blog
Vakantie Las Palmas

Vakantie Las Palmas

Ga jij deze zomer naar Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden,, dan mag een uitstap naar de hoofdstad Las Palmas niet ontbreken. Hoewel het de hoofdstad van het eiland is, zal het niet erg druk en chaotisch zijn. Integendeel zelfs, Las Palmas kent een heerlijke rust. Neem plaats aan een terrasje aan één van de vele baaien of maak een culturele tocht langs de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

Geniet in alle rust van al het moois dat Las Palmas te bieden heeft, dat kan alleen tijdens een vakantie op Gran Canaria. Je zult zeker niet de eerste zijn die voor deze vakantiebestemming kiest. Wist jij dat Columbus dit eiland ontdekt heeft? Stap in zijn voetsporen en boek een vakantie naar het prachtige Las Palmas. Een vakantie naar Gran Canaria hoeft niet al te veel te kosten, zeker niet als er een goede aanbieding of een last-minute gevonden zal worden.

Ontdek Las Palmas

Het was Columbus die als eerste voet zetten op Gran Canaria, maar jij kan volgen. Bekijk van dichtbij wat deze ontdekkingsreiziger aantrof. Dat was overigens nog helemaal niet zo heel lang geleden. Las Palmas was de locatie voor een welverdiende tussenstop, aangezien de wereldberoemde reiziger onderweg was naar het grote Amerika. Schijnbaar beviel Gran Canaria, want ook de weg terug besloot Columbus en zijn bemanning om opnieuw te genieten op dit eiland. De ontdekkingsreiziger had zelfs zijn eigen verblijfplaats in Las Palmas, het is mogelijk om hier een kijkje te komen nemen. Zijn oude woning is namelijk omgetoverd in een museum.

Een andere aanrader is een bezoek aan de wijk Vugueta, deze wijk kent een grote geschiedenis. Wandel door het oude centrum van deze wijk, drink een drankje op het Plaza de Santa Ana of neem een kijkje in de kathedraal. Gek op winkelen? Geen probleem, dan raden wij de winkelstraat Calle Mayor de Triana aan. Een uitstekende winkelplek voor gezinnen, aangezien hier geen auto’s mogen rijden. Koop een cadeautje bij één van de kleinere souvenirwinkeltjes, koop je kleding bij één van de bekende ketens of ga uren winkelen in het grote winkelcentrum El Muella.

Strandvakantie Las Palmas

Lekker aan het strand liggen? Wie wil dat nu niet op vakantie. Dat kan dan ook prima tijdens een vakantie op Gran Canaria. Las Palmas alleen kent al ruim elf kilometers aan kustlijn. Ga genieten aan het prachtige zandstrand met uitzicht over de bekende baaien. Daarnaast komen er ook tal van watersporters naar deze stad toe, jaarlijks watersporten hier duizenden toeristen. Deze sporters maken gebruik van een heerlijk klimaat, de hoge golven en het verfrissende briesje op het strand. Las Palmas is dan ook geschikt voor windsurfers, zeilers en bezoekers die graag willen gaan duiken. Je zult je in ieder geval niet vervelen tijdens een vakantie in Las Palmas op de Canarische Eilanden

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Canarische eilanden 

0