blog
Boek nu jouw Stedentrip Madrid goedkoper

Boek nu jouw Stedentrip Madrid goedkoper

Boek een stedentrip naar Madrid goedkoper en wat mag je dan niet missen?

Madrid is de grootste stad van Spanje en tegelijkertijd ook de hoofdstad. De stad heeft – in tegenstelling tot veel andere Spaanse steden – minder historische informatie, maar dat neemt niet weg dat de stad zeker over een mooie geschiedenis beschikt. De stad beschikt over een aantal prachtige bezienswaardigheden en bovendien is er een fijn klimaat aanwezig. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden, maar ook in de lente en de herfst zijn de temperaturen nog heerlijk. Wat er allemaal te beleven valt in deze prachtige stad hebben we hieronder voor je beschreven.

Het koninklijk paleis

Een hoofdstad zonder koninklijk paleis is natuurlijk geen hoofdstad. Madrid beschikt over een prachtig historisch koninklijk paleis en deze is zeker het bezoeken waard. Vooral de omvang van het paleis is erg indrukwekkend. Met maar liefst 3418 kamers is ‘Palacio Real’ na Versailles het grootste paleis in Europa. Binnen het paleis kan er genoten worden van al het pracht en praal dat het paleis te bieden heeft. De speciale kroonluchters maken het geheel helemaal af. Breng dus tijdens je vakantie zeker even een bezoek aan dit prachtige bouwwerk.

Museo del Prado

We blijven nog even in de geschiedenis hangen, want het Museo del Prado mag je ook zeker niet missen. Dit bijzondere kunstmuseum is – net als het koninklijk paleis – één van de grootste ter wereld. Een bijna oneindig aantal tekeningen, schilderijen, standbeelden en andere vormen van kunst zijn terug te vinden in het museum. Zelfs voor degenen die niets met kunst of geschiedenis hebben is het museum nog een bezoekje waard!

Santiago Bernabeu Stadion

Het Santiago Bernabeu Stadion is het stadion van één van de grootste voetbalclubs ter wereld: Real Madrid. Bij de club hebben een enorm aantal sterren gespeeld op het gebied van voetbal. Bij zo’n grote club hoort natuurlijk ook een passend stadion en daar is zeker voor gezorgd. Het stadion biedt plek aan ruim 81.000 mensen en is daarmee één van de grootste stadions in Europa.

Het is mogelijk om een stadiontour te maken, waardoor je echt een kijkje krijgt in hoe het stadion er van binnen en van buiten uit ziet. Waar worden bijvoorbeeld de persconferenties gehouden en hoe ziet de spelerstunnel er precies uit? Als je aanwezig bent in Madrid op een wedstrijddag en je hebt de mogelijkheid om een kaartje te kopen, dan raden wij je dit echt aan. Tijdens de wedstrijd krijg je de sfeer in het stadion echt goed mee en je ziet een groot aantal stervoetballers.

Het heerlijke Retiropark

Het Retiropark is vooral populair onder de Madrilenen zelf, maar uiteraard is er ook gewoon plek voor de toeristen. Het park laat je echt even tot rust komen en de drukte van de dag verwerken. In de weekenden wordt er van alles georganiseerd. Voor de jongeren, maar ook voor de ouderen is er in de weekenden voldoende te beleven. Wil je even bijkomen van alles wat je hebt gezien en gedaan op een dag, dan is het Retiropark een echte aanrader.

Markt Rastro: Een drukke, maar gezellige markt

Niet iedereen heeft natuurlijk zin in het bekijken van gebouwen, kerken of voetbalstadions. Gewoon even lekker shoppen of struinen over een markt is voor velen ook al genoeg. Dit is ook niet heel vreemd natuurlijk. In Madrid hebben ze hier zeker aan gedacht in de vorm van de ‘Markt Rastro’. De markt is gelegen in de wijk ‘El Rastro’ en heeft een groot assortiment aan goederen te bieden.

De markt is opgedeeld in een hoofdstraat en verschillende zijstraten. In de hoofdstraat is vooral kleding te koop, maar wie één van de zijstraten in slaat, komt al snel wat meer bijzondere producten tegen. Denk hier bij aan lokale ambachten, meubels, antiek, kunst en nog veel meer. Zoals gezegd: De markt is erg druk, maar dat geeft natuurlijk wel een gezellige sfeer. Voor iedereen die het lopen en bekijken van kraampjes even zat is, kan terecht bij één van de vele terrasjes en restaurantjes. Hier kan genoten worden van een drankje, maar uiteraard ook van tapas.

Paseo de Recoletos

Een lastige naam, maar eigenlijk is het heel simpel: Paseo de Recoletos is een prachtige stadsboulevard. Madrid is centraal gelegen in Spanje en beschikt dus niet over een eigen strand. Toch is er een gezellige stadsboulevard aanwezig. Een groot deel van deze boulevard is ingericht als voetgangerszone en je zult er dus geen last hebben van alle auto’s. De fonteinen en prachtige beelden geven een uniek uiterlijk aan de boulevard. Uiteraard zijn er verschillende terrassen en restaurants aanwezig. Hier even bijkomen in dineren in de avond is daarom ook een echte aanrader.

Plaza Mayor

We hadden het net al even over de ‘Markt Rastro’ en wie even verder doorloopt komt terecht op het ‘Plaza Mayor’. Dit grote en levendige plein wordt vaak gebruikt door straatartiesten. Rondom het plein vind je ook hier weer verschillende winkeltjes waar geshopt kan worden. Kijk wel goed uit voor zakenrollers, zeker wanneer het erg druk is op het plein. Dit geldt overigens helaas voor de hele stad. Let goed op je spullen en zorg dat zakkenrollers hier niet eenvoudig bij kunnen.

Een stedentrip naar Madrid: Een absolute aanrader

Hoewel veel mensen toch voor andere steden kiezen, zoals Barcelona, is Madrid een echte top stad om je vakantie door te brengen. De stad beschikt over een mooie geschiedenis en de indrukwekkende bezienswaardigheden zijn niet meer op één hand te tellen. Vooral het koninklijk paleis, de verschillende musea en het voetbalstadion, zijn echt plekken die je niet mag overslaan tijdens je bezoek.

De stad beschikt bovendien over een aantal gezellige pleinen en een uitgebreide markt (Markt Rastro). Deze plekken zijn levendig, gezellig en barsten van de restaurantjes en terrasjes waar je gezellig kunt neerstrijken. Helaas brengt het ook mogelijkheden voor zakkenrollers met zich mee. Het is daarom ook echt van belang om tijdens je bezoek goed op je spullen te letten. Verder is het vooral een kwestie van genieten van al het moois dat Madrid te bieden heeft!

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Madrid

 

 

Meer pagina’s over Spanje:

Weersverwachting in Spanje
Rondreizen in Spanje
gebied Andalusië

stedentrip naar Valencia
stedentrip naar Barcelona
stedentrip naar Malaga
stedentrip naar Sevilla
stedentrip naar Bilbao

0