Stedentrip Haifa

Stedentrip Haifa

Haifa is gelegen in het noorden van Israël aan de Middellandse Zee. Aan het noorden grenst de stad aan het Karmelgebergte. Dit strekt zich uit van de stad naar het zuidoosten. Vanuit de stad heb je een prachtig uitzicht over zee en het is daarmee ook populair onder toeristen. Tijdens je vakantie naar de stad Haifa kun je bovendien genieten van verschillende leuke bezienswaardigheden. De stad is met ruim 270.000 de op twee na grootste stad van Israël.

Stedentrip Haifa

Klimaat in Haifa

Haifa kent een warm mediterraan klimaat. De stad heeft natte winters en warme, aangename zomers. Vroeg in de lente beginnen de temperaturen al flink te stijgen. In april kunnen de temperaturen al snel oplopen tot zo’n 23 graden Celsius. In de zomermaanden stijgt de temperaturen tot 30 graden Celsius. Een enkele keer wordt het nog warmer en er valt zelden regen.

Bezienswaardigheden in Haifa

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder de Grot van Elia, het heiligdom van de Báb en de Karmel.

Heiligdom van de Báb

Stedentrip Haifa

Het heiligdom van de Báb maakt deel uit van het bahá’í geloof. Het is één van de heilige plekken van deze religie. De koepel van deze graftombe bestaat uit zo’n 12.000 tegels in 50 verschillende soorten. Alle tegels zijn versierd met bladgoud en de heilige plaats staat daarmee ook genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De omgeving is ook mooi: het is gebouwd op een heuvel en daaromheen zijn enkele fraaie tuinen aangelegd.

Karmel

Stedentrip Haifa

Karmel is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘Karem El’, wat betekent ‘wijngaard van God’. De berg is zonder twijfel één van de mooiste bergen van het land. Het is heerlijk om een wandeling te maken door deze berg. Vanaf de berg heb je bovendien nog een prachtig uitzicht over de stad.

Grot van Elia

De grot van Elia is maar liefst 40 meter lang, acht meter breed en vijf meter hoog. De profeet Elia zou in deze tunnel hebben gewoond en diende destijds als schuilplaats toen hij zich moest verbergen voor koning Achab. Jozef en Maria zouden ook in deze grot gewoond hebben.

Musea in Haifa

Naast religieuze bezienswaardigheden zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen in de stad, zoals het bezoeken van één van de musea. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen in het spoorwegmuseum of het Tikotin museum.

Vervoer

Het vervoer in Haifa is goed geregeld. Je kunt ervoor kiezen om met de bus te reizen, maar je kunt ook een auto huren zodat je op eigen gelegenheid door de stad kunt reizen.

Luchthaven

Haifa heeft haar eigen luchthaven, maar je kunt helaas niet rechtstreeks vanaf Amsterdam hierheen vliegen. De meeste toeristen kiezen er daarom ook voor om naar Tel Aviv te vliegen. Je kunt vervolgens eventueel een binnenlandse vlucht nemen, maar de meeste mensen gaan met de bus naar de stad. Het land is immers relatief klein. Als alternatief kun je ook nog een auto huren om zelf naar de stad toe rijden.

Wil jij een rondreis Israël maken?

Oriënteer je goed op de mogelijkheden! Ga zoveel mogelijk reisbureaus vergelijken op onze website. Wij hebben alle reisorganisaties voor jou op een rij gezet, zodat je gemakkelijk de beste en goedkoopste rondreis kan vinden! Klik dus snel op de knop hieronder om te gaan beginnen met vergelijken bij meerdere betrouwbare reisbureaus!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Israël

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Haifa