blog
Wat zijn de bezienswaardigheden op het eiland Corfu?

Wat zijn de bezienswaardigheden op het eiland Corfu?

Griekenlands zonovergoten eiland in de Ionische Zee – Corfu – is een bestemming voor iedereen die tijdens zijn vakantie wil genieten van al het moois wat Griekenland te bieden heeft.

Met zijn blauwe luchten en kalme zee is Corfu een ideale vakantiebestemming. Het eiland heeft ook diepe historische roots, met zowel de Dorische periode als Venetiaanse gebouwen over het hele eiland om het te laten zien. Als je een relaxte plek zoekt die een gevoel van vrijheid en verkenning oproept, dan is dit de plek voor jou!

En om jouw bezoek nog net even iets specialer en gemakkelijker te maken, hebben wij alvast een aantal van de niet te missen bezienswaardigheden op dit eiland voor je op een rij gezet:

De bezienswaardigheden op het eiland Corfu:

De stranden van Corfu

Corfu is een van de mooiste en meest gevarieerde eilanden van Griekenland. Het geheim daarvan schuilt echter niet alleen in de pijnbomen die fluisteren op bochtige witte grindwegen of in de kilometerslange palmbomen die je beschermen tegen de zomerzon. Je vindt er ook een ruime keuze aan zand- en kiezelstranden naar je zin: rustig of boordevol feesten – er is van alles om uit te kiezen.

Voor een vakantie met zon en zee van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, mag je Corfu niet overslaan. Met zijn grote verscheidenheid aan stranden is er hier voor elk wat wils: prachtig water zoals bij Dassia Beach. Voor feestvierders die op zoek zijn naar wat actie zonder zelfs maar de kustlijn te verlaten, is Kavos de plaats bij uitstek.

Voor wie aan de toeristische drukte wil ontsnappen maar toch graag in mooi warm water zwemt, ga je naar Paradise beach. Het biedt alleen natuurlijke schoonheid in combinatie met een vredige sfeer – het is een prima plek voor vakantiegangers die weg willen blijven van de drukte van toeristen maar geenszins hun eigen stukje willen

Pandokrator

Pandokrator is een verbluffend mooie berg op Corfu. Met indrukwekkende uitzichten is het geen wonder waarom de plaatselijke bevolking het hun allesheerser noemt. Bereik de top van Pandokrator met dit gedetailleerde artikel over de ligging, de hoogte en de geschiedenis!

Met een hoogte van 910 meter is de Pantokrator de hoogste piek op Corfu en tevens het oriëntatiepunt van het eiland. Binnen deze steile klim liggen twee kerken, een klooster en geweldige uitzichten over de kustlijn – genoeg om je urenlang te blijven verbazen.

Achilleion

Stel je het meest luxueuze paleis voor dat je ooit gezien hebt. Achilleion zal hier waarschijnlijk dicht bij in de buurt komen. Geniet van de weelderige tuinen, en bewonder de buitengewone binneninrichting. Dat is wat het paleis van Achilleion was voor de laatste keizerin van Nieuw Oostenrijk, dat zelfs in de tegenwoordige tijd bekend staat als een van Europa’s mooiste koninklijke gebouwen en een ongelooflijk staaltje van architectuur.

Tegenwoordig is het Achilleion als museum open voor bezoekers. Bij binnenkomst word je verwelkomd door keizerin Sissi zelf en kun je haar fascinerende voorwerpen verkennen. Binnen haar tuincomplexen staan beelden die je tijdens een wandeling ontdekt – met uitzicht op de zee en Ithaca die er in al haar natuurlijke schoonheid tegenover ligt En dankzij je bezoek vandaag ben je in de voetsporen getreden van deze eindeloos betoverende vrouw

Palea Peritheia

Palea Peritheia is een klein en tegelijkertijd onbewoond dorp op het eiland Kreta in Griekenland. Het heeft een eeuwenoude geschiedenis en bruiste eens van activiteit toen het nog bewoond was, maar vandaag zijn er alleen nog ruïnes over- niets meer en nog veel onbeantwoorde vragen over wat de bewoners ertoe bracht deze geliefde plaats zo snel te verlaten.

Paléo Períthia is een vervallen maar fascinerend dorp dat aan de voet van de Pantocrator ligt. Dwaal door lege, met graffiti bedekte straten en zie wat er nog over is van de geschiedenis van het kleine dorp. Nederige woningen staan samen met overblijfselen van graven en oude waterputten; er liggen geen wegen tussen. Paléo Períthia is een voorbeeld van een tijd waarin de mensen niet gehinderd werden door hun bezittingen en in vredige eenvoud leefden.

Sint-Spyridonkerk

De reis naar Korinthe is alleen al de moeite waard voor deze schitterende kerk in het centrum van de oude stad. De kerk is gewijd aan Agios Spiridon, patroonheilige van Corfu en verzamelaar van de heilige Agia Anna amforen, en herbergt een zaal waarin zijn beenderen liggen en ook gedenktekens met inscripties ter ere van de martelaren van de Ottomaanse christenen.

De voorgevel draagt sporen van 16de-eeuwse herbouw na bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog, maar behoudt op het eerste gezicht zijn karakter als één gebouw tussen vele andere op het Kanapeas Plein.

