Rondreis Noorwegen

Rondreis Noorwegen

Beleef de natuurwonderen tijdens een rondreis Noorwegen

Ga mee op een uitdagende rondreis Noorwegen! Beleef een legendarische rondreis in het land van de Noorse fjorden, maak de middernacht zon mee in de zomer. Ook vindt je er de turquoise ijsbergen die de hemel verlichten door het Noorderlicht. Verder zijn er spectaculaire gletsjers en ook is er een groot aanbod aan flora en fauna tijdens een rondreis in Noorwegen.

rondreis noorwegen

Mogelijkheden bij een rondreis Noorwegen

Een rondreis in Noorwegen is het meest compleet met een cruise, met een cruise ga je langs de vele mooie havens. Denk hierbij aan de havens in Oslo, de cruise kan uitgebreid worden naar de hoofdstad van Denemarken oftewel Kopenhagen. Oslo staat er om bekend zeer geschikt te zijn voor de shoppers en de mensen die van terrasjes houden.

Noorse cultuur

Ook is Oslo voor de cultuurliefhebbers een erg leuke stad. Er zijn tal van musea waar je de Noorse cultuur kan leren kennen. In deze musea wordt veel duidelijk over de geschiedenis van het land en de bevolking die er in de historie van Noorwegen leefde. Ook kan je in Oslo terecht als je houdt van uitgaan. In de binnenstad is het ’s avonds gezellig, er zijn vele cafés en uitgaansgelegenheden. Dit maakt Oslo een erg leuke stad voor jongeren.

Voor de rest zijn er in Noorwegen altijd wel leuke dingen te doen. Je hebt in Noorwegen, waar je ook bent, altijd wel iets om te doen of om te ontdekken in de buurt.

Natuurwonderen in Noorwegen

In de zomer gaat de zon niet onder op Magerøya, dit komt door een verschijning dat de middernacht zon heet. Het lijkt, door een mooie rode gloed, dat de horizon in brand. In de winter is de omgeving erg mooi verlicht hierdoor. Ook zijn er besneeuwde bergen en kliffen te zien, die baden in het prachtige maanlicht. In Noorwegen is er ook de poolnacht, tijdens de poolnacht duurt de nacht meer dan 24 uur. Dit is een bijzondere ervaring, die je eens in jouw leven zou moet meemaken!

Interesse om een rondreis Noorwegen te boeken?

Het is natuurlijk ook mogelijk jouw rondreis Noorwegen of excursie reis door Noorwegen uit te breiden naar andere landen, denk hierbij aan: Denemarken, Groenland, Antarctica, IJsland en zelfs de Noordpool. Als je meer wilt weten over wat er allemaal mogelijk is aan rondreizen. Bekijk dan eens een van onze betrouwbare aanbieders.

Natuur en bezienswaardigheden in Noorwegen

Noorwegen heeft meer dan 68.000 verschillende eilanden en 1300 nautische mijlen aan kustlijn, er zijn dus tal van natuur bezienswaardigheden te ontdekken in Noorwegen, een rondreis Noorwegen voldoet aan al jouw natuur eisen! Het mooie aan een rondreis in Noorwegen is de veelzijdigheid. Het is daarom ook vaak mogelijk om jouw rondreis volledig naar wens te laten inrichten bij onze aanbieders. Je kan bijvoorbeeld met een groep reizigers een eiland tocht doen. Hierbij maak je een tocht langs de vele verschillende eilanden in Noorwegen. Je ontdekt dan ook de rijke historie die Noorwegen met zich mee draagt. Ook is het mogelijk om te genieten van een mooie wandeling langs de velen gletsjers en zeeën.

Een rondreis Finland of een rondreis Zweden is een goede aansluiting op een rondreis door Noorwegen.

Walvissen | Zeehonden | Bijzondere vogelsoorten

Een van de meest spectaculaire dingen met een rondreis naar Noorwegen is dat onder andere walvissen, zeehonden en vele andere bijzondere vogelsoorten (Noorden) gespot kunnen worden. Wat is er bijzonderder dan een walvis voor je neus te zien opduiken? Ook zijn er veel zeehonden in het land. Deze zwemmen soms langs de boot. Dit geeft de ideale mogelijkheid om een mooie foto te maken en wie weet je ze zelfs aaien!

Verder heeft Noorwegen vele hectaren aan ongerepte natuur! Je kan grote stukken ongerepte bossen vinden waarin je heerlijk kunt wandelen. Hierin kan je mooie stukken gesteentes vinden en prachtige wandelpaden. Deze wandelpaden zijn vaak zo ingericht dat je altijd langs de hoogtepuntjes van het gebiedt loopt.

Ook is de Noordkaap een unieke en bijzondere bestemming tijdens een rondreis Noorwegen. De Noordkaap is een land dat 924 vierkante kilometer groot is en voor de helft bestaat uit een eiland genaamd Magerøya. De gemeenschap op Magerøya noemen ze Noord-Kapers. Ook een zeer bekende klif formatie op het meest noordelijke punt van de Noordkaap is naar de Noord-Kaap gemeenschap vernoemd. Op deze klif formatie heb je een mooi uitzicht over de zee en de rest van het land.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Noorwegen