blog
Desert Safari in Dubai

Desert Safari in Dubai

Dubai bestaat voor een flink deel uit woestijn. Dat kan misschien onaantrekkelijk klinken, maar het kan juist ook heel avontuurlijk zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je ervoor kiest om een Desert Safari in Dubai, of woestijnsafari, te gaan doen. Je kunt dan vele uren door de woestijn dwalen. Aan de hand van een gids kan je dan pas echt goed in je opnemen wat de woestijn eigenlijk echt te bieden heeft. Dit is namelijk veel meer dan alleen maar zand. Je moet alleen even erop gewezen worden waar je dan precies moet kijken. De safari’s zijn daar natuurlijk perfect geschikt voor.

Lange tochten

Het leuke aan de woestijnsafari’s is dat je er een flinke beleving aan hebt. Je bent namelijk niet zomaar even door de woestijn heen. Bij verschillende aanbieders ben je zomaar zes tot zeven uur onderweg. Dit doe je in de avonduren, want dan is ook de temperatuur goed uit te houden. Dat de tocht zoveel tijd in beslag neemt is niet zomaar, de woestijn is flink uitgestrekt en er is op verschillende plekken van alles te beleven. De tocht gaat dus met een 4WD door de verschillende windstreken van het gebied. Waarbij je iedere keer verbaasd wordt door wat er te zien is.

Bedoeïenenkamp

Een hoogtepunt voor velen is het bezoek aan een bedoeïenenkamp. Dit komt omdat je hier, meer dan op veel andere plekken in het Emiraat, echt kunt zien wat de traditie en cultuur van het land is. Het is voor veel mensen een verrassing hoe hartelijk dit is. Er wordt op traditionele Arabische manier koffie geschonken en dadels gegeten. Dit geeft een hele goede indruk van hoe de cultuur in het land altijd al is geweest. Het bezoek aan het kamp is daardoor een ervaring die niet snel vergeten zal worden. Zelfs niet wanneer ook de andere activiteiten zijn gedaan.

Door de zandduinen

Het leuke van een woestijnsafari is dat er ook allerlei meer extreme activiteiten kunnen worden gedaan. Bijvoorbeeld door met de 4WD flink door de duinen te crossen. Het geeft het gevoel alsof je midden in een rallyrace terecht bent gekomen. Dat maakt het een zeer spannende ervaring. Vaak is het ook nog eens zo dat de tocht tussendoor gestopt wordt om te kunnen surfen op het zand. Deze vorm van woestijn surfen kan eigenlijk nergens op de wereld zo goed worden uitgevoerd als hier in Dubai het geval is. Daarom is het dus ook een belangrijk onderdeel van de safari.

Het uitzicht

Wie echt geluk heeft, kan ook genieten van een uitzicht zoals je dat niet op veel plekken op de wereld vindt. Maak je de desert safari namelijk op het juiste moment, dan ben je getuigen van één van de mooiste zonsondergangen die je je kunt wensen. Dit is niet bij elke safari het geval, dus dit kan een hele leuke extra zijn wanneer je aan de tocht bezig bent. Zie de zon letterlijk in de woestijn wegzakken vanaf een duin en neem het bijzondere landschap dat op dat moment te zien is helemaal in je op. De avond kan dan al niet meer stuk.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar De Emiraten

 

 

 

0