blog
Vakantie Ibiza

Vakantie Ibiza

Een vakantie Ibiza is voor iedereen

Na Mallorca heeft Ibiza het op één na grootste aantal vakantiegangers in de Balearen.Het eiland verwelkomt toeristen aan de kust sinds de tijd dat goedkope chartervluchten in de jaren zestig op grotere schaal beschikbaar kwamen.Daarna volgde een periode van aanhoudende groei, toen het eiland zijn aanbod voor toeristen ontwikkelde, waarbij nieuwe hotels en infrastructuur werden gecreëerd. Momenteel gaan er elk jaar ongeveer 2 miljoen bezoekers naar het eiland om er te genieten van een vakantie Ibiza .

Zon, zee en strand bij een vakantie Ibiza !

Vakantie Ibiza

Een vakantie Ibiza heeft alles wat de meeste reizigers willen: zee, strand en zon. Op het eiland kan je een vakantie doorbrengen met fantastisch weer en aan één van de meer dan 300 stranden die er te vinden zijn. De combinatie van zon en zand is iets waar veel reizigers op zoek naar zijn tijdens een zomervakantie. Ibiza heeft vele charmes. Het eiland is zo divers, dat toeristen om verschillende redenen naar het eiland op vakantie gaan.

Stijlvolle vakantiehuizen

Vakantiegangers die op zoek zijn naar een vakantiehuis, kijken vaak naar de Canarische Eilanden, Frankrijk, Spanje, of misschien Mallorca. Echter heeft ook Ibiza heel wat schitterende vakantiehuizen om te boeken. Er zijn stijlvolle en moderne villa’s over het hele eiland beschikbaar.

Voor degenen die van zeilen houden tijdens een vakantie Ibiza, zijn de talloze havens en speciaal gebouwde jachthavens de thuisbasis van allerlei motorjachten en luxe jachten. Er zijn zelfs vakantiehuizen beschikbaar die op deze jachthavens uitkijken. Een schitterend uitzicht op de natuur, in combinatie met het milde en droge klimaat van Ibiza, is een zeer groot voordeel van het huren van dergelijke vakantievilla.

Gedurende het grootste deel van het jaar, krijg je er telkens een lange dag zonneschijn. Als je er een leuke vakantiewoning hebt gehuurd, hoef je enkel nog een vliegticket te kopen. Er zijn goedkope vluchten naar het eiland beschikbaar vanuit heel Europa!

Pakketreizen voor een vakantie Ibiza

In termen van pakketreizen, heeft Ibiza een zeer goed ontwikkeld aanbod. De luchthaven, die de afgelopen 50 jaar het onderwerp was van tal van moderniseringsprojecten, beschikt nu over moderne start- en landingsbanen. Elk jaar komen er ongeveer 5 miljoen passagiers langs. Dit zijn zowel vakantiegangers, als inwoners, als zakenmensen. De luchthaven ligt in het zuidelijke deel van het eiland, slechts een paar kilometer buiten Ibiza-stad.

Deze locatie is geen probleem voor het overbrengen van toeristen naar hun vakantiebestemming. Het eiland is slechts ongeveer 40 kilometer van de ene naar de andere kant. De reis die je moet maken tussen de luchthaven en de accommodatie, is daarom altijd snel. Bij het boeken van een pakketreis wordt alles voor jou geregeld: de accommodatie, de vliegtickets en de transfer vanaf de luchthaven naar je hotel.

Vakantie Ibiza

Het nabijgelegen eiland Formentera

De luchthaven is ook handig voor diegenen die een korte reis willen maken naar het naburige eiland Formentera, dat bekend staat om zijn hoogwaardige stranden en rustige atmosfeer.

Misschien om deze redenen, is Formentera meer favoriet bij Spaanse vakantiegangers, van wie velen er rechtstreeks per boot reizen vanaf het vasteland van Spanje. Het is ook een optie om er een dagje naartoe te gaan.

Vakantie Ibiza

Het nachtleven op Ibiza

Ibiza’s reputatie als een locatie voor feestvierders heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld, naarmate grotere en meer verfijnde nachtclubs werden opgestart om tegemoet te komen aan de enorme partymogelijkheden die zich jaar na jaar uitbreidden.

De wortels van deze nachtclubs gaan terug tot de hippie communes die op het eiland bestonden in de jaren zestig. Toen brachten kleine groepen jongeren de zomer door op de stranden, genietend van zon, vrijheid en sociale activiteiten.

