Goedkope Rondreis Cyprus

Goedkope Rondreis Cyprus

5 tips voor een goedkope rondreis Cyprus

Cyprus ligt op het kruispunt van Europa, Azië en Afrika. Cyprus ligt namelijk in het oostelijk deel van de Middellandse Zee

cyprus

tussen Turkije en Griekenland.Door deze unieke locatie wordt het land en worden de inwoners beïnvloed door deze verschillende culturen. Dit maakt Cyprus ook zo’n bijzonder en veelzijdig land. Eén van de beste manieren om Cyprus te leren kennen is tijdens een rondreis. Tijdens deze rondreis is het mogelijk om de verschillende culturen en tradities van Cyprus te ontdekken, waardoor de rondreis zeer gevarieerd wordt!

Een goedkope rondreis Cyprus is ideaal voor vakantiegangers die hun rondreis in hun eigen tempo willen ontdekken. Door het kleine oppervlakte van het land is het namelijk mogelijk om veel te zien van het land. Daarnaast leveren de vele culturen, die dicht bij elkaar liggen, de ideale mogelijkheid om de geschiedenis en de bewoners van het land te ontdekken.

Tips voor de perfecte goedkope rondreis op Cyprus

Cyprus is ook de ideale bestemming als je toe bent aan een heerlijk ontspannen strandvakantie. Het eiland heeft enkele indrukwekkende stranden te bieden. Het is dan ook eigenlijk zonde als je maar één strand bezoekt tijdens je verblijf op het eiland.

Tijdens een rondreis over Cyprus kan je kennis maken met de meest mooie kuststroken en onderweg kan je ook nog genieten van groene bergtoppen, prachtige zandduinen en statige rotsformaties.

Wij geven je 5 tips als het gaat om stranden op Cyprus die je echt niet mag overslaan tijdens je rondreis op Cyprus.

  1. Alagadi Beach

Op een kleine twintig kilometer afstand van de plaats Kyrenia kan je een bezoek brengen aan Alagadi Beach, ook wel bekend als Turtle Beach. Deze bijnaam heeft het strand natuurlijk niet voor niets gekregen. Iedere zomer opnieuw komen hier namelijk meer dan honderd prachtige zeeschildpadden het strand op lopen om hier hun eitjes te leggen. Vervolgens komen de eitjes tussen augustus en september uit en kan je aanschouwen hoe de babyzeeschildpadden hun weg naar de zee vinden.

  1. Golden Beach

Het schiereiland Karpaz biedt plaats aan het indrukwekkende Golden Beach, de schoonheid van Cyprus. Het behoort tot de mooiste en meest relaxte stranden die je aan het Middellandse Zeegebied kan vinden en het is dan ook zeker een bezoek waard als je echt van optimale rust aan zee wil genieten, met je voeten in het heerlijk warme en stralend gouden zand natuurlijk!

  1. Silver Beach

Naast Golden Beach is er ook Silver Beach, welke, gek genoeg, ook wel Golden Bay Beach wordt genoemd. Als je tijdens je rondreis op Cyprus een leuk uitje wilt combineren met een strandbezoek, dan is dit zeker een goede optie. Het prachtige strand ligt namelijk naast de onmisbare ruïnes van Salamis, een Romeinse stad waar je onder meer een fresco, een amfitheater en verborgen mozaïeken kan vinden.

  1. Acapulco Beach

In het mooie Kyrenia, de plaats waar de meeste stranden bij in de buurt liggen, is het geliefde Acapulco Beach te vinden. Als je zoekt naar goed vermaak op een strand tijdens je rondreis op Cyprus, dan kun je hier zeker goed terecht. Dit strand is verreweg het meest ontwikkeld als we kijken naar Noord-Cyprus. Zo kan je er onder meer goed eten in de restaurants en gezellig een drankje drinken bij de diverse sfeervolle barretjes.

 Rondreis Cyprus

Escape Beach

De naam zou doen vermoeden dat je hier even kunt ontsnappen aan de drukte, maar niets is minder waar. Op Escape Beach vind je juist de meest uiteenlopende activiteiten en bezienswaardigheden. Je kan natuurlijk zonnebaden in het gouden zand en afkoelen in het heldere zeewater, maar je kan ook op een jetski stappen, in een kano gaan zitten voor wat activiteit of een duikles boeken. Daarnaast kan je genieten van de prachtige omgeving van de baai, met alle bomen en bergen.

Geschiedenis en cultuur in Cyprus

Cyprus ligt in het oostelijk deel van de Middellandse Zee tussen Turkije en Griekenland. Het land kent een zeer bewogen geschiedenis, en dat is tegenwoordig nog goed terug te zien in de verschillende oude gebruiken, markten, religieuze festivals en musea.

rondreis cyprus

Ook vindt de legende van Aphrodite zijn wortels in Cyprus. Deze godin van de liefde is volgens de legende geboren uit de zee voor de kust van Paphos. Door deze legende is het stadje nog steeds zeer populair onder toeristen. En deze legende is niet de enige reden waarom toeristen Phapos opzoeken, want het stadje heeft namelijk ook prachtige Byzantijnse kastelen, mozaïeken, huizen van Dionysos en koningsgraven.

Daarnaast staat er aan de kust een oud fort dat een prachtig uitzicht geeft over de zee. Verder heeft Cyprus ook nog andere interessante plaatsen, zoals Episkopi, omdat deze stad een amfitheater heeft, Kourian, omdat deze stad een Kolossie kasteel bezit en Nicosia door de prachtige kastelen.

Soortgelijke rondreizen Griekenland of een rondreis Cycladen of een rondreis Madeira 

Natuur en recreatie in Cyprus

Het landschap van Cyprus wordt door twee, van oost naar west lopende, bergketens doorsneden. De noordelijke lange smalle bergketen heeft toppen van wel 1000 meter, en het zuidelijke Troodos gebergte met de Olympusberg kan wel een hoogte van 1952 meter bereiken. Deze plekken zijn dus ideaal om te skiën of te snowboarden. Zeker het Troodos gebergte mag niet onontdekt blijven tijdens een rondreis Cyprus. Dit gebergte heeft namelijk vele interessante en mooie plekken, zoals de Kaledonia watervallen. Hoewel de tocht hier naartoe een uitdaging is, mag het resultaat er wezen!

Heerlijk weer en frisse zee

Cyprus heeft een mild klimaat dat ervoor zorgt dat het recreëren in het land heerlijk is! De mooie zandstranden zorgen ervoor dat iedere toerist optimaal kan genieten van het heerlijke weer en de heerlijk frisse zee. Naast de prachtige stranden, zoals Lady Mile’s beach, bezitten de natuurparken ook prachtige stukken natuur. De natuurparken die dichtbij het Troodos gebergte liggen, bieden de ideale plek voor een boswandeling of voor een survivaltocht in de bossen. Voor het grootste aanbod moet je naar Tui Reizen of Stip Reizen gaan.

Cyprus ontdekken

cyprus ontdekken

Cyprus heeft vele oude tradities die nog steeds populair zijn onder de lokale bevolking. Zo zijn de wekelijkse markten in de stadjes Larnaca en Limassol de ideale manier om het land te ontdekken. Hoewel deze markten chaotisch overkomen, zijn ze toch een goede manier om de cultuur en de lokale inwoners te leren kennen.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Cyprus