blog
De meest inspirerende highlights van Oman

De meest inspirerende highlights van Oman

Oman is een ideale reisbestemming en wordt gezien als een van de mooiste landen in het Midden-Oosten.Als je echt goed kennis wilt maken met dit sultanaat, dan is het bijzonder aan te raden om eens een reis door Oman te maken. Alleen dan kan je echt de schoonheid van het sultanaat ontdekken. Heel Oman is meer dan de moeite waard, maar een aantal bezienswaardigheden mag je echt niet missen als je een reis door Oman maakt. Dit zijn de belangrijkste highlights van het sultanaat.

meest inspirerende highlights van Oman

Het Muscat Gate Museum

Dit museum behoort tot de meest populaire musea van Oman en het is dan ook meer dan de moeite waard om wat tijd te reserveren voor een bezoek aan dit museum. In dit museum kan je echt kennis maken met de enorm rijke geschiedenis van Oman. We hebben het dan niet over de geschiedenis van de laatste eeuwen. In dit museum ga je maar liefst 19 eeuwen terug in de tijd! Dit museum is in Musqat te vinden, op Bahari Road.

Wandelen in de Wadi Shab

De meest inspirerende highlights van Oman

De Wadi Shab is een gebied waar je de mooiste wandelingen kan maken door een adembenemend natuurgebied. Je komt er onder meer watervallen en imposante rotspartijen tegen. Het is zeker aan te raden om je badkleding mee te nemen als je tijdens je rondreis door Oman naar Wadi Shab gaat. Je komt op de eerste plaats diverse waterpoelen tegen om lekker even in af te koelen, maar een mooi stukje van het natuurgebied kan je alleen zwemmend bereiken. Helemaal aan het eind vind je namelijk een smal doorgangetje waar je doorheen kan zwemmen om een indrukwekkende grot te bewonderen.

Diverse archeologische plaatsen

Je rondreis door Oman is eigenlijk niet compleet zonder bezoek aan de diverse plaatsen met een archeologische waarde. Er zijn meerdere opgravingen gedaan die wijzen op leven meer dan 300 jaar voor Christus. Denk dan bijvoorbeeld aan schelpen, porselein, wapens, kralen, werktuigen, aardewerk, waterkanalen en begraafplaatsen. Wil je dit zelf meemaken? Dan zou je tijdens je rondreis door Oman een bezoek moeten brengen aan de archeologische plaatsen Ras Al-Hadd, Samad Al-Shan, Bat, Al-Ayn en Al-Khutm.

De stad Ibra

Ibra staat hoog op de lijst van oudste steden die er te vinden zijn in Oman. Het gaat hier om een handelsstad waar meerdere indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden zijn. Het is dan ook niet voor niets dat veel toeristen Ibra bezoeken als zij de vakantie vieren in Oman. Je kunt er diverse moskeeën gaan bewonderen, een bezoek brengen aan de indrukwekkende wachttorens, een kijkje gaan nemen bij de verschillende kastelen en naar de sfeervolle markt. Op woensdagen kan je in de middag een bezoek brengen aan de traditionele en unieke vrouwensoek.

De meest inspirerende highlights van Oman

Boek direct jouw reis door Oman

Oman heeft je meer dan veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden. De rijke geschiedenis van het sultanaat leeft en je waant je dan ook regelmatig in vroegere tijden. Een rondreis door Oman staat garant voor een onvergetelijke vakantie. Heb jij er al zin in? Goedkoperondreis.com heeft de beste aanbieders van rondreizen door dit sultanaat voor je in een handig overzicht geplaatst. Zo kan jij makkelijk en snel de meest leuke en voordelige rondreis door Oman vinden en boeken.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oman

 

 

0