stedentrip Jeruzalem
Een stedentrip naar Jeruzalem

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Stedentrip Jeruzalem

Jeruzalem is de hoofdstad van Israël. De centraal gelegen stad is de heilige plaats voor drie verschillende godsdiensten: het jodendom, de islam en christendom. Door de jaren is er meerdere malen een strijd gevoerd om de stad. De stad is daardoor ook meerdere keren verwoest geweest. Tegenwoordig is de stad verdeeld in verschillende wijken: een islamitische wijk in het noorden, een christelijke wijk in het westen, in het zuidwesten een Armeense wijk en in het zuidoosten het joods kwartier.

Klimaat in Jeruzalem

De stad heeft een mediterraan klimaat met zachte, milde winters. Sneeuwval komt zelden voor en temperaturen onder het vriespunt evenmin. De zomers kunnen warm en het zijn. Er valt nauwelijks regen in de zomer. De meeste regen valt in de maanden december tot en met februari.

Bezienswaardigheden in Jeruzalem

Een trip naar Jeruzalem is zeker de moeite waard, want de stad heeft ontzettend veel mooie bezienswaardigheden.

Rambansynagoge

In het oude centrum van de stad bevindt zich de Rambansynagoge. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Door de jaren heen is de synagoge meerdere keren bezet geweest. In 1967 keerden de joden pas echt terug naar de synagoge. Het is sindsdien vaak gerenoveerd en het is nu ook een echte toeristische trekpleister.

Kapel van de Ascentie

De kapel van Ascentie bevindt zich op de Olijfberg en is de plek waar Jezus ten hemel is gestegen. Als je de kapel naar binnen loopt zie je de voetafdruk van Jezus.

Rotskoepel

Boven de stad steekt een gouden koepel uit op de Tempelberg. Deze gouden koepel is de plaats waar Abraham zijn zoon wilde offeren. Ook zou Mohammed naar de hemel gevaren zijn vanaf deze plek. Op de muur zijn verschillende vezen uit de Koran geschreven en het plafond ziet er zeer indrukwekkend uit. Het bestaat uit zwarte, gouden en rode kleuren.

Tempelberg

De Tempelberg is een heuvel in het oosten van de oude stad. Deze plek is belangrijk voor zowel de christenen, de joden als de moslims. Voor moslims bevinden zich de belangrijke heiligdommen Al Asqa-moskee en de Rotskoepel. De joden hadden hier de Tempel van Salomon en de Klaagmuur. De christenen delen veel geschiedenis met de joden en vonden de Tempel van Salomon ook erg belangrijk. Het is nogal een omstreden plek gezien er veel geloven bijeen komen.

Damascuspoort

De Damascuspoort is gelegen in het oosten van Jeruzalem. Het is één van de belangrijkste toegangspoorten tot de oude stad. Nabij de poort staan verschillende kraampjes waar je allerlei souvenirs kunt kopen.

Vervoer

Als je een bezoekje wilt brengen aan Jeruzalem kun je de vlucht naar Tel Aviv nemen. Als je een rechtstreekse vlucht boekt, moet je rekening houden met 4,5 uur reistijd. De busrit vanaf Tel Aviv naar Jeruzalem bedraagt een uurtje.

Eenmaal aangekomen in de stad kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. De stad heeft een zeer uitgebreid busnetwerk. Je kunt eventueel een ‘katissiyah’ kopen: een 11-rittenkaart voor de prijs van tien ritten. Ook rijdt er een toeristische dubbeldekbus die langs de verschillende bezienswaardigheden in de stad rijdt.

De touroperators met een stedentrip naar Jeruzalem

Bewaren

 

Wil jij een rondreis Israël maken?

Oriënteer je goed op de mogelijkheden! Ga zoveel mogelijk reisbureaus vergelijken op onze website. Wij hebben alle reisorganisaties voor jou op een rij gezet, zodat je gemakkelijk de beste en goedkoopste rondreis kan vinden! Klik dus snel op de knop hieronder om te gaan beginnen met vergelijken bij meerdere betrouwbare reisbureaus!

Vergelijk direct alle rondreizen naar Israël

 

Ga voor meer inspiratie naar ons Midden-Oosten overzicht

 

Stedentrip Jeruzalem
0 Reviewer
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten0
Bevolking0
Cultuur0
Eten / drinken0
Natuur0
Steden0
Strand / zee0
Touroperator0
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling