blog
Wintersport Tsjechië

Wintersport Tsjechië

Tsjechië is gelegen in midden van Europa en grenst met Slowakije, Oostenrijk, Polen en Duitsland. Het land is twee keer zo groot als Nederland. Het land heeft veel gebergtes en daarmee is het ook een goede ,maar ook een goedkope wintersportbestemming.

In de winter sneeuwt het voldoende om lekker te kunnen skiën. Steeds meer reisorganisaties bieden dan ook reizen aan naar het land. Het is een betaalbaar alternatief voor onder andere Frankrijk en Oostenrijk. In 2018 was Tsjechië ook zeer populair vanwege de nog steeds lagere prijzen dan in de bekende wintersportgebieden

WINTERSPORT TSJECHIË min

Het is nog wel allemaal vrij kleinschalig en daarmee zijn de skipassen ook nog relatief goedkoop. Als je nog wilt leren skiën, kan dat hier ook. Ook dat is niet erg prijzig. De skigebieden liggen over het algemeen op een hoogte tussen 700 tot ongeveer 1300 meter.

Er zijn wel enkele hogere toppen tot 2000 meter, maar deze worden niet echt bezocht. Je kunt allerlei wintersporten beoefenen in Tsjechië, waaronder skiën, langlaufen, snowboarden of skitochten maken. Uiteraard kun je ook gewoon lekker wandelen tijdens de wintersport in het land.

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor een skivakantie naar Tsjechië valt tussen december en februari. De temperaturen zijn dan goed voor de wintersport.

Skigebieden in Tsjechië

Alhoewel de wintersport nog sterk in opkomst is in het land, heb je een aantal leuke skigebieden waar je terecht kunt.

Adelaarsgebergte

Het Adelaarsgebergte is gelegen in het noorden van het land. Het ligt nabij de Poolse grens en je kunt er ontzettend leuke skitochten maken. Wandelen en langlaufen is ook goed mogelijk in het gebied. De belangrijkste skiplaatsen zijn: Deštné, Cenkovice en Rícky.

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is gelegen in Noord-Bohemen langs de grens bij Polen. Het is de drukstbezochte wintersportbestemming van Tsjechië. De pistes zijn allemaal goed onderhouden en de hoogteverschillen zijn niet erg groot. Het is daarom ook een prettige bestemming voor de beginnende skiër. Er zijn verscheidene skischolen gevestigd waar je kunt leren skiën. Je hebt keuze uit veel verschillende hotels en appartementen. Als je wilt kun je zeer eenvoudig en goedkoop overnachten, maar je kunt ook erg luxueus overnachten. Dit gebied is daarom zeker een aanrader.

Sumava

Sumava bestaat uit verschillende skigebieden met een divers aanbod. Zo heb je verschillende plekken waar je goed kunt langlaufen, maar heb je ook gebieden waar je vooral veel lage pistes hebt. Laatstgenoemde is vooral ideaal voor de beginnende skiër. De wintersportmogelijkheden zijn zeer divers en dat maakt dit wintersportgebied dan ook erg leuk.

Vervoer

De meeste wintersporters kiezen ervoor om met de auto naar Tsjechië te reizen. Het is echter ook mogelijk om met het vliegtuig, de trein of de bus naar het land te reizen. Toch komt dit veel minder vaak voor. De busreizen worden echter wel steeds vaker geboekt, omdat nu ook meer reisorganisaties deze reis aanbieden. Je hoeft dan zelf niet heen te reizen en bovendien ben je er ook vrij vlot. Het is ook nog goedkoper dan reizen met een eigen auto. Steeds meer touroperators bieden een complete reis aan. Je moet rekening houden met ongeveer 1000 kilometer reisafstand.

 

0