blog
Wintersportvakantie in Finland

Wintersportvakantie in Finland

Ga jij deze vakantie weer heerlijk wintersporten? Dan is een nieuwe vakantiebestemming, misschien wel een leuk en verfrissend idee. Wat dacht je van een wintersportvakantie in het prachtige Finland. Dit Noord-Europese land kent de meest bijzondere activiteiten, waarvan de meeste vanzelfsprekend met sneeuw te maken hebben. Verken de bossen van het dromerige Lapland en breng een bezoekje aan de enige echte Sami. Kies voor een unieke rendierentocht of hang een lijntje uit bij het ijsvissen. Los van al die activiteiten, kan hier ook gebruik worden gemaakt van de beste wintersportfaciliteiten. Stap op de ski’s en verken het skigebied Levi & Ylläs. Drink in de avonduren nog een drankje en dompel jezelf onder in een heerlijke whirlpool. Als je echt mazzel hebt, dan kan ook zomaar het bekende Noorderlicht worden gespot.

Wintervakantie in Finland

Finland staat bekend om zijn rendieren, het prachtige landschap en natuurlijk de enige echte Kerstman. Maak gebruik van de mooie afdalingen, ga langlaufen over de lange loipes en kom tot rust in de wonderschone Finse natuur.

In het noorden van het land bevind zich het wintersportgebied Levi & Ylläs. Dit enorm grote skigebied kent bijna veertig kilometer aan pistes, welke overigens goed aan elkaar verbonden zijn. Rondom het gezellige Sirkka zijn veel pistes te vinden, waar de beginnende skiër alles goed kan leren. Het gaat dan om een groot aantal rode en blauwe pistes. Mocht je al wat meer ervaren zijn en een stapje verder willen gaan? Dan raden wij de zwarte piste van Sirkka aan, deze piste werd zelfs gebruikt bij het wereldkampioenschap Alpine Skiën in 2004.

Genieten in Äkäslompolo

Bij een wintersportvakantie in Finland, kan er een keuze worden gemaakt uit een groot aantal skigebieden. Een daarvan is Äkäslompolo, gelegen in de bossen van het prachtige Lapland. Het is hier naast de wintersport mogelijkheden, ook mogelijk om een rendierentocht te maken of een heuse huskysafari te beleven. Een tocht door dit gebied zal voelen als een waar sprookje, het beloofd een romantisch plaatje te worden. Mocht je overigens geen keuze uit de gebieden kunnen maken, dan kan er altijd nog een rondreis door het land worden geboekt.

IJsvissen in Finland

De fanatieke langlaufer kiest al snel voor een wintersportvakantie in Saariselka. Dit gebied grenst aan het Nationale Park ‘Urho Kekkonen’. Er kan gebruik worden gemaakt van bijna tweehonderd kilometers aan loipes. Maar ijsvissen is ook een enorm leuke activiteit in Saariselka. Huur een gids in en ga op pad. Het is een populaire activiteit onder de lokale inwoners van dit gebied, zij willen je dan ook graag de kneepjes van het vak aanleren. En het leukste van alles, de vis zal worden bereid waar jijzelf bijstaat.

Breng een bezoek aan de Kerstman

Finland kent ruim dertig verschillende skigebieden, waarvan de populairste in Lapland te vinden zijn. Maar Finland is ook erg bekend onder de wintersporters, die ook graag wat anders doen. Een ontzettend leuke activiteit is de sneeuwscootersafari, rij naar het beste puntje om te kunnen genieten van het noorderlicht. Om een grote greep uit de activiteiten te doen, kan er een ‘Adventure Week’ worden geboekt. Dan zal je elke dag van de week, een andere en onvergetelijke activiteit gaan beleven. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de enige echte Kerstman, het prachtige ‘Santa Claus Village’ (gelegen in Rovaniemi) is elke dag van de week geopend.

Dit zijn de specialisten voor Finland:

 

0