Privilege nachtclub

Grote nachtclubmerken uit heel Europa investeerden er in de clubs, of in het sponsoren van specifieke evenementen. De markt van nachtclubs groeide er net zo lang tot zowel Ibiza-stad, als de nabijgelegen stad San Antonio een handvol zeer succesvolle clubs konden bieden. De stroom bezoekers tussen de twee steden, die aan weerszijden van het eiland liggen, leidde zelfs tot de ontwikkeling van de enorme Privilege nachtclub die halverwege de verbindingsweg tussen hen ligt.

Veilig en effectief

De beheersing van de groei van dit specifieke deel van de toeristische handel op Ibiza, is de lokale autoriteiten tot last geweest. Zij moesten ervoor zorgen dat het commerciële voordeel van de clubs tegenover de verstoring en de impact op de lokale gemeenschap en de toeristen die van rust houden, gecompenseerd werd. Hoe moeilijk dat ook was, de gemeentelijke autoriteiten hebben altijd tijdig en adequaat stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat de clubs effectief, veilig en met een minimale verstoring kunnen blijven opereren. Zo kunnen ook gezinnen met kinderen genieten van de zon op het eiland, zonder last te ondervinden van de nachtclubs.

Leuke restaurants en bars om te eten op Ibiza

Vakantie Ibiza

Als je binnenkort een vakantie Ibiza gaat boeken, is het leuk om te weten wat de leuke plekken zijn op het eiland. In dit artikel lees je daarom enkele tips van plaatsen waar je naartoe kan gaan op Ibiza.

Lekker dineren in het Jockey Club restaurant

Als je lekker wilt dineren, moet je naar het Jockey Club restaurant gaan. Het is gelegen aan het strand van Ses Salines. In het verleden werden er al beroemdheden, atleten, enzovoort gezien. Het is er ontzettend lekker om te eten. Onder andere de zeevruchten en visgerechten zijn er heerlijk. Het restaurant bestaat al vele tientallen jaren en wat niet onbelangrijk is, is dat het eten er van een zeer goede kwaliteit is.

Het proeven van typische Spaanse gerechten

Een ander restaurant waar je lekker kan eten, is Rias Baixas in Ibiza-stad. Als je een iets meer gezellige, romantische, zachte muzieksfeer wilt bij het eten, ga dan naar Villa Mercedes. Voor lokale gerechten is Ca n’Alfredo de beste plaats. Dit restaurant is waarschijnlijk één van de oudste op het eiland. Het is waar je naartoe moet gaan als je het typische eten en wijn uit de Balearen en Ibiza wilt proberen. Er zijn ook typische Spaanse gerechten om te proeven, zoals paella, gezouten kabeljauw en andere visgerechten.Zeker een aanrader bij een vakantie Ibiza!

Als je in Ibiza-stad bent, is ook La Brasa de Ibiza een lekker restaurant in een zeer mooie, particuliere tuinomgeving. Het eten is er lekker, semi-traditioneel en semi-modern-mediterraan.

Marokkaans eten in een trendy omgeving

Wie van Marokkaans eten houdt, kan naar El Ayoun gaan. Het is een zeer trendy restaurant met Marokkaans eten, maar ook Mediterraans en Noord-Afrikaans. Het interieur van het restaurant is heel mooi. Er is een grote entree die geflankeerd is door een tropische tuin en dubbele gebeeldhouwde deuren die ongeveer 3 meter hoog zijn.

Binnenin leidt een grote illusie van boogdeuren met plafondverlichting naar een reeks grote salons die een champagnelounge, een formele eetkamer en een ruim terras bevatten. De ruimte voelt soms een beetje overdreven, met zijn uitgebreide tafelbladen, sierlijke kroonluchters met oogverblindend kristal en goud gestripte open haarden die van pas komen tijdens de koudere maanden.

Romantisch dineren op Ibiza

Lio Ibiza is een restaurantcabaret dat zich in de buitenlucht op het water bevindt. Het is ontworpen naar een Japanse Robata grill. Het restaurant is ideaal voor iedereen die in een speciale omgeving wilt eten.

Het glamoureuze restaurant KM5

KM5 is één van Ibiza’s unieke en glamoureuze restaurants. Het is gelegen op een bohemien feestterrein van uitgestrekte tenten, luifels met lounges in een Marokkaans thema. De centrale binnenplaats ligt vol met poefs en ligbedden met kussens. Van oorsprong was dit een lokale kunstgalerie met wisselende tentoonstellingen.

KM5 veranderde uiteindelijk in een modieuze loungebar voor hippe inwoners en vakantiegangers. Elk jaar onthult het een nieuwe upgrade, waaronder een gastronomisch restaurant met biologische en duurzame gerechten en een kleine discotheek die brult van privéfeesten en evenementen van april tot oktober. In het midden ervan is een openluchtpaviljoen dat werd ingericht met hangmatten en kussens waar informele gesprekken vaak eindigen in knuffelen.

