Rondreis Fujairah

Rondreis Fujairah

Fujairah is gelegen aan de kust in het oosten van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De stad is een havenstad en heeft geen inkomsten uit olie. Die inkomsten moeten zij vooral verkrijgen uit de rijkere emiraten. Deze emiraat is dan ook de minst ontwikkelde van de zeven Emiraten. Wel zijn er verscheidene mooie stranden die erg in trek zijn bij toeristen. De prijzen liggen hier bovendien vele malen lager, waardoor het ook aantrekkelijk is voor toeristen. Er is weinig openbaar vervoer beschikbaar in de stad, dus houd daar rekening mee.

Fujairah is een van de 7 Emiraten in het Midden-Oosten.De De andere 6 emiraten zijn: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain en Ras al-Khaimah.

Klimaat in Fujairah

Het is vrijwel altijd warm in de stad. In de avond koelt het wel een beetje af vanwege haar ligging. Echter kunnen de temperaturen in de zomer overdag oplopen tot wel 40 graden Celsius. In de maanden mei tot en met oktober valt er in principe geen regen. In de overige maanden valt er slechts een klein beetje regen en is de temperatuur ook lager. Je kunt de emiraat het beste bezoeken in deze maanden, want in de andere maanden is erg heet en benauwd. Het weer is dan niet bepaald aangenaam.

Bezienswaardigheden in Fujairah

fort 2455042 640

Er zijn verscheidene leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken in Fujairah. De meest bezochte bezienswaardigheden zijn de archeologische opgravingen, het Fort Fujairah en de Vrijdagmarkt.

Vrijdagmarkt

Alhoewel de naam anders doet vermoeden, is de Vrijdagmarkt zeven dagen per week geopend. De naam komt van vroeger: men reisde toen van west naar oost en men kwam voornamelijk op vrijdag langs deze stad. Op vrijdag werd er namelijk niet gewerkt. Je kunt er allerlei producten kopen, waaronder fruit en groenten, speelgoed, tapijten en souvenirs.

Fort Fujairah

Het Fort Fujairah is een bekende bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. Het fort werd aan het einde van 17e eeuw gebouwd en is daarmee het oudste fort van de Verenigde Arabische Emiraten. In het begin van de 20e eeuw werd het fort gebombardeerd. Echter is het weer in ere hersteld. Nabij het fort kun je een kijkje nemen bij het lokale museum.

Archeologische opgravingen

In deze emiraat zijn verscheidene archeologische opgravingen gedaan. Een aantal van deze opgravingen kun je als toerist bezoeken. Bij de meeste opgravingen moet je wel een gids inhuren. Je mag niet alleen rondlopen in het gebied. Dat maakt het echter ook weer leuk, want een gids kan je ontzettend veel vertellen over het gebied. De gidsen spreken allemaal Engels.

Vervoer

De laatste jaren is er veel getimmerd aan de weg. Zo zijn er verschillende snelwegen aangelegd, zodat er meer toeristen naar de stad komen. Het openbaar vervoer is echter nog niet zo goed ontwikkeld. De bussen die hier rondrijden, worden vooral gebruikt door bedrijven of schoolkinderen.

Als toerist kun je daarom beter een taxi bestellen. Zorg er wel voor dat de taxichauffeur de meter aanzet. Indien er geen meter aanwezig is, is het raadzaam om vast bedrag af te spreken voordat je vertrekt. Net als de meeste emiraten is ook deze emiraat niet geschikt om wandelend te verkennen. Het aantal voetpaden zijn minimaal. Er rijden helaas geen treinen en metro’s.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Emiraten