blog
Vakantie Abu Dhabi

Vakantie Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het is met ongeveer een miljoen mensen de grootste stad van het land. Het is een zeer luxe en moderne stad en is erg in trek bij toeristen. In de stad wonen veelal buitenlanders uit omringende landen.

Klimaat

De stad kent een warm woestijnklimaat. Het gehele jaar door kun je genieten van heerlijk warm weer. In de periode april tot september is het erg warm, want dan valt er helemaal geen regen. Tevens is de woestijn heter dan in de overige maanden en dat heeft ook effect op de temperatuur. In de overige maanden is het over het algemeen koeler en komen er ook regelmatig mistbanken voor. Neerslag valt in principe alleen in de maanden december tot en met half april. De neerslag in deze maanden is erg beperkt.

Bezienswaardigheden in Abu Dhabi

In de stad kun je meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Abu Dhabi zijn de Heritage Village, Ferrari World, de Marina Mall en de Marina Circuit.

Heritage Village

Heritage Village is een nagebouwd dorp. Je kunt zien hoe men hier eeuwen geleden woonde. In die tijd was er immers nog geen olie gevonden en toentertijd was het land ook nog vrij arm. In het dorp vind je voorbeelden van kleding die men toen droeg en ook kun je diverse culturele objecten bekijken in het nagebouwde dorp.

Ferrari World

Ferrari World is een enorm pretpark van maar liefst 200.000 m². Het is daarmee zelfs het grootste indoor pretpark ter wereld. Zoals de naam al doet vermoeden, draait alles om Ferrari. In één van de achtbanen word je met maar liefst 240 kilometer per uur gelanceerd. Het is een populaire bezienswaardigheid en attractie bij zowel toeristen als inwoners van Abu Dhabi.

Marina Mall

Als je van plan bent om te gaan winkelen in Abu Dhabi, moet je absoluut een bezoekje brengen aan de Marina Mall. Dit moderne winkelcentrum heeft diverse leuke winkels, maar ook een bowlingbaan, een 100-meter hoge uitkijkplatform, fonteinen en een ijsbaan. Je kunt er tevens genieten van goede restaurants.

Marina Circuit

Het Marina Circuit in Abu Dhabi is een circuit waar regelmatig races plaatsvinden. Het is redelijk prijzig om te bezoeken als er race plaatsvindt, maar het is ook ontzettend leuk om te bekijken. Je kunt er ook heen als er geen race plaatsvindt. Dat is een stuk voordeliger en dan kun je vooralsnog bekijken hoe de racebaan eruit ziet. Ook kun je genieten van het prachtige uitzicht.

Vervoer

Je kunt de stad goed bereiken met het vliegtuig. Het wegennet in de stad is ontzettend goed geregeld. Als je wilt kun je dus gemakkelijk een huurauto huren om daarmee de stad te bekijken. Houd er echter wel rekening mee dat men doorgaans iets asocialer rijdt dan in Nederland. Als alternatief kun je daarom ook gewoon met de taxi reizen. De taxi’s zijn vrijwel allemaal voorzien van een meter en het is raadzaam om die aan te (laten) zetten. Als er geen meter aanwezig is, is het raadzaam om van te voren een prijs af te spreken.

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar De Emiraten

 

 

0