Italiaans eten op Ibiza

Las Dos Lunas is een heerlijk Italiaans restaurant in een weelderige oase van zoet geurende bougainvillea planten en wijnstokken. Het is een prachtige plaats om mooie foto’s te maken. De aantrekkingskracht is de magie van de plek en de charismatische Italiaanse eigenaar, Massimo Lucarini, die de klanten charmeert met vleierij.

Het restaurant bevindt zich in een afgelegen en romantische sfeer. De service is er fantastisch. Het zelfgebakken brood en de focaccia zijn er heel lekker. Ook moet je er zeker de chocolademousse proberen, die er bedekt is met verse bessen en zelfgemaakt ijs.

Mediterraans eten in de ommuurde stad

Gelegen binnen de grenzen van de Ibiza-vestingmuren, is El Olivo een uitzondering op de regel van Ibiza om nooit te eten in de Dalt. Ook bekend als de oude stad van Ibiza. El Olivo is één van de meer stijlvolle eetzalen van het eiland en biedt een frisse, witte luifel en een elegant terrasrestaurant. Zeker in de zomer tijdens een vakantie Ibiza moet je reserveren om er plaats te hebben.

Kaarslicht en romantiek

De L-vormige buitenruimte is gevestigd in één van de meest gewaardeerde stukken onroerend goed van de ommuurde stad, gerangschikt in stijlvolle rotanstoelen. Er zijn altijd veel klanten, waaronder ook veel lokale bewoners. Binnen ervaar je een veel intiemere eetervaring, met kaarslicht en romantiek. Het personeel is er heel vriendelijk en behandelt de klanten alsof het oude vrienden zijn die op bezoek komen.

De eigenaren van het restaurant, Frédéric en Pierrick, zien erop toe dat er menu’s gegeven worden met eten dat typisch is voor de Balearen, met onder andere warme groentesalades, wasabi dressing, een bord met lekkere charcuterie, warm brood en een terrine van foie gras die voorbeelden zijn van heerlijke voorgerechten. Hoofdgerechten zijn onder andere pasta’s met een traditionele Spaanse draai, zoals zwarte rijst met inktvis, tagliatelle met zalm, of een stoofschotel van vlees of konijn met citroen, een selectie van zeevruchten zoals verse kabeljauw of andere vis met boter en kappertjesaus. Deze stijlvolle eetgelegenheid in de oude stad, biedt zeker en vast een zeer gezellige avond in de stad.

Gezellige eten bij Bambuddha

Bambuddha is één van de hotspots om te dineren in Ibiza. Je vindt er chique gasten, een ontspannen sfeer op een prachtige locatie in het binnenland van het eiland. Er is een Aziatische keuken van goede kwaliteit.

Lunchen of een gezellig middagmaal eten

Voor de lunch zijn enkele beach clubs ideaal. Blue Marlin is daar een goed voorbeeld van. Het is gelegen langs een onverharde plattelandsweg. Er werd een gigantische lounge in openlucht ingericht, met chique, getufte lederen sofa’s en fauteuils. Ook is er een enorm buitenterras met uitzicht op de baai te zien. Je kan er heerlijke gerechten eten, die er geserveerd worden als een soort van schilderij.

Overdag gaat Blue Marlin helemaal over op het strand, dat rond 10.00 uur opengaat voor een laat ontbijtpubliek. Je kunt genieten op de ligstoelen die wel gereserveerd moeten worden. Het menu van het restaurant maakt altijd indruk op de gasten, met zeevruchten en echte delicatessen. ‘s Avonds komt de ruimte tot leven als een loungebar in openlucht en een nachtclub met DJ’s tot 6 uur ’s ochtends tijdens het hoogseizoen.

Blue Marlin strandclub

Blue Marlin is één van de beste strandclubs aan de Middellandse Zee en biedt de hele dag door een plek om te loungen, te zwemmen, te eten en te dansen tussen 10 uur ’s morgens en zonsopgang tijdens het hoogseizoen in de zomer. In de wintermaanden sluiten ze er vroeger. Heel wat mensen kleden er zich op een bepaalde manier om indruk te maken op de andere gasten.Bijvoorbeeld in een casual of stijlvolle strandkleding.

Malibu Beach Club Ibiza ligt aan het uiteinde van het Salinas-strand, waar een kristalheldere Middellandse Zee oprijst voor heuvelachtige paden. Deze Malibu beachclub van Ibiza ligt op een ongerept wit zandstrand met rijen ligstoelen die gezien kunnen worden. De beachclub is ingericht in een paviljoen met rieten daken en terrassen in de openlucht met uitzicht op de zee.

?c=433&m=879233&a=120684&r=&t=html
0