Stedentrip Barcelona

Stedentrip Barcelona

Boek een stedentrip Barcelona en reis bij voorkeur met de trein

Barcelona is een stad in Spanje waar mensen nooit genoeg van zullen krijgen. Dit komt omdat Barcelona een hele mediterrane stad is en het is een stad waar heel erg veel te beleven is. Mede hierdoor een stedentrip Barcelona dus perfect. Barcelona ligt aan zee en daarnaast is het een stad vol architectuur en cultuur. Maar natuurlijk heeft Barcelona ook een geweldige keuken.

rondreis barcelona

Naast dit alles heeft de stad ook een heerlijk klimaat, dit is natuurlijk geweldig tijdens je stedentrip Barcelona. In het voor- en het najaar, als het in Nederland al behoorlijk fris is, is het in Barcelona nog heerlijk weer. Tijdens je stedentrip Barcelona zul je ook zien dat de stad geweldige bezienswaardigheden heeft.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het eeuwenoude Sagradia Familia? Of het wereldberoemde Camp Nou. Het hart van de stad is Plaça de Catalunya. Direct hieraan ligt ook de Ramblas. De Ramblas loopt helemaal tot aan de haven en hier vind je ook direct de leukste winkeltjes en restaurantjes.

Bezienswaardigheden in Barcelona

stedentrip Barcelona

Zoals hierboven al staat heeft Barcelona talloze bezienswaardigheden. Dit zorgt ervoor dat de stad op zich eigenlijk al een soort groot openluchtmuseum is. Naast alle bezienswaardigheden heeft de stad namelijk leuke kleine straatjes met oude gebouwen en daarnaast kent de stad veel architectuur.

Dit komt voornamelijk door Gaudi, een Spaanse kunstenaar waarvan er in de stad veel kunstwerken staan. Een stedentrip Barcelona is dus echt perfect als je van cultuur en mooie gebouwen houdt.

Winkelen in Barcelona

Barcelona wordt zeker gezien als een van de grootste winkelsteden in heel Europa. Aan de Ramblas zitten al veel grote internationale modemerken maar daarnaast heeft de stad ook veel markten waar unieke producten gekocht kunnen worden. Dit is dus erg leuk tijdens je stedentrip Barcelona. Naast dit allemaal zijn er ook nog veel galeries te vinden in Barcelona. Hier kun je opzoek naar kunst en het eventueel ook meteen kopen. Tijdens een stedentrip Barcelona is er dus zeker voor ieder wat wils. Als laatste heeft de stad ook een hele grote vlooienmarkt.

Uitgaan in Barcelona in Barcelona

stedentrip Barcelona

Uiteraard heeft een stad als Barcelona ook een bruisend nachtleven. Dit had je vast niet anders verwacht. Tijdens je stedentrip Barcelona hoef je, je dus ook ’s nachts niet te vervelen. De stad heeft veel verschillende grote feesten in de grote clubs in de stad. Maar de stad kent ook veel gezellige kleine kroegjes waar wat gedronken kan worden. In Barcelona is het gebruikelijk om hier dan wat te eten bij te bestellen. Vaak kiezen mensen hier voor een kan sangria en een schaal tapas.

Tapas zijn kleine Spaanse hapjes, het kan ook wel gezien worden als een bittergarnituur.

Accommodatie Barcelona

Barcelona is een stad welke van alles aanbiedt, zo ook op het gebied van accommodaties. Er zijn hier talloze hotels in alle soorten en maten te vinden. Ook verschillen ze allemaal qua prijs. Dit is dus perfect tijdens je stedentrip Barcelona. Maar de stad richt zich ook heel erg op backpackers en andere mensen met minder geld voor accommodaties. Daardoor biedt de stad ook verschillende hostels aan waar goedkoper overnacht kan worden.

Vervoer door Barcelona

Net zoals alles in deze prachtige stad is het openbaar vervoer ook heel erg goed geregeld. Maar het leukste is om tijdens je stedentrip Barcelona deze stad per fiets te ontdekken. De stad is fietsvriendelijk en alle bezienswaardigheden liggen op fietsafstand uit elkaar. Dit maakt dit de perfecte manier om de stad te ontdekken. Ook omdat bijna altijd de zon schijnt in Barcelona is dit er leuk om te doen tijdens je stedentrip Barcelona.

stedentrip Barcelona

Maar als je geen zin hebt om te lopen of te fietsen tijdens je stedentrip Barcelona kan er ook met het openbaar vervoer gereisd worden. Dit is heel erg goed geregeld en de bus, metro of tram brengt je altijd van deur naar deur omdat er veel haltes door de stad heen verspreid zijn.

Dit is dus perfect tijdens je stedentrip Barcelona. Er kunnen verschillende soorten kaarten gekocht worden. Met deze kaarten kun je meerdaags met de verschillende vervoersmiddelen reizen. Een goede optie dus tijdens je stedentrip Barcelona. Doordat er uit verschillende kaarten gekozen kan worden is er altijd wel een die aansluit bij jouw wensen tijdens de stedentrip Barcelona.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Barcelona


Booking.com