Rondreis Oman

Rondreis Oman

Bij een rondreis Oman kun je monumentale gebouwen en tempels bezoeken

Een rondreis Oman in het Midden-Oosten is een rondreis waar alle extremen van de wereld bijeen komen. Van de uitgestrekte droge woestijnen, tot de oude steden en vruchtbare oases, Oman is een land dat iedere toerist een andere kant van de wereld laat zien. Op slechts zes uur vliegen van Amsterdam kan elke toerist zich begeven in een bijzondere en unieke wereld voor prachtige natuur, bijzondere architectuur, kenmerkende cultuur en heerlijke gerechten.

Sinds 1970 is Oman open voor toerisme. Wat inhoudt dat sinds die tijd er vele vorderingen zijn gemaakt in Oman om de toeristen naar hun zin te maken. Dit leidt ertoe dat er vele hotels en resorts zijn waar reizigers heerlijk kunnen vertoeven. Verder heeft dit ervoor gezorgd dat de prachtige en monumentale gebouwen en tempels als nooit tevoren bereikbaar zijn voor publiek. Gelukkig maar, want wat zijn deze gebouwen mooi!

rondreis oman

Geschiedenis in Oman

Oman kent een rijk verleden. De herinneringen en gebouwen van deze geschiedenis zijn hedendaags nog steeds te vinden in de vele authentieke gebouwen en tempels. Zo is het mogelijk om authentieke moskeeën, souks en steden te bezoeken, waardoor de geschiedenis van het land steeds een beetje duidelijker wordt.

Doordat het land vroeger overheerst werd door Portugal, is de cultuur een bijzondere smeltkroes geworden van verschillende culturen. Zo zijn er Portugese invloeden te vinden in de Omaanse keuken. Het land is tevens een tijdje onderdeel geweest van India. Dit is nog steeds te zien aan de taal van het land, want een gedeelte van de Omaanse praat nog steeds Indiaas.

Als er één ding is waar de Omanen dol op zijn, dan is het opgraven en de cultuur ontdekken! Dit heeft ertoe geleid dat er veel opgravingen zijn gedaan van mooie oude gebouwen en tempels. Aan de toeristen de eer om deze te  mogen aanschouwen ! Vooral de provincie Dhofar is interessant om haar opgravingen en monumenten. Ook is de historische stad Muscat een aanrader, omdat daar veel oude kastelen en gebouwen zijn opgegraven.

 

Natuur in Oman

Bij Salalah zijn er prachtige witte zandstranden te vinden, die grenzen aan de ruige en bergachtige landschappen. Een bezoekje aan Salalah staat dus garant voor een heerlijk dagje strand met een flinke wandeling achteraf. Verder valt er in deze stad ook prima te duiken en te snorkelen, waardoor ook het onderwaterparadijs van Oman niet onontdekt blijft! Rondreizen door Oman zijn vaak in combinatie met Dubai.

Cultuur in Oman

Door de verschillende buitenlandse invloeden, is de cultuur in Oman zeer bijzonder geworden. Hedendaags zijn er namelijk veel invloeden te vinden van culturen, waardoor het beste van vele landen bijeen gekomen is in de keuken, de architectuur, de cultuur en de tradities in Oman. Dit heeft er dus toe geleid dat Oman een bijzondere en veelzijdige cultuur heeft die tot op de dag van vandaag nog steeds boeiend blijft!

Tijdens een rondreis Oman is het aangeraden om een bezoekje te brengen aan één van de vele moskeeën. Elke moskee heeft zijn eigen stijl en architectuur, waardoor elk bezoekje aan een moskee een nieuwe ervaring is! Het voordeel van de moskeeën in Oman, is dat deze ook door niet-moslims te bezoeken zijn.

Ook een bijzonder feit van Oman is, dat er nog steeds traditionele stammen wonen. Deze stammen wonen nog steeds hoog in de bergen, afgezonderd van de rest van de samenleving. Hier leven zij volgens de traditionele gewoontes en tradities van het land, waardoor een bezoekje brengen aan deze stam goed duidelijk maakt hoe men vroeger in Oman leefde.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Oman