Rondreis Libanon

Rondreis Libanon

Tips voor rondreizen naar Libanon

Libanon is een klein, maar interessant land in het Midden-Oosten. Officieel noemt dit de Republiek Libanon. Het land bevat een rijke geschiedenis en mooie cultuur. Vele steden in Libanon dateren al van duizenden jaren geleden en behouden nog steeds de sfeer uit het verleden. Dit is één van de vele redenen waarom rondreizen Libanon zo leuk zijn om te maken.

Redenen voor het maken van een rondreis Libanon

rondreis libanon

Een rondreis Libanon wordt jaar na jaar populairder. Dat komt door verschillende redenen. Libanon is een klein mediterraan land, dat bekend staat om een groot aantal monumenten uit de geschiedenis. Het land bezit dan ook mooie cultuur op zijn grondgebied. Er is een buitengewone mix uit de geschiedenis te vinden, waarin ook tradities bewaard zijn gebleven. Een mild klimaat, verschillende natuurlijke attracties, talrijke buitenactiviteiten en een behoorlijke lengte van de kust maken een verblijf in Libanon tot een gewild iets.

Libanon is namelijk gelegen aan de kust van de Middellandse Zee. Tegelijkertijd is Libanon een seculiere staat en zijn er geen beperkingen die kenmerkend zijn voor de meerderheid van de islamitische landen. Dit betekent dat Libanon geen godsdienst ondersteunt. Het leven is er ’s avonds ook heel gezellig en druk. Er zijn verschillende disco’s, talloze sportclubs en restaurants te vinden.

Libanon rondreis met bezoek aan Beiroet

Beiroet, de hoofdstad van Libanon, moet je zeker bezoeken als je een rondreis Libanon maakt. Het is één van de oudste steden ter wereld. Ooit kreeg het als bijnaam “het Parijs van het Midden-Oosten”. De stad is bewoond sinds de oude steentijd. Tegenwoordig is deze stad een echt pareltje aan de oostelijke Middellandse Zee. Zelfs door de vroegere burgeroorlog is de charme van deze stad niet verloren gegaan.

Hamra is het hart van Beiroet

rondreis libanon

Het hart van Beiroet is het district Hamra, dat een commerciële en financiële kern van de hoofdstad is. De meeste winkels, banken, restaurants en bioscopen bevinden zich hier. Het is interessant om er het Grand Palais, de Clock Tower, het Archeologisch Park en het Archeologisch Museum van de Amerikaanse Universiteit van Beiroet te zien.

Andere bezienswaardigheden van de hoofdstad zijn onder andere de vele ruïnes van Romeinse gebouwen, het prachtige Nationale Museum, het privé Sursock museum, het Parlementsgebouw op de Place de l’Etoile, het Libanese Nationale Museum, de Kathedraal van St. George en St. Elias, de Raouche Rocks en beroemde vuurtoren van Manara. Toeristen met kinderen gaan er vaak naar het plaatselijke pretpark en bezoeken er meestal ook de prachtige zandstranden. Dit deel van de stad wordt voornamelijk bevolkt door christenen, daarom is het nachtleven hier nogal levendig.

Een bezoek aan de steden Jounieh en Zahleh

Tijdens je rondreis Libanon moet er zeker speciale aandacht worden besteed aan de stad Jounieh en het Mariabeeld op de heuvel Harissa, de kerken van St. Paul en St. Antonius van Padua, de residentie van de pauselijke Nuntius en de patriarch van de Armeense kerk.
Vanuit Jounieh kan je gemakkelijk doorrijden naar de badplaats Zahleh. Het is de locatie van het beroemde paleiscomplex van Beit al-Din, de officiële zomerresidentie van de president van de Libanese Republiek.

stad Byblos

De oude stad Byblos

Byblos is één van de oudste steden op aarde. Volgens historici is het de oudste, continu bewoonde stad. Hier ontstond het Fenicische alfabet, de voorloper van vele alfabetten van de bestaande talen.

Je vindt er de sporen van vele beschavingen die zich in talrijke historische monumenten hebben gemanifesteerd, zoals de ruïnes van oude gebedshuizen, de overblijfselen van de muren uit de periode van de bronstijd, Fenicische graven van de koningen, het kasteel van de 12e eeuw en de kerk van St. Johannes de Doper. Het zijn uitgestrekte gebieden van archeologische opgravingen. Deze stad wordt vaak bezocht tijdens vele soorten rondreizen Libanon.

Een enorme tempelcomplex in Baalbek

tempelcomplex in Baalbek

Baalbek omvat één van de zeven wonderen van de antieke wereld. Een enorm tempelcomplex, gebouwd in de Romeinse tijd op de plaats van een Fenicische tempel, bevindt zich hier. Sommige delen ervan zijn in bijna ongerepte staat gebleven, waaronder twee torens, een enorm altaar, de Akropolis, de Tempel van Bacchus, de tempel van Jupiter en het Pantheon.

Misschien is Baalbek het beroemdste monument van de Libanese Republiek. Daarom mag het niet ontbreken tijdens een rondreis Libanon.

De havenstad Tripoli

Tripoli is de op één na grootste stad van Libanon en de belangrijkste haven van het noorden. Vroeger was het een cultureel centrum van de Middellandse Zee. Het staat bekend om zijn bewaard gebleven moskeeën, middeleeuwse gebedshuizen, religieuze scholen, meer dan 20 andere scholen, het fort van Sint-Gillis, de Leeuwentoren, middeleeuwse markten, smalle straatjes en vele goed bewaarde gebouwen uit de 14e eeuw.

