Rondreis Jordanië

Rondreis Jordanië

De prachtige verstrekkende woestijnen, de heerlijk frisse oases, de overweldigende en kolossale gebouwen, de adembenemende uitzichten en de heerlijk frisse zee. Jordanië in het Midden-Oosten is echt een land dat voor iedere toerist iets heel bijzonders in petto heeft. Ga daarom genieten van een Rondreis Jordanië

Wil jij genieten van een spannende, avontuurlijke en mooie vakantie? Dan is een rondreis Jordanië een bestemming die beslist niet op jouw lijstje mag ontbreken. Jordanië is namelijk een vakantieland dat barst van de prachtige bezienswaardigheden, oude gebouwen, leuke en gezellige stadjes, heerlijke zwembaden en zeeën, moderne winkelcentra en sfeervolle kleine restaurantjes. Door op vakantie te gaan naar Jordanië kan echt iedereen zijn ogen de kost geven! In één woord: Amazing!

Bezienswaardigheden in Jordanië

Niet alleen de prachtige natuur trekt veel toeristen aan een rondreis Jordanië te maken, nee, de prachtige bezienswaardigheden in Jordanië zijn werkelijk ook goede trekpleisters. Dat is niet gek, want Jordanië heeft vele prachtige, grote, oude en majestueuze bezienswaardigheden en gebouwen.

Als eerste is er bijvoorbeeld de kolossale 1200 meter lange kloof De Siq. Deze kloof brengt je naar de stad Petra. Tijdens de wandeling naar de stad is het uitzicht beslist niet saai, want op de weg erheen staat namelijk een zeer oud gebouw in de wand gebouwd. Deze tempel is het bekendste monument van Petra en daarbij ook de mooiste. Met zijn 40 meter hoogte is het werkelijk een prachtig gezicht om een keer mee te maken!

petra 110663 640

Petra

Petra is één van de meest bekende steden van Jordanië. Nu liggen er enkel ruïnes, maar vroeger, rond het jaar 100, lag er een bekende handelsroute langs de stad. Door deze route werd Petra één van de rijkste steden van het land. Door de grote welvaart erin, waren en veel prachtige en grote gebouwen gemaakt. Deze waren voornamelijk uit de rotsen gehakt. Dit komt doordat de stad omringt is door rotsen. Door deze locatie is de stad ook lange tijd onvindbaar geweest. Totdat een ontdekkingsreiziger in 1812 de stad herontdekte. Sindsdien is het een grote trekpleister voor toeristen, en komen er jaarlijks vele mensen op af om een foto te maken van de prachtige gebouwen en tempels

treasury 173507 640

Naast de prachtige tempel bezit een rondreis Jordanië ook vele bezienswaardigheden die leuk zijn voor toeristen. Zo kunnen toeristen een kijkje brengen bij het graf van Aaron, de broer van Mozes. Daarnaast is er ook een archeologisch museum. Daarin staan vele tentoonstellingen die de geschiedenis van het land mooi weergeven.

jordan 1846287 640

Natuur en recreatie in Jordanië

Wat ook absoluut niet vergeten mag worden, zijn de prachtige stukken natuur van Jordanië. Naast dat ze een prachtige plek zijn om er leuke foto’s van te maken, of gezellig een picknick middagje te houden, zijn ze ook nog eens de perfecte plek om te genieten van de vrije tijd. De stranden langs de Dode Zee zijn namelijk dé perfecte plek om de hoge temperatuur van je af te spoelen in de heerlijk frisse zee.

Wil jij dus ook een onvergetelijke rondreis ervaren in dit altijd heerlijk warme land? Wil je ook graag de cultuur van Jordanië ontdekken in musea of bij de prachtige oude monumenten, en wil jij ook graag genieten van een heerlijke duik in de frisse zee? Oftewel, ben jij klaar voor het avontuur? Begin dan direct met het vergelijken van rondreizen naar Jordanië! Een rondreis naar Jordanië is vaak in combinatie met een rondreis door Israël

Vergelijk hier direct alle reizen naar Jordanië

Dit is wat je nog moet weten voordat je naar Jordanië vertrekt

 

Wil je de volgende vakantie naar een echt unieke bestemming die niet al te ver reizen is? Ga dan naar Jordanië. Dit land is fantastisch voor iedereen die helemaal tot rust wil komen en hiervoor niet weken vrij moet nemen. Het is vanaf Amsterdam slechts een vliegreis van 4.5 uur. Op het moment dat je voet op Jordanese bodem zet, zul je zien hoe compleet anders de wereld daar is. De verschillende landschappen, de bijzondere cultuur en de heerlijke traditioneel bereide gerechten maken dat het land je echt op een goede manier zal gaan verrassen. Dit land is perfect voor een wat kortere reis die wel boordevol avontuur zit. Hieronder vind je alles wat je moet weten voor je naar Jordanië vertrekt.

