Rondreis IJsland

Rondreis IJsland

Op het eerste gezicht lijkt IJsland niet echt de perfecte vakantiebestemming, maar schijn bedriegt! Een rondreis IJsland is één van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa! Al helemaal voor een rondreis, want er is enorm veel te beleven in dit land! Het land is rijk aan cultuur en natuur, daarom beschikt deze bestemming iets voor elk was wils. Je kan een rondreis naar IJsland boeken bij een van onze aanbieders.

goedkope Rondreis IJsland

Natuur in IJsland

IJsland bestaat voor 75% uit woestijn, rotsen, gletsjers en lavavelden. Dit houdt in dat 25% van het land begroeit of bebouwd is. IJsland beschikt over veel vulkanen en gebergtes, daarom mag niemand die een rondreis IJsland maakt zich de wandeltochten tussen de bergen onthouden. Tijdens deze routes loop je tussen de vulkanen die vroeger gewerkt hebben en een spoor van as hebben overgelaten. Ook zijn de gletsjers erg speciaal om te zien, deze massieve ijsblokken hangen prachtig over rotsen. Vanaf een gletsjer is er een adembenemend uitzicht over het landschap.

Ook zijn er in IJsland veel kleine meertjes en riviertjes, hoewel deze niet begaanbaar zijn door de hoge stroming geeft het toch een mooi beeld. De hoogste waterval van IJsland is de Glymur. Deze waterval van 190 meter ligt in een afgelegen gebied van het land. Hij is alleen te bereiken te voet na een tocht van anderhalf uur, voor de fanatieke wandelaars dus een echte uitdaging.

IJsland is een topbestemming voor natuur maar zeer prijzig, voor goedkopere alternatieven is een rondreis door Noorwegen of een rondreis Finland een alternatief. Een rondreis Canada komt ook op natuur mogelijkheden overeen met het prachtige IJsland.

Cultuur in IJsland

De IJslandse samenleving, die ruim 300.000 personen groot is, is samengesteld uit verschillende groepen: de Denen, deze groep is het grootst. Verder zijn er de Schotten en Ieren. De IJsland ers zelf zijn afkomstig van de vikingen, daarom zul je in de steden vaak herinneringen hieraan terugvinden, zoals: musea en standbeelden.

Ruim de helft van de samenleving leeft in Reykjavik. Deze stad is zowel de hoofdstad als de grootste stad van het land. Reykjavik levert een groot aandeel in de visserijmarkt in IJsland.

Bezienswaardigheden in IJsland

Rondreis IJsland

In Reykjavik is er veel te beleven en daarom is deze stad de ideale plaats om een dagje te verblijven. Tijdens het verblijf kan je verblijven in één van de hotels die er zijn. Overdag hangt er een prettige en gezellige sfeer in de stad en ’s avonds en ’s nachts zijn er leuke cafés waar jij een drankje kan doen en genieten van het IJslandse uitzicht.
Reykjavik speelt een belangrijke rol in de visserijwereld van het land, daarom zijn er grote havens en zal er veel te vinden zijn met betrekking tot de visserij.

Tijdens het verblijf in Reykjavik is het zeker ook een aanrader om eens langs te gaan bij een van de vele musea die de stad heeft. Het bekendste museum is het Viking museum, dit museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van het land en de bevolking van vroeger. Verder zijn er nog moderne winkelcentra waar je kan winkelen.
Ook voor de uitgaansliefhebber is er veel te vinden in de stad. In de Laugavegur, een straat waar veel disco’s en cafés zitten, bruist het nachtleven van IJsland en is het één groot feest.

Akureyri

Rondreis IJsland

Deze stad ligt in het noorden van IJsland en heeft ruim 17.000 inwoners, dit maakt hem tot de vierde grootste stad van het land. In deze kustplaats is veel te beleven op het gebied van godsdienst. Deze stad is erg godsdienstig, daarom staan er veel kerken. Deze kerken zijn heel oud en geven je daarom een goede indruk van de manier van leven van vroeger, bovendien zien deze er heel mooi uit en daarom is dit plaatsje ook een prima bestemming voor de cultuurliefhebber.

In IJsland liggen nog veel meer kleine dorpjes. Het is zeker de moeite waard deze te bezoeken tijdens een rondreis IJsland. Vaak leven de mensen in deze dorpen nog op traditionele wijze, daarom kunt u hier de IJslandse cultuur goed beleven.

Blue Lagoon

Wat tijdens een rondreis IJsland ook een aanrader is is een bezoekje brengen aa de ‘De Blue Lagoon’. Dit is een populaire attractie in IJsland. Het is een meertje dat verwarmt wordt door een energiecentrale die er naast staat. Verder vind je hier een geheel wellness resort waar je kan bijkomen van een lange dag en kan genieten van een schoonheidsbehandeling.

Overige informatie over IJsland

Je betaalt in IJsland met de IJslandse kroon. Bij het wisselkantoor kan je euro’s inwisselen voor deze IJslandse kroon. In IJsland spreekt met ‘IJslands’, deze taal is een samenstelling van Noors, Zweeds en Deens. Aangezien alleen mensen in IJsland deze taal spreken is het aantal mensen die IJslands kunnen beperkt.

Een rondreis IJsland boeken?

IJsland is dus een geweldige vakantiebestemming voor een rondreis! Er is veel te vinden, zoals de prachtige natuur en de cultuurrijke steden en dorpen, waar de cultuur echt te proeven is. Verder heb je veel musea waar je meer te weten kan komen over de geschiedenis van het land. Aangezien het een veelzijdig vakantieland is is het geschikt voor elke toerist! Wil jij ook genieten van IJsland? Ga dan naar een van onze aanbieders.

Vergelijk hier direct alle reizen naar IJsland