Stedentrip Helsinki

Stedentrip Helsinki

Helsinki in Finland is een stad met verschillende gezichten. Het is de stad van de midzomernacht maar daarnaast komen er ook veel componisten hier vandaan. Een stedentrip Helsinki is dus sowieso interessant, mede door al deze verschillende dingen. Ook de zee geeft Helsinki een hele andere uitstraling en maakt dat er altijd wat te beleven is in de stad.

Stedentrip Helsinki

Tijdens je stedentrip Helsinki is het heel erg handig dat de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Kauppatori wordt gezien als het centrum van de stad. Dit is een marktplein welke aan het water ligt. Bijzonder om te bezoeken tijdens je stedentrip Helsinki.

En doordat er zoveel componisten uit deze stad komen heeft Helsinki een reputatie hoog te houden op het gebied van muziek. Dit zorgt ervoor dat je veel concerthallen tegenkomt tijdens je citytrip Helsinki. En naast klassieke muziek kan hier ook gekozen worden voor traditionele en moderne muziek. Ook kan je tijdens je bezoek aan Helsinki kiezen om naar opera te gaan.

Accommodatie in Helsinki

Helsinki is iets duurder dan wij in Nederland gewend zijn. Dit zal je dan ook zien tijdens het boeken van je stedentrip Helsinki. Maar naast dure hotels heeft de stad ook een aantal hostels welke goedkoper zijn. Ook is AirBnB nog een goede optie. Deze accommodaties zijn er dus in veel verschillende prijsklassen. Heel erg handig tijdens je stedentrip Helsinki.

Vervoer door Helsinki

Tijdens je stedentrip Helsinki zal je merken dat de stad een goed onderhouden netwerk heeft qua openbaar vervoer. De tram is de makkelijkste reisoptie tijdens je stedentrip Helsinki. Dit komt omdat hij door de hele stad rijdt en dit zorgt meteen voor een mooie rondrit door de stad. Het nadeel is wel dat de trams vooral door het centrum rijden, als je tijdens je stedentrip Helsinki dus buiten het centrum wilt komen met het openbaar vervoer zal je met de bus moeten reizen. Maar het is het allerleukste om de stad te voet te ontdekken. Dit kan ook prima want alle bezienswaardigheden in de stad liggen vrij dicht bij elkaar. Ook kan ervoor gekozen worden om de zogenaamde groene fiets te huren. Dit kost ongeveer 2 euro per dag en zorgt ervoor dat je de stad gemakkelijk kunt verkennen.

Bezienswaardigheden in Helsinki

Tijdens je stedentrip Helsinki is het verstandig om de Helsinki Card aan te schaffen. Dit is een makkelijke en een goedkope manier om door Helsinki te reizen. Deze kaart zorgt ervoor dat je tijdens je stedentrip Helsinki gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en daarnaast krijg je ook korting op verschillende bezienswaardigheden. Het Senaatsplein is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Het is een heel erg oud gedeelte van de stad welke in 1816 herbouwd is. Tijdens je stedentrip Helsinki is het slim om naar dit plein te gaan. Dit komt omdat een aantal andere bezienswaardigheden zich aan dit plein bevinden zoals de Domkerk.

Winkelen in Helsinki

Tijdens je stedentrip Helsinki kun je heel erg goed winkelen. Mannerheimintie, Aleksanterinkatu en Kaisaniemankatu zijn de belangrijkste en grootste winkelstraten in de stad. Ook kun je tijdens je stedentrip Helsinki de luxere winkels vinden.

Deze vindt je bij Esplandi, de boulevard van Helsinki. Kauppatori is een marktplein midden in de stad en hier is elke doordeweekse dag markt. Je kunt hier allemaal versproducten kopen maar daarnaast verkopen ze hier ook kleding en schoenen. Tijdens je stedentrip Helsinki is het ook heel erg leuk om de Kiseleff Bazaar te bezoeken. Dit is een heel erg groot winkelcentrum waar je leuke souvenirs voor thuis kunt kopen maar waar je ook leuke kleding kunt kopen.

Uitgaan in Helsinki

Tijdens je stedentrip Helsinki kom je heel erg veel barren tegen. Dit komt omdat de Finse bevolking zelf ook graag in een barretje zit. Vooral voordat de echte uitgaansavond begint zitten ze hier te borrelen en gezellig te kletsen. Ferinkatu, Uddenmaankatu en Iso Roobertinkatu zijn de gebieden waar je tijdens je stedentrip Helsinki de meeste uitgaansgelegenheden vind.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Helsinki