Een veilige vakantiebestemming

Je zult bij het horen van Jordanië in eerste instantie misschien denken, is dat wel veilig? Dit is omdat de landen rondom het land veel onrust kennen. Toch is er in Jordanië zelf weinig tot niets van deze onrust te merken. De veiligheidssituatie in Jordanië is goed en lijkt niets op dat van haar buurlanden. Er is geen sprake van oorlog en er wordt alles aan gedaan om terrorisme en alle soorten van geweld niet binnen te laten komen. Het is een zeer stabiel land waarbij je ook weinig vluchtelingen of bedelaars tegen zult komen. Je kunt dus met een gerust hart afreizen naar dit land, het is veel veiliger dan je waarschijnlijk denkt.

Kies voor een Jordan Pass

Op het moment dat je voor Jordanië als bestemming kiest voor je volgende vakantie, zul je waarschijnlijk ook Petra bezoeken. Het handigste is om dan een Jordan Pass aan te vragen. Hiermee krijg je toegang tot ruim 40 attracties en hoef je daarnaast ook geen extra kosten aan je visum te besteden. Door voor deze Pass te gaan kun je veel geld besparen. Deze Jordan Pass is niet alleen voor Petra te gebruiken. Je komt ook gratis binnen in bijvoorbeeld Jerash en Wadi Rum. Een vakantie kan soms al duur genoeg zijn en aangezien je hoogstwaarschijnlijk alles wilt bezoeken wat er te bieden is, is het fijn om hier in ieder geval wat geld op te kunnen besparen. De Pass is op de officiële website van de Jordan Pass te bestellen.

Ga niet tijdens de Ramadan

Wanneer je een tijd gaat uitzoeken om op vakantie te gaan naar Jordanië, zorg dan dat je er dan buiten de Ramadan om op vakantie gaat. Het is namelijk zo als het ramadan is dat de trekpleisters vroeger dicht gaan. Daarnaast zijn de wegen drukker en zullen ook veel restaurants gesloten zijn. Ook als je een gids nodig hebt, vang je tijdens de Ramadan bot. Zo mis je mooie wandelingen waar je echt een gids voor nodig bent om deze te kunnen doen. Het is dus echt zaak dat je Jordanië mijdt tijdens de Ramadan en dit is verstandig om over na te denken als je je reis gaat plannen. De Ramadan is van half april tot half mei elk jaar.

Het is er warm, maar ook koud

Je denkt misschien dat het in Jordanië altijd warm is, maar schijn bedriegt. Het klopt dat Jordanië prachtige woestijnlandschappen, kamelen en temperaturen heeft, maar dit is niet het hele jaar door het geval. In het voorjaar en najaar zou je het beste als het op temperaturen aankomt naar het land op vakantie kunnen gaan. In de zomer is het vaak heel erg warm en in de winter is het er koud en is de kans op regen groot. Als je voor het voorjaar of najaar kiest, neem dan voor de zekerheid zowel kleding voor koude als warme dagen mee. Zo ga je goed voorbereid op reis en zul je altijd wel wat voor de actuele temperatuur in je koffer hebben.

Ga niet in de winter

Een andere reden om niet in de winter naar Jordanië te gaan, is omdat in de winter heel veel bezienswaardigheden sluiten. Deze zijn dan van november tot en met maart gesloten en zijn pas weer te bezoeken vanaf april. De Wadi Ghuweir Trail en de Wadi Mujib zijn hier voorbeelden van. Door hevige regenval kunnen de wadi’s onderlopen en kun je onaangenaam verrast worden door overstromingen. Je zou het beste in het voorjaar naar Jordanië op vakantie kunnen gaan. In deze tijd staat alles in bloei en zijn de temperaturen erg fijn. Het is niet te warm en niet te koud. Aangezien het land niet heel groot is, zul je uiteindelijk een dag of 11, 12 nodig zijn om het hele land te ontdekken.