blog
Vakantie Malindi

Vakantie Malindi

Malindi is een stad in Kenia en is gelegen aan de kust in het zuidoosten van Kenia. Het staat ook wel bekend als de ‘tweede kuststad van Kenia’. De stranden zijn breed, hagelwit en worden goed onderhouden. Het is dan ook een populaire stad voor het toerisme. Veel toeristen boeken een vakantie naar Malindi om diezelfde reden. Door de stad tref je veel Italiaanse invloeden.

Klimaat

De stad kent een tropisch moessonklimaat met een duidelijk onderscheid tussen een relatief droge periode en de regenperiode. De minste neerslag valt in de maanden december, januari, februari en maart. De daaropvolgende maanden, in de lentemaanden, valt er juist heel erg veel neerslag. De gemiddelde temperatuur is het gehele jaar door hetzelfde: zo’n 30 graden Celsius. De zeewind zorgt voor verkoeling op de warme dagen.

Bezienswaardigheden in Malindi

Alhoewel de meeste toeristen een vakantie naar de stad boeken voor het strandleven, heeft de stad ook verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Gede Ruins, het Marine National Park en het Vasco da Gamakruis.

Marine National Park

Het Marine National Park is het oudste marinepark in Afrika. Je kunt met een glasbodemboot het prachtige onderwaterleven bekijken. Als je zelf liever het water induikt kan dat natuurlijk ook. Je kunt er zowel snorkelen als duiken. In de oceaan vind je prachtige koraalriffen, veel verschillende tropische vissen en schildpadden.

Gede Ruins

De Gede Ruins werden bewoond sinds de 13e eeuw. Toentertijd woonden er al zo’n 2.500 mensen, wat voor die tijd erg veel was. De plaats was toentertijd redelijk welvarend. Het is tegenwoordig een nationaal monument en het bijbehorende museum vertelt je meer over het verleden van de bewoners.

Malindi Beach

Malindi Beach is een prachtig hagelwit strand met azuurblauw water. Er zijn veel accommodaties en voorzieningen aanwezig op het strand en het is daarmee ook één van de drukstbezochte stranden van het land. Op het strand kun je diverse watersporten beoefenen, waaronder duiken en snorkelen.

Vasco da Gamakruis

Het Vasco da Gamakruis is een monument net buiten de stad. Het is gebouwd ter herinnering aan de vroegste zeevaarder die als eerste voet aan wal zette. De Portugezen hebben dit kruis hier neergezet, oorspronkelijk bij het paleis van de sjeik. Later is het van plek veranderd. Het is tevens één van de oudste Europese monumenten in Oost-Afrika.

Vervoer

Als je naar Malindi wilt vliegen, kun je vliegen op Malindi Airport. Deze luchthaven ligt dichtbij de stad. Het is een internationale luchthaven, maar ook komen er regelmatige nationale vluchten aan op het vliegveld. Als je op het vliegveld aankomt, kun je gemakkelijk gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er rijden diverse busjes en taxi’s die je naar het centrum van de stad brengen. Reizen met deze busjes wordt over het algemeen veel gedaan: niet alleen van de luchthaven naar het centrum, maar ook van stad naar stad. De busverbindingen in het Afrikaanse land zijn erg goed.

Een rondreis Kenia boeken?

Wil jij een rondreis naar Kenia gaan boeken? Dan is het belangrijk dat je goed gaat vergelijken bij alle rondreizen Kenia aanbieders. Een rondreis Kenia word het meeste geboekt in combinatie met een rondreis Tanzania. Oriënteer je ook goed op hoeveel vrijheid je hebt tijdens jouw rondreis door Kenia. Wij hopen dat je op onze website goedkoperondreis.com een leuke rondreis hebt kunnen vinden naar Kenia!

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kenia 

 

0