Amerikanen hier een basis gevestigd. Er werd een landingsbaan en oliedepot aangelegd. Om het land te beschermen, werden er diverse bunkers en kanonnen gestationeerd op het eiland. Ruim 5.000 soldaten werden hier geplaatst om het eiland te verdedigen tegen een mogelijke invasie van de Japanners. Het eiland is echter nooit aangevallen, maar enkele bunkers en kanonnen staan er nog steeds.

Matira Point

Bora Bora staat bekend om haar prachtige zandstranden. Eén van de mooiste stranden van het eiland is Matira Point. De zandstranden zijn wit en het zeewater is kraakhelder. Je kunt hier dan ook goed snorkelen. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon lekker genieten van de zon. In de omgeving kun je eten bij verschillende goede restaurants.

Vliegticket naar Bora Bora

Als je vanaf Amsterdam naar Bora Bora wilt vliegen, moet je rekening houden met veel reistijd. Houd rekening met minimaal twee keer overstappen. De vluchten duren daarom ook erg lang. Als je geen geschikte vlucht kunt vinden naar Bora Bora, kun je ook kijken naar vluchten naar de omliggende eilanden.Je kunt dan ook gemakkelijk een rondreis maken in Frans-Polynesië.

Rondreizen is zeker een aanrader, want de vlucht duurt ontzettend lang en het is ook vrij prijzig. Het is dan voordeliger om iets langer te blijven dan drie weken, zodat je het maximale eruit kunt halen. Tijdens je rondreis kun je de verschillende Franse eilanden dan bekijken. Het zal niet meevallen om een goedkope rondreis te vinden, maar als je tickets los van elkaar boekt maak je wel een redelijke kans. Goedkope rondreizen zijn doorgaans ook gemakkelijker te boeken in het laagseizoen. Houd wel rekening met het klimaat.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Bora Bora

 

0