Korission Meer

Het Korission meer is een van de meest gevarieerde stukjes Europese wildernis die je tegen zult komen. Het lijkt wel rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen, met weidse weiden en bomen die magische taferelen vormen die fantastische foto’s opleveren. Bezoekers kunnen dagtochten maken of ‘s nachts kamperen, wat de ervaring des te lonender maakt. Het landschap is zo mooi dat je het ook ‘s nachts niet wil missen.

De Korission zee is dankzij dit alles een geweldige plek om de wonderen der natuur te ervaren. Er zijn hier zo veel vissen, schildpadden, snavels, en andere dieren te zien. Of je er nu een middagje tussenuit wilt of op een ontspannende vakantie wilt, deze zomerse bestemming is perfect om wat zonnestralen op te vangen terwijl je de schoonheid om je heen in je opneemt.

Akra Drastis

Dit is het meest noordwestelijke punt van het eiland, en met de auto voert een smalle weg van Peroulades omlaag naar Akra Drastis. Het is aan te bevelen dat mensen niet helemaal naar boven rijden, maar hun auto eerder achterlaten. Eenmaal daar aangekomen, zullen ze merken dat het uitkijkt over turkoois water met kliffen die geologische formaties hebben die gevormd werden door zandstenen die in het Grieks Akra Drastis heten. Er staan groene bomen terwijl kleine baaien rondom deze bestemming nog ongerepter en unieker maken

Vóór de moderne tijd werd van Akra Drastis gezegd dat het een plaats was vanwaar oude zeelieden en vissers uitzeilden. Vandaag wordt het door het gewone volk bezocht om zijn schoonheid zowel als om zijn historische betekenis.

Angelokastro

Dit bakstenen kasteel werd in de 13de eeuw gebouwd en was een belangrijke vesting op Corfu. Het kijkt uit over Krini Village en is een van de vele bouwwerken die de golvende hellingen die naar het dorp leiden omzomen. Samen met Fort Saint Elmo en Argostoli hielp Angelokastro het eiland beschermen tegen indringers tijdens de middeleeuwen.

Terwijl je op weg gaat voor je wandeling over ruige paden vol met geurige wilde bloemen, kun je je voorstellen hoe deze plekken eeuwen geleden geweest kunnen zijn, toen piraten over de nabije zeeën zwierven of Turkse legers forten als deze belegerden.

Slot Mon Repos

Slot Mon Repos is ongetwijfeld het beroemdste kasteel in het hedendaagse Griekenland. Het is een van de weinige historische gebouwen die de Tweede Wereldoorlog overleefden, en het is een symbool van Griekse architectuur geworden dat over de hele wereld wordt gedeeld.

Tot de toeristische attracties behoren de eeuwige tuinen, een door Otto Procopé ontworpen Atlanteïsche Zuilengaard en de Neptunustempel aan de kust van Corfu. Het oude deel van Slot Mon Repos is gerenoveerd om aan de behoeften van vandaag te voldoen, maar heeft toch zijn oude charme behouden. Dit weerspiegelt zich niet alleen in zijn unieke geschiedenis, maar ook in de aandacht voor detail en het onderhoud waarvan de bezoekers kunnen genieten!

Slot Mon Repos is niet voor niets geliefd bij gezinnen met kinderen. Kinderen zijn dol op de verschillende draaimolens, attracties en spelletjes bij de ingang van het park. Ouders vinden het leuk paarden te huren om zichzelf of hun kinderen mee te nemen op een ritje door het groene bos dat deze Adriatische bestemming omringt.

Oude Fort

Het indrukwekkende Oude Fort van Corfu, dat op een klein eiland ligt nadat een gracht was aangelegd om het fort te beschermen, is nu bereikbaar via een brug vanaf het vasteland. Oorspronkelijk werd het gebouwd door de Byzantijnen in de 16de eeuw, maar daarna uitgebreid door de Venetianen in de 18de en 19de eeuw – waarbij de uitbreiding geheel door Engelsen werd beheerd. De vele invloeden zijn overal te vinden – zoek bijvoorbeeld Romeinse bogen of kunstzinnige fonteinen!

Laat je terug in de tijd voeren met een bezoek aan het Oude Fort van Corfu. Dit fort bevat vele historische schatten en heeft in de loop van zijn rijke geschiedenis talloze veranderingen ondergaan, ook tijdens het Ottomaanse Rijk. In feite kun je binnen één dag de oude Byzantijnse architectuur ervaren; ook Venetiaanse kenmerken zijn aanwezig.

Naast de bijdrage van een Engelsman aan de binnenhuisarchitectuur zijn er bewijzen van de Britse overheersing die dit ooit bezette land eerder had overvallen.

Corfu-Stad

Corfu Stad ofwel Kerkyra is de bruisende hoofdstad van het eiland Corfu, die er gewoon op wacht je te verwelkomen voor een onvergetelijke vakantie. Ontdek geschiedenis en cultuur in deze schitterende hoek van Griekenland, met bezoekbare bezienswaardigheden als Het Archeologisch Museum, een toevluchtsoord voor wie geïnteresseerd is in archeologie.

Vang een glimp op van de toekomst in de surrealistische Panagia tou Arakou, waar prachtige fresco’s te zien zijn van de restauratie tot de orthodox-christelijke eredienst, die tweeduizend jaar geleden begon. Verwen je smaakpapillen zonder het weinige dat van je bankrekening overblijft te breken, want er zijn tal van betaalbare restaurants met traditionele Griekse gerechten!

De Griekenland specialisten:

0