Rondreis Iran

Rondreis Iran

Een rondreis Iran , is dé verrassing van het Midden-Oosten

Met een rondreis Iran in het Midden-Oosten kun je werkelijk alle kanten op. Ten eerste kent het land een rijke historie. Het heette vroeger Perzië en uit die tijd zijn nog veel bezienswaardigheden bewaard gebleven, zoals tempels, kastelen, paleizen en moskeeën. Er zijn genoeg culturele erfgoederen die een bezoek en rondreis zeker waard zijn. Maar ook wanneer je niet houdt van cultuur, kun je je in dit land zeker vermaken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de mooie stranden die het land te bieden heeft? Helaas kun je daar als vrouw niet gaan zwemmen. Maar je kunt er zeker wel genieten. Daarnaast heeft het land een rijke en gevarieerde natuur, met zowel woestijn, als berggebieden en nationale parken. Voor iedereen is er dus wat te beleven in dit prachtige land in het Midden-Oosten

Rondreis Iran

Natuur in Iran

Iran heeft maar liefst 16 nationale parken. Daar moet je als natuurliefhebber toch zeker wel mee uit de voeten kunnen. Maar ook wanneer je niet specifiek een natuurliefhebber bent, is het in deze parken absoluut genieten. Wil je bijzondere dieren zien, dan is nationaal park Kavir zeker een aanrader. Door de dieren die hier leven, wordt dit park ook wel klein Afrika genoemd. Je vindt er bijvoorbeeld de Aziatische cheeta en het Perzische luipaard, maar ook andere dieren, zoals wolven, gazellen en hyena’s.

Park Urumiyeh

Een ander adembenemend park dat niet tijdens een rondreis Iran op je lijstje mag ontbreken, is Park Urumiyeh. Hier vind je het Urmiameer, het grootste meer van Iran. Nu zijn grote meren normaal gesproken op zich al prachtig, maar dit meer trekt ook nog eens schitterende vogels aan. Zo staan de flamingo’s en witte pelikanen rustig in het water te zoeken naar heerlijke. Dat levert vast en zeker een mooi plaatje op voor je in je fotoalbum.

Cultuur in Iran

In Iran is zoveel cultuur te vinden, dat het lastig kiezen is welke bezienswaardigheden je zal bezoeken. Een complete rondreis door dit land is dan ook zeker geen overbodige luxe. Alleen al in de hoofdstad, Teheran, zijn vele bijzondere gebouwen aan te treffen. Door de rest van het land zijn zeer diverse gebouwen en ruïnes te bezoeken, uit verschillende tijden. Zo is in Gorgan onder andere de oudste en grootste muur van Iran te vinden die bescherming bood tegen de nomaden. Op de Chinese muur na is het de langste muur van Azië. Andere bezienswaardigheden zijn de Tarikhanehtempel (de oudste moskee van Iran), de Nasq-e-Rostan koningsgraven en het mausoleumcomplex in Bastam.

De steden Yazd en Isfahan zijn bezienswaardigheden op zich. Hier is zoveel te zien, dat je echt je ogen uitkijkt. In de laatste vind je de Meidan Emam, ofwel het Plein van de Imam. Dit plein staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. En niet zonder reden. Zoek het maar eens op via internet, en je zult bijna niet geloven hoe mooi het is. Dat moet je toch gezien hebben?

Rondreis Iran
De bevolking

Het allermooiste wat Iran te bieden heeft, is de bevolking. De mensen die er wonen zijn enorm gastvrij en vriendelijk. Je wordt op een warme manier welkom geheten en het is dus ook ontzettend leuk om eens met ze kennis te maken. Hier zal je thuis vele verhalen over kunnen vertellen. Niets maakt een vakantie onvergetelijker dan het contact met en de verhalen van de mensen die in het land wonen.

Op avontuur in Iran

Naast een bescheiden vakantie, waarbij je de mooiste natuurreservaten aandoet en de culturele bezienswaardigheden gaat bezichtigen, is er ook plaats voor de avonturier die echt goed kennis wil maken met het land. De twee woestijnen die het land rijk is bieden daar een prachtige gelegenheid toe. Zo kun je tochten maken door de woestijn, en overnachten bij de nomaden die er wonen. Je komt er langs de allermooiste lemen huisjes en dadelpalmen maken het beeld compleet.

handy crafts 719494 640
Klimaat

Dat er woestijnen in Iran te vinden zijn, zegt al voldoende over het klimaat. Dit klimaat bestaat voor het grootste deel uit extremen: koude winters en hete zomers. Voor de doorzetters of degenen die heel goed tegen hitte kunnen, is het prima om in de zomervakantie naar dit land te vertrekken. Ben je echter niet zo verzot op temperaturen tot wel 45 graden Celsius? Dan is de beste mogelijkheid om in het voor- of naseizoen naar dit land af te reizen

Nederlanders die ook de Iraanse nationaliteit bezitten

In Nederland is het mogelijk dat iemand naast de Nederlandse ook de Iraanse nationaliteit bezit. Volgens de wet in Iran is dit andersom niet mogelijk. Een Iraniër die de Nederlandse nationaliteit heeft verkregen, heeft voor de Iraanse wet alleen de Iraanse nationaliteit.

Het gevolg voor de Nederlander met Iraanse nationaliteit is dat:

  • hij of zij een Iraans paspoort moet hebben om Iran in en uit te reizen;
  • de Nederlandse ambassade geen informatie ontvangt van de Iraanse autoriteiten als er problemen zijn (bijvoorbeeld een arrestatie);
  • de Iraanse autoriteiten de Nederlandse ambassade niet toestaan om consulaire hulp te verlenen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert deze groep Nederlanders daarom om niet naar Iran te reizen.Bent u als Nederlandse vrouw met een Iraanse man getrouwd? Houd er dan rekening mee dat u en uw kinderen uit dit huwelijk de Iraanse nationaliteit bezitten. Bij onenigheid of een ongeval in Iran kan dit tot problemen leiden. Zo legt de Iraanse wet het ouderlijk gezag exclusief bij de vader.En als de vader komt te overlijden bij de grootvader enzovoort.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Iran