Andere steden om tijdens je rondreis te bezoeken

Andere bestemmingen die de moeite waard zijn om tijdens rondreizen Libanon te bezichtigen, zijn Tyrus, de legendarische stad gesticht door de Feniciërs, Sidon en Ayn Anjar met de ruïnes van pittoreske vestingen, talrijke moskeeën en winkelcentra.

Het Cedar bosreservaat

Natuurliefhebbers moeten tijdens hun rondreis zeker naar het Cedar bosreservaat gaan. De officiële benaming heet het Al Shouf Cedar Nature Reserve. Het is gelegen in Ain Zhalta. Er zijn onder andere Libanese cederbomen te zien. Libanon bezit nog steeds een paar honderd van deze legendarische cederbomen die ooit de bergen van Libanon bedekten. Sommige bomen zijn maar liefst 1500 tot 2000 jaar oud!

10 tips voor je rondreis Libanon

Bij rondreizen Libanon is het belangrijk om een aantal aanbevelingen, suggesties of adviezen te volgen. Deze kunnen je helpen bij het plannen van je rondreis naar Libanon.

Gastvrije inwoners

Libanese mensen zijn meestal erg gastvrij. Ze missen geen enkele situatie om andere mensen te helpen, met name wanneer de persoon die hulp zoekt eigenlijk een toerist, een complete vreemdeling is, of uit een ander land komt. Wees dus zeker niet terughoudend om iets te vragen als je bijvoorbeeld zou komen vast te zitten op je Libanon rondreis.

Verschillende gesproken talen

Libanese mensen waarderen interpersoonlijke communicatie. Ze denken er niet over na om mannen of vrouwen die ze tegenkomen aan te spreken. De overgrote meerderheid van hen spreekt verschillende talen, buiten hun moedertaal Arabisch.

Afdingen van de prijs

Afdingen met betrekking tot een specifieke artikelprijs zou als standaard kunnen worden beschouwd in de wegenwinkels, waar je waarschijnlijk direct met de eigenaar van de winkel te maken hebt. In supermarkten is dit uiteraard niet het geval. Als je niet zeker bent, zal onderhandelen jou niet in moeilijkheden brengen ten opzichte van de verkoper of de winkeleigenaar. Je kan dus altijd proberen om wat van de prijs te krijgen!

Rondreizen Libanon zijn veilig

Libanon is een veilige vakantiebestemming, in vergelijking met andere plaatsen. Zowel bij het dragen van kostbare spullen, als bij rondzwerven in de nacht is het land over het algemeen veilig. Dit betekent echter niet dat je geen minimale maatregelen moet overwegen om niet te worden opgelicht of aangevallen.

Gezellige festivals in Libanon

Tijdens de zomermaanden organiseren veel gebieden en dorpen in Libanon speciale festivals. Dit zijn vaak vocale en dansende feesten, met bekende zangers en artiesten. Toeristen kunnen er zich gemakkelijk mengen met de lokale bevolking, genieten van volksdansen, luisteren naar nationale liedjes, een fantastisch moment beleven, enzovoort. Het zijn geen grote evenementen, maar eerder festiviteiten binnen kleine gemeenschappen en wijkevenementen.

Een gedeelde taxi nemen in Libanon

Het nemen van een taxi in Libanon is meestal de meest kosteneffectieve en moeiteloze manier om van de ene naar de andere plek te gaan, speciaal in de hoofdstad Beiroet, buitenwijken en grote steden. Het is ook mogelijk om er een taxi te nemen met andere personen die naar dezelfde locatie gaan. Deze gedeelde taxi’s worden service-taxi’s genoemd. Je kan ze herkennen aan de stopplaatsen. Ze stoppen niet voor je op straat als je hen wilt tegenhouden, maar ze parkeren zich op een stopplaats zodat verschillende mensen dezelfde taxi kunnen nemen. Het is een goedkopere manier voor het nemen van een taxi, omdat de kosten gedeeld worden.

Een gewone taxi nemen

Het is ook mogelijk om een gewone taxi te nemen in Libanon. Deze hebben echter geen taximeters. Zorg er daarom voor dat de prijs die je betaalt op voorhand is afgesproken. De chauffeurs staan er altijd voor open om te overleggen over de prijs.

Exclusieve of betalende stranden

Exclusieve strandlocaties in Libanon zijn betaalde stranden. Dat betekent dat je een toegangsprijs betaalt om toegang te krijgen tot het strand, maar in ruil krijg je toegang tot alle faciliteiten, met uitzondering van handdoeken. Ligstoelen en parasols behoren tot deze faciliteiten.

Openbare stranden

Openbare stranden zijn meestal niet talrijk langs de kust. Deze stranden zijn niet betalend, maar worden op de ene of andere manier beheerd door strandwachten. In Beiroet heet het enige overgebleven openbare strand Ramlet El Baida. Ze is gelegen aan de bekende Raouche rots, in de richting van het zuiden. Het water is er op vele plaatsen mooi helder om in te zwemmen.

Een fooi geven

Bij eetgelegenheden is het de gewoonte om er een fooi te geven, ook al zijn de belastingen en de service er op het betaalbewijs aangerekend. Ongeveer tien procent van het bedrag is in deze omstandigheden standaard om als fooi te geven.
Geniet van een prachtige rondreis in Libanon!

Rondreizen Libanon worden u aangeboden door de volgende